Προσοχή: Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε τηλέφωνο Android και «κολλάν» εφαρμογές

Προσοχή: Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε τηλέφωνο Android και «κολλάν» εφαρμογές
Advertisement

Τις τελευταίες ώρες οι κάτοχοι smartphones με λειτουργικό Android παρατηρούν προβλήματα στη λειτουργία των συσκευών τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές σε chat rooms και διεθνή ΜΜΕ, στα Android smartphones πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν από τα ξημερώματα προβλήματα με πολλές εφαρμογές (π.χ. Gmail), λαμβάνοντας ειδοποιήσεις που τους ενημερώνουν ότι σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν.

Σύμφωνα με την Google, το πρόβλημα οφείλεται στην αυτόματη αναβάθμιση του Android System Webview, μιας εφαρμογής συστήματος η οποία επιτρέπει το άνοιγμα παραθύρου browser εντός των εφαρμογών (π.χ. όταν ανοίγει ένα link από το Facebook, ο χρήστης βλέπει την ιστοσελίδα κατευθείαν από την εφαρμογή).

Advertisement

Η Google ανακοίνωσε ότι ελέγχει το πρόβλημα και προσπαθεί να το επιλύσει, ωστοσο, μια πιο πρόχειρη λύση είναι ο χρήστης να πραγματοποιήσει απεγκατάσταση των updates του WebView μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής του, μετά στην ενότητα Apps, μετά στην εφαρμογή Android System WebView και τέλος επιλέγοντας «Uninstall Updates».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: