3.000 ευρώ πρόστιμο σε όποιον ανοίξει παράνομα, 300άρια στους πελάτες -Σκληρή απάντηση κυβέρνησης προς τους εμπόρους

3.000 ευρώ πρόστιμο σε όποιον ανοίξει παράνομα, 300άρια στους πελάτες -Σκληρή απάντηση κυβέρνησης προς τους εμπόρους
Advertisement

Σκληρή απάντηση από την κυβέρνηση στο «αντάρτικο» εμπόρων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα που προτίθενται να ανοίξουν τα καταστήματά τους από την Δευτέρα παρά την παράταση της κυβερνητικής απαγόρευσης.

Σύμφωνα με το MEGA, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει κυρώσεις, δηλαδή πρόστιμα 3000 ευρώ για τον καταστηματάρχη που θα ανοίξει το μαγαζί του, και 300 ευρώ για τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν και δυνατότητα τέτοιας μετακίνησης.

Τα παραπάνω ισχύουν για τις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κοζάνης.

Advertisement

Παράλληλα, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι οι αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί αφορούν μόνο σε αυτή την εβδομάδα καθώς η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κάνει νέες εισηγήσεις.

Είναι σαφές – τονίζουν κυβερνητικά στελέχη – πως αν τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε δραστηριότητες, ενώ στην αντίθετη περίπτωση δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα μέτρα να αυστηροποιηθουν.

Λιανεμπόριο: «Κηδειόχαρτο» σε καταστήματα της Πάτρας – «Θα ανοίξουμε παρά την απαγόρευση» λένε στη Θεσσαλονίκη

Advertisement

Φουντώνει η οργή στους κόλπους των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μετά την απόφαση να μην επιτραπεί εν τέλει το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου στις εν λόγω περιοχές.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open καταστηματάρχης της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι τα μέλη συγκεκριμένου εμπορικού συλλόγου έχουν αποφασίσει να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα, παρά την αντίθετη κυβερνητική απόφαση.

«Είμαστε σε απόγνωση. Είναι πάρα πολύ άδικο. Έχουμε κάνει τις αγορές μας, οδηγούμαστε σε καταστροφή», δήλωσε.

Advertisement

Στην Πάτρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται εν όψει της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Στα καταστήματα μάλιστα θα έχουν τοιχοκολληθεί «κηδειόχαρτα» που θα αναφέρουν ότι οι έμποροι διατηρούνται «ζωντανοί – νεκροί» με κυβερνητική απόφαση.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: