Τροχαίο στη Βουλή: Εντοπίστηκε ο μάρτυρας – κλειδί

Τροχαίο στη Βουλή: Εντοπίστηκε ο μάρτυρας – κλειδί
Advertisement

Βρέθηκε ο μάρτυρας-κλειδί στο τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας.

Πρόκειται για έναν οδηγό ταξί, ο οποίος κινείτο ακριβώς δίπλα από τον 23χρονο Ιάσωνα, στη Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση προς το Χίλτον, τη στιγμή που το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη χτύπησε τη μοτοσικλέτα.

Η οικογένεια του 23χρονου Ιάσωνα είχε κάνει δημοσίως έκκληση να βρεθεί ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί και να καταθέσει στις αρχές όλα όσα είδε.

Advertisement

Αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό ταξί, ο οποίος θα καταθέσει την Τρίτη για το τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 23χρονος Ιάσωνας.

Στο «μικροσκόπιο» τα βίντεο

Επιπλέον, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα βίντεο του τροχαίου από τις κάμερες της Βουλής.

Μάλιστα, κατέθεσε ο διανομέας που ήταν μάρτυρας στο θανατηφόρο τροχαίο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος καταδίκασε τη συμπεριφορά του τροχονόμου, ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο με τον διανομέα έξω από τη Βουλή.

Advertisement

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως, υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην Αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

«Θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και γι’ αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», πρόσθεσε.

Για το ζήτημα της καταγραφής του τραγικού συμβάντος από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό λόγω του σημείου και ότι έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Advertisement

Αναφερόμενος στο θέμα της σύλληψης του εμπλεκόμενου οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη που έπεσε πάνω στον 23χρονο Ιάσονα, ο Θεόδωρος Χρονόπουλος υποστήριξε ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι κατά την πάγια προβλεπόμενη διαδικασία της Τροχαίας, όταν δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, εφόσον ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: