Κορωνοϊός: Το CDC μίλησε – Πότε μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι να βγάλουν τη μάσκα

Κορωνοϊός: Το CDC μίλησε – Πότε μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι να βγάλουν τη μάσκα
Advertisement

Nέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας που αφορούν τους πλήρως εμβολιασμένους ανακοίνωσε πριν από λίγο το κέντρο ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη νέα ντιρεκτίβα, οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα μπορούν να μη φορούν μάσκα σε εξωτερικές δραστηριότητες όπως το περπάτημα και η πεζοπορία, αλλά θα πρέπει να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μάσκες σε δημόσιους χώρους όπου αυτό απαιτείται.

Συγκεκριμένα, το CDC ανακοίνωσε ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα (όσα δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων ή τη μία δόση αν το σκεύασμα είναι μονοδοσικό) θα μπορούν να μην φορούν μάσκα όταν περπατούν, κάνουν ποδήλατο ή σε ορεινή πεζοπορία, είτε μόνοι τους είτε ή με μέλη της οικογένειάς τους.

Advertisement

Για εξωτερικούς χώρους εστιατορίων και όταν βρίσκονται σε αυτούς με φίλους από διάφορα νοικοκυριά συνιστάται η συνέχιση στη χρήση μάσκας, όπως επίσης και σε κλειστούς χώρους κομμωτηρίων, εμπορικών κέντρων, κινηματογράφων και ναών.

Επίσης η μάσκα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε εκδηλώσεις εξωτερικών χώρων όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως παρελάσεις και αθλητικοί αγώνες.

Παρουσιάζοντας τις νέες οδηγίες, η επικεφαλής του CDC Ροσέλ Βαλένσκυ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι νέες οδηγίες θα ενθαρρύνουν τους πολίτες ώστε να προχωρήσουν σε πλήρη εμβολιασμό.

Οι ανανεωμένες οδηγίες έρχονται πάντως σε μία χρονική στιγμή όπου περίπου οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως (περί τα 95 εκατομμύρια) ή έστω με μία δόση (περίπου 140 εκατομμύρια).

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: