«Να μάθουν να λένε όχι» -Ευθύνες και στα θύματα βιασμού έριξε η Ισαβέλλα Δάρρα

Advertisement

Ευθύνες στα θύματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης έριξε το γνωστό μοντέλο και πρώην μις Ευρώπη, Ισαβέλλα Δάρρα.

«Για να γίνει κάτι, πρέπει να θέλουν και οι δύο» τόνισε σε δήλωσή της, ερωτώμενη σχετικά σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και βιασμούς, η πρώην μις Ευρώπη, Ισαβέλλα Δάρρα στο ΟN Time.

Στην ερώτηση αν της έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο, η Ισαβέλλα Δάρρα απάντησε: «Δεν μου έχει συμβεί γιατί δεν έχω δώσει χώρο ποτέ. Πώς να έρθει ο άλλος αν δεν έχει βρει χώρο να έρθει κοντά σου; Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.

Advertisement

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Όμως, για να γίνει κάτι, πρέπει να θέλουν και οι δυο. Αν δεν δώσει χώρο κάποιος από τους δύο, δεν μπορεί ο άλλος να πλησιάσει, δεν θα βρει τρύπα».

Όταν της επισημάνθηκε ότι η δήλωσή της «μπορεί να παρεξηγηθεί», συνέχισε: «Μαθαίνουμε να λέμε «όχι» στη ζωή μας. Όσοι δεν έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους πού να την βρουν τη δύναμη, ξαφνικά, να πουν «όχι». Μαθαίνεις να λες «όχι».

Δεν μπορείς ξαφνικά ο ίδιος να φέρεις τον εαυτό σου σε μια δύσκολη θέση και να βρεις το κουράγιο και τη δύναμη να πεις «όχι». Άρα, καταλήγουμε ότι πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να μάθεις να λες «όχι», εάν και εφόσον βρεθείς σε δύσκολη θέση. Με δύο λόγια, μπορείς να ελέγξεις τις κινήσεις σου, αλλά όχι του άλλου.

Advertisement

Πρέπει λοιπόν να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Ο άνθρωπος πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του πρώτα και να μάθει να λέει «όχι» σε περίπτωση που βρεθεί σε μια άσχημη ή δυσάρεστη κατάσταση. Πρέπει να μάθει να κρατάει τις αποστάσεις».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: