Δεν θα ξαναμείνεις ποτέ από μπαταρία: Έρχονται έξυπνες ειδοποιήσεις φόρτισης στα iPhone

Advertisement

Η Apple εργάζεται σε νέα χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν στους χρήστες των συσκευών της να έχουν περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με τη διάρκεια και την κατάσταση της μπαταρίας τους.

Το Apple Insider ανακάλυψε μία πατέντα που αναφέρει ένα νέο σύστημα πληροφόρησης που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στα iPhone, στα iPad, και στα Mac.

Αυτή τη στιγμή το iOS ενημερώνει του χρήστες για το χαμηλό επίπεδο της μπαταρίας όταν αυτό φτάσει στο 20%.

Advertisement

Όταν το λειτουργικό διαπιστώσει την πτώση της μπαταρίας σε αυτό το ποσοστό προβάλλει μία και μοναδική ειδοποίηση. Οι περισσότεροι αδιαφορούν και καταλήγουν να φορτίζουν το τηλέφωνο τους όλη νύχτα.

Η πατέντα αφορά μία έξυπνη ειδοποίηση που συμβουλεύει τον κάτοχο του iPhone να φορτίσει το κινητό του.

Επίσης, αυτό το σύστημα φαίνεται ότι θα βοηθά τον χρήστη να κατανοήσει καλύτερα πόσο κρατάει η μπαταρία του smartphone με βάση τη χρήση που κάνει και κάθε πότε πρέπει να φορτίζει τη συσκευή.

Το νέο σύστημα, όπως το περιγράφει η Apple, θα χρησιμοποιεί τις συνήθειες του χρήστης ώστε να τον συμβουλεύει να φορτίζει το τηλέφωνο τις στιγμές της ημέρας που συνήθως δεν ασχολείται με αυτό. Έτσι δεν θα μένει ποτέ από μπαταρία.

Advertisement

Η πατέντα δεν αφορά μόνο τα iPhone. Τα Mac δείχνουν τον εκτιμόμενο χρόνο που απομένει μέχρι να αδειάσει η μπαταρία, αλλά το νέο σύστημα είναι λίγο πιο ακριβές.

Σύμφωνα με την πατέντα, το λειτουργικό θα χρησιμοποιεί και πάλι τις συνήθειες του χρήστη και θα τις χωρίζει με βάση τις ημέρες της εβδομάδας. Μετά θα δημιουργεί ένα πλάνο ειδοποιήσεων σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει καταγράψει.

Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιεί επίσης την τοποθεσία του χρήστη. Όμως η Apple επιμένει ότι όλα τα δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα τοπικά, σε κάθε συσκευή. Άρα δεν παίζουν θέματα παραβίασης ιδιωτικότητας, και τα λοιπά.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: