Η απάτη με τις «μαϊμού» μοναχές έξω από τα νοσοκομεία της χώρας -«Είναι επικίνδυνες, εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο» [εικόνες]

Η απάτη με τις «μαϊμού» μοναχές έξω από τα νοσοκομεία της χώρας -«Είναι επικίνδυνες, εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο» [εικόνες]
Advertisement

Σε βιομηχανία έχει εξελιχθεί η απάτη με τις μαϊμού μοναχές που πουλάνε σταυρουδάκια και κομποσκοίνια έξω από τα νοσοκομεία της χώρας.

Πάρα τις συλλήψεις γυναικών από την Ελληνική αστυνομία στο παρελθόν, φαίνεται ότι η «ιερή απάτη» αποφέρει πολλά χρήματα στους εμπνευστές της που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Ώρα 12 το μεσημέρι. Έξω από τον Λευκό Σταυρό γυναίκες ντυμένες καλόγριες πωλούν σταυρουδάκια και εικόνες Αγίων.

Advertisement

«Πάρτο καλέ κύριε να γίνει καλά ο άνθρωπος σου. Στο χαρίζω. Δεν θέλω χρήματα», λένε συνεχώς. Η κάμερα τις καταγράφει την ώρα της δράσης.

Λίγο πιο κάτω στρίβουν στην Βασιλίσσης Σοφίας και κατευθύνονται προς άλλο νοσοκομείο της περιοχής. Στην γωνία του δρόμου είναι άνδρες της αστυνομίας.

Μόλις τους βλέπουν αλλάζουν δρόμο. Συνεχίζουν την πορεία τους προς το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και συνεχίζουν να πωλούν σταυρουδάκια και εικόνες.

«Είμαστε από το Μοναστήρι…», λένε συνεχώς. Οι πολίτες ίσως και λόγω της πανδημίας της αποφεύγουν.

Advertisement

«Παλαιότερα έμπαιναν και μέσα στα νοσοκομεία. Και μάλιστα όταν έβρισκαν την ευκαιρία άρπαζαν και ότι μπορούσαν από τους θαλάμους. Τώρα με την ασφάλεια στις εισόδους είναι πολύ πιο δύσκολο να μπουν. Φυσικά δεν είναι καλόγριες. Είναι επικίνδυνες γυναίκες που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και έχουν στήσει το μαγαζάκι τους έξω από τα νοσοκομεία» υποστηρίζει σύνοδος ασθενούς.

Οι μαϊμού μοναχές είναι συνήθως νεαρής ηλικίας, ταχύτατες όταν αντιληφθούν την αστυνομία και στο παρελθόν έχουν κάνει την εμφάνιση τους εκτός από την πρωτεύουσα, στον Βόλο, την Πάτρα, την Πτολεμαΐδα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: