Oscar Saxelby-Lee: Η ιστορία του μικρού ήρωα που νίκησε τον καρκίνo [βίντεο]

O Oscar Sacelby–Lee είναι ένας μικρός ήρωας. Έκανε την πιο σκληρή θεραπεία και νίκησε τον καρκίνο. Πλέον θεωρείται «θαύμα» της επιστήμης

Oscar Saxelby-Lee: Η ιστορία του μικρού ήρωα που νίκησε τον καρκίνo [βίντεο]
Advertisement

Ο Oscar Sacelby – Lee είναι ένας μικρός ήρωας. Νίκησε τον καρκίνο όταν κανείς δεν το περίμενε. Έκανε την πιο σκληρή θεραπεία. Πήγε ενάντια στις πιθανότητες και πλέον θεωρείται «θαύμα» της επιστήμης.

Ήταν μόλις 4 ετών το Δεκέμβρη του 2018, όταν διαγνώστηκε με οξεία λεμφοκυτταρική λευχαιμία. Ο πρώτος κύκλος χημειοθεραπείας ξεκίνησε λίγες ώρες μετά. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, τα αποτελέσματα ήταν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά.

Οι χημειοθεραπείες ήταν πιο έντονες, κι εκείνος βρέθηκε σε καραντίνα ώστε να μην προσβληθεί από κανένα μικρόβιο.

Advertisement

Το Μάρτιο του 2019, οι γιατροί ξεκαθάρισαν πως ο μόνος τρόπος να σωθεί ο μικρός Oscar ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Οι γονείς του έκαναν τα αδύνατα, δυνατά, ώστε να μάθει ολόκληρη η Αγγλία ότι η ανάγκη για δότη ήταν επιτακτική. Σχεδόν πέντε χιλιάδες Βρετανοί στάθηκαν στο πλευρό τους, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές, δίνοντας δείγμα για να δουν αν είναι συμβατοί.

Έναν μήνα και τέσσερις κύκλους χημειοθεραπείας αργότερα, ο Oscar ήταν εξαντλημένος. Κι ο καρκίνος παρέμενε πανίσχυρος.

Advertisement

Στο τέλος του Μαΐου έκανε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, υποβλήθηκε σε εντατική ακτινοθεραπεία, επέστρεφε σπίτι του για μερικές μόνο ώρες τα «καλά» Σαββατοκύριακα. Οι ειδικοί είχαν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στη μεταμόσχευση μυελού – άδικα, όμως.

Ακόμη και τότε, ο καρκίνος ήταν εκεί. Οι γιατροί ήλπιζαν σε ένα θαύμα, ανακοίνωσαν στην οικογένεια του μικρού πως είχαν εξαντλήσει κάθε μέσο. Του έδιναν μήνες ζωής.

Μία ομάδα ειδικών από τη Σιγκαπούρη, έχοντας ακούσει για την κατάστασή του, πρότειναν μία θεραπεία που βρισκόταν ακόμη σε πειραματικό στάδιο – ένα ακόμη παιδί είχε υποβληθεί σ’ εκείνη.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες λοιπόν, η οικογένειά του συγκέντρωσε μισό εκατομμύριο λίρες και έκανε το ταξίδι που άλλαξε τις ζωές όλων.

Advertisement

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση», δήλωσε η μητέρα του, Olivia. «Ήταν και παραμένει η δυσκολότερη της ζωής μας».

Ο Oscar πήγε στη Σιγκαπούρη, έχοντας περάσει 10 σκληρούς μήνες στην απομόνωση. Είχε χάσει πολλά κιλά, δεν μπορούσε να περπατήσει. Ήταν, όμως, έτοιμος για όλα. Κι η πειραματική θεραπεία δούλεψε.

Το εξάχρονο, τότε, αγοράκι, βίωσε κάθε παρενέργεια – το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε σοβαρή βλάβη, ανέπτυξε οστεοπενία, χρειάστηκε να προσπαθήσει σκληρά να επιστρέψει στην κανονικότητα. Όμως ήταν καλά. Χαμογελούσε.

Advertisement

Ο Oscar επέστρεψε στο σχολείο, όπως κάθε άλλο παιδί Δημοτικού. Πέρασε μία ακόμη περιπέτεια με την υγεία του, όταν προσβλήθηκε από έναν ιό και χρειάστηκε να περάσει χρόνο στο νοσοκομείο, όμως ο καρκίνος είναι μακριά του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: