Η πεταμένη κάρτα μνήμης θα «κλειδώσει» την προμελέτη; -Εντατικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Advertisement

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε στον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το φόνο της Καρολάιν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η σκηνοθεσία της ληστείας, το γεγονός ότι σκότωσε τον σκύλο της οικογενείας αλλά και η στάση του 33χρονου στις 37 μέρες που ακολούθησαν της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά συνηγορούν για την πρόθεση που είχε ο καθ΄ομολογία δράστης να βάλει τέλος στη ζωή της Καρολάιν.

Ωστόσο ο ίδιος προσπαθεί να «σπάσει τα ισόβια» και έτσι επιχειρεί να πείσει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής, λόγω διαπληκτισμού που είχε με την Καρολάιν.

Advertisement

Για αυτό στην κατάθεσή του προσπαθεί να παρουσιάσει το θύμα του ως άνθρωπο ψυχικά ασταθή που είχε εξάρσεις θυμού και μάλιστα δεν «υπολόγιζε» τη μικρή Λυδία.

Η «δολοφονία χαρακτήρα» που επιχειρεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν αρκεί από μόνη της για να πείσει τους δικαστές ότι δεν λειτούργησε από πρόθεση.

Έτσι η υπερασπιστική γραμμή του 33χρονου προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω και από άλλα στοιχεία της δικογραφίας.

Ο ρόλος της κάμερας στην ανίχνευση του κινήτρου

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το αίτημα του να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο σαλόνι της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά προκειμένου να διακριβωθεί ο χρόνος που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης.

Advertisement

Ο ίδιος αφαίρεσε και πέταξε την κάρτα μνήμης από την κάμερα και την πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας.

Τώρα ισχυρίζεται ότι αυτό το έκανε μετά τη δολοφονία, γεγονός που κατά τον ίδιο αποδεικνύει ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει την κάρτα

Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να φωτίσουν όλες τις λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος.

Advertisement

Έτσι, το περασμένο Σάββατο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στα Γλυκά Νερά προκειμένου να αναζητήσει την κάρτα μνήμης που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί με ειδικό συνεργείο «καθάρισαν» το βόθρο της μεζονέτας -καθώς δεν υπάρχει ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή- και εκεί θα αναζητήσουν την κάρτα μνήμης, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: