«Καμπανάκι» από τη Γκάγκα του «Σωτηρία»: Εχουμε διασωληνωμένο 20χρονο χωρίς άλλα νοσήματα -Στη ΜΕΘ άτομα κάτω των 38

«Καμπανάκι» από τη Γκάγκα του «Σωτηρία»: Εχουμε διασωληνωμένο 20χρονο χωρίς άλλα νοσήματα -Στη ΜΕΘ άτομα κάτω των 38
Advertisement

«Καμπανάκι» για τις νοσηλείες νέων ατόμων με κορωνοϊό σήμανε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα.

Η κυρία Γκάγκα ερωτήθηκε για τα αυξημένα κρούσματα αλλά και το κατά πόσον οι μεταλλάξεις που δείχνουν να «γιγαντώνονται» στην Ελλάδα επηρεάζουν την εικόνα.

Οπως εξήγησε, «αυτό που έχουμε δει είναι ότι όσοι έχουν ήδη νοσήσει ή έχουν εμβολιαστεί και κάνουν νέα λοίμωξη με μεταλλάξεις και πάλι νοσούν λιγότερο, πηγαίνουν σε ΜΕΘ σε πολύ μικρότερο ποσοστό και νομίζω ότι είναι αυτό που μας ενδιαφέρει».

Advertisement

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι πολίτες άνω των 80 ετών που μπήκαν στα νοσοκομεία την τελευταία περίοδο -με εξαίρεση μία γυναίκα- δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι που δείχνει ότι ο εμβολιασμός δρα προστατευτικά.

Συναγερμός για τους νέους: «Εχουμε διασωληνωμένο 20χρονο στο “Σωτηρία”»

Η κυρία Γκάγκα υπογράμμισε ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών.

«Κανείς δεν είναι απρόσβλητος» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο -αυτό που είναι ήδη γνωστό- ότι οι πιο νεαροί ασθενείς είναι λίγοι.

Advertisement

Σχετικά με τις χθεσινές (Παρασκευή) εκτιμήσεις της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου ότι την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να χρειαστούν κλίνες ΜΕΘ 200 ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται με κορωνοϊό, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια και αν χρειαστεί θα γίνουν διασωληνώσεις και στις κλινικές.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, υπογράμμισε πως «οποιοδήποτε νοσοκομείο χρειαστεί θα μπει στον αγώνα».

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: