Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν γυναικάς: Ενώ ήταν παντρεμένος με τη Μελίντα, κυνηγούσε γυναίκες υπαλλήλους του

Advertisement

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις αναφορικά με τα παραστρατήματα του Μπιλ Γκέιτς έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Οι πιο πρόσφατες αφορούν δύο γυναίκες που εργάζονταν στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα αλλά και στη Microsoft, από τις οποίες ζήτησε ραντεβού ενώ ήταν παντρεμένος με τη Μελίντα.

Οι Γκέιτς, ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρια στον κόσμο, με περιουσία 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι χώρισαν, με τη Μελίντα να αναφέρει στην αίτηση διαζυγίου πως ο γάμος τους «είναι ανεπανόρθωτα σπασμένος».

«Θέλω να σε δω. Θα ήθελες να βγούμε για δείπνο;»

Advertisement

Και τώρα, οι «New York Times» αποκαλύπτουν πως ο 64χρονος Μπιλ Γκέιτς ζήτησε από μία υπάλληλο της Microsoft, το 2006, να βγουν ραντεβού, καθώς εντυπωσιάστηκε από μία παρουσίασή της.

«Αν αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα, προσποιήσου ότι δεν συνέβη ποτέ» έγραψε σε ένα e-mail ο Μπιλ Γκέιτς στην υπάλληλο, σύμφωνα με τους «Times». Η γυναίκα άκουσε τη συμβουλή του και προσποιήθηκε ότι η πρόταση για ραντεβού δεν συνέβη ποτέ.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε από μια άλλη υπάλληλο, αυτή τη φορά εργαζόμενη στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates, να βγουν ραντεβού. Οι δυο τους βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για ένα ταξίδι εργασίας, όταν της είπε: «Θέλω να σε δω. Θα ήθελες να βγεις για δείπνο μαζί μου;».

Advertisement

Η γυναίκα είπε στους «Times» ότι η προσέγγιση την έκανε να νιώθει άβολα, αλλά γέλασε με όλο αυτό το σκηνικό.

Την ίδια ώρα, δεν είναι σαφές εάν η Μελίντα Γκέιτς, η οποία επίσης είχε γνωρίσει τον σύζυγό της όταν εργαζόταν στη Microsoft στα τέλη της δεκαετίας του 1980, γνώριζε τις «συνήθειες» αυτές του Μπιλ Γκέιτς.

Ο λάθος χειρισμός του Μπιλ Γκέιτς σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που ενόχλησε τη Μελίντα

Η Μελίντα, που πλέον χρησιμοποιεί το όνομα Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, είχε αναστατωθεί με τον τρόπο χειρισμού των ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Μάικλ Λάρσον, ενός από τους βασικούς συμβούλους του Μπιλ Γκέιτς, και διευθυντή της προσωπικής του περιουσίας.

Advertisement

Ο Λάρσον επιβλέπει την τεράστια επέκταση της προσωπικής περιουσίας του Γκέιτς μέσω ενός επενδυτικού φορέα, της Cascade Investment, στο όνομα της οποίας αγοράζει και χιλιάδες στρέμματα γης, με αποτέλεσμα να θεωρείται ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ.

Το 2017, ένα άτομο έγραψε στον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς για να παραπονεθεί πως ο Λάρσον παρενόχλησε μία γυναίκα μέλος του προσωπικού σε ένα κατάστημα ποδηλάτων που ανήκε σε μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Rally Capital, η οποία ήταν ιδιοκτησίας του πρώην ζευγαριού. Οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε συμφωνία το 2018, με τη γυναίκα να υπογράφει συμφωνία και να λαμβάνει ένα χρηματικό ποσό.

Ωστόσο, η Μελίντα δεν ήταν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και διέταξε ανεξάρτητη έρευνα. Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Λάρσον τέθηκε σε αργία κατά τη διάρκεια της έρευνας, αλλά αποκαταστάθηκε και εξακολουθεί να ηγείται της Cascade Investments.

Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: