Κάνουν μαθήματα στην παραλία! -Ενα διαφορετικό σχολείο εν μέσω πανδημίας [εικόνες]

Advertisement

Σχολείο στην παραλία! Μετά από ένα χρόνο εξ αποστάσεως μαθημάτων και εικονικών τάξεων, ένα σχολείο στην ισπανική περιοχή της Μούρθια κάνει ακριβώς αυτό, προσπαθώντας να συνδυάσει τον καθαρό αέρα και έναν νέο τρόπο διδασκαλίας.

«Είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών Juan Francisco Martinez. «Αυτά που μαθαίνουν εδώ δεν τα ξεχνούν.»

Μερικοί ξυπόλητοι μαθητές έσκαβαν με τα πόδια τους την άμμο καθώς έπαιζαν ξυλόφωνο, ενώ άλλοι κρατούσαν τα χαρτιά τους για να μην τα παρασύρει ως τη θάλασσα ο αέρας.

Advertisement

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ γνωστού ως Fresh Air, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, και της ανοιχτής μάθησης.

Οι εκπαιδευτικοί αρχίζουν να «στήνουν» την «τάξη» στην παραλία στις 8 το πρωί. Οκτώ γκρουπ μαθητών ηλικίας 3 έως 12 ετών συμμετέχουν στα 20λεπτα μαθήματα και εναλλάσσονται στις διαφορετικές τάξεις που έχουν στηθεί στην άμμο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

🏫 Los escolares del colegio público Félix Rodríguez de la Fuente de #LosNietos dan clase a la orilla del #MarMenor 🌊Al…

Posted by Ayuntamiento de Cartagena – España on Thursday, April 8, 2021

«Μου αρέσει να πηγαίνω στην παραλία!» δηλώνει ο 9χρονος Antonio. «Προτιμώ να είμαι στην παραλία γιατί νιώθω πιο χαλαρός και άνετος».

Advertisement

Η 10 ετών Λουζ από την πλευρά της δήλωσε στο Reuters: «Μου αρέσει πολύ γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, λατρεύω την παραλία, το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπάω κάθε μέρα και μου αρέσει η άμμος».

Και τα μαθήματα δεν μένουν μόνο στα τυπικά… Κάτοικοι της περιοχής έδειξαν στα παδιά πώς χρησιμοποιούντα τα δίχτυα και πώς ψαρεύουν τα φαγητό που φθάνει στο πιάτο τους.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: