Οι 6 ενοχλητικοί τύποι που συναντάμε στις παραλίες (και ευχόμαστε να μην ξανασυναντήσουμε ποτέ)

Οι 6 ενοχλητικοί τύποι που συναντάμε στις παραλίες (και ευχόμαστε να μην ξανασυναντήσουμε ποτέ)
Advertisement

Καλοκαιράκι δίχως λιάσιμο και άραγμα στην παραλία, δεν είναι καλοκαιράκι, ας μην κοροϊδευόμαστε.

Φοράμε λοιπόν μαγιό, σαγιονάρες, μπρατσάκια, παίρνουμε στρώματα θαλάσσης και ψυγειάκια ανά χείρας και κατευθυνόμαστε στην κοντινότερη σε μας παραλία, με την ελπίδα να μην πετύχουμε κάποιον από τους ενοχλητικούς τύπους που συχνάζουν εκεί και δεν νοσταλγήσαμε καθόλου, μήτε στην καραντίνα. Άντε και καλή μας τύχη μάγκες!

Advertisement

Ο «ρακετοπαίχτης»

Βρίσκεις επιτέλους μετά από ψάξιμο τουλάχιστον μισής ώρας ελεύθερη ξαπλώστρα ή καβατζάρεις σκιά κάτω από αρμυρίκια.

Στρώνεις ψάθες και πετσετούλες και αλείφεσαι με αντηλιακά ολούθε. Παίρνεις μυρωδιά αρμύρας από το κύμα που σκάει στα ποδαράκια σου.

Κι εκείνη τη στιγμή της απόλυτης ευτυχίας, ένα μπαλάκι προσγειώνεται στην κεφάλα σου, γιατί το είδος των ρακετοπαιχτών, θα σε βρει κι αυτό το καλοκαίρι, όπου κι αν πας να βουτήξεις.

Advertisement

Πέρα από το εκνευριστικό τάκα τάκα, έχεις να αντιμετωπίσεις την άμμο που θα βομβαρδίσει την πετσέτα σου, τα ιπτάμενα μπαλάκια αλλά και τις κραυγές ικανοποίησης κάθε φορά που το ντούο ρακέτα σπάει το ρεκόρ του. Μάθετε τένις κι αφήκετε μας ήσυχους μια χρονιά.

Ο «κασετοφωνάκιας»

Ο κασετοφωνάκιας τα έχει συνήθως τα χρονάκια του και την ξεροκεφαλιά του μιας και δεν έχει ακούσει τις συμβουλές φίλων και γνωστών περί χρήσης ακουστικών.

Αντίθετα έτσι στα ξεκούδουνα δυναμώνει την ένταση στο γεμάτο παράσιτα παλιό κασετοφωνάκι του, για να ακούσει όλη η παραλία την Ελένη Φουρέιρα με βρογχίτιδα.

Advertisement

Άλλες φορές θα ακούει στο τέρμα ποδοσφαιρικούς αγώνες, γιατί τους έχει παίξει στο στοίχημα, ενώ αν κάποιος διαμαρτυρηθεί για την ένταση εφευρίσκει νέα μπινελίκια, με τα οποία τον λούζει γιατί είναι ξενέρωτος και δεν απολαμβάνει την τσάμπα διασκέδαση που προσφέρει.

Ο «οργανοπαίχτης»

Όπως καταλαβαίνεις είναι φιλαράκι με τον κασετοφωνάκια, παρότι μικρότερης ηλικίας ο ίδιος. Κουβαλάει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί το «όργανο» του, το οποίο συνήθως είναι μια ξεκούρδιστη κιθάρα κι είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, να κάνει το δικό του τρίωρο tribute στους Πυξ Λαξ, το οποίο δεν θα άντεχε ούτε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Σπάνια θα τον πετύχεις στις οργανωμένες παραλίες μιας και αναπαράγεται στις ερημικές κι ανοργάνωτες όπου δυστυχώς όλο και κάποιος ημιμεθυσμένος θα βρεθεί να εκτιμήσει το ταλέντο του και να ζητήσει και παραγγελιά το «Να μ’ αγαπάς».

Ο «βατραχοπέδιλος»

Σίγουρα ο βατραχοπέδιλος είναι ο λιγότερο ενοχλητικός τύπος που θα πετύχεις σε κάποια παραλία γύρω σου, αλλά την έχει κι αυτός την πετριά του.

Advertisement

Θα τον δεις φορτωμένο με τρεις τσάντες και ένα μπάκπακ για να χωρέσουν όλα όσα κουβαλά στην παραλία. Πέρα από καρεκλίτσες πλαστικές, κουβαδάκια και ανεμιστηράκια χειρός που λειτουργούν με μπαταρία, έχει στα μπαγκάζια του 3 ειδών μάσκες, απόχες και αδιάβροχα ρολόγια.

Το σήμα κατατεθέν του ωστόσο είναι τα δύο νούμερα μεγαλύτερα βατραχοπέδιλα που φέρνουν στον νου αποτυχημένη τηλεοπτική διαφήμιση στα 90s.

Ο «creepy πέφτουλας»

Πέφτουλες υπάρχουν δυστυχώς πολλοί, ωστόσο στην παραλία θα συναντήσεις κάποιους από τους πιο creepy του είδους.

Απροσδιορίστου ηλικίας για κάποιο λόγο, μπορεί να είναι 38 και να φαίνεται 58 και τούμπαλιν. Έχει μια αδυναμία στα κόκκινα speedo μαγιό και στις άβολες γυμναστικές επιδείξεις στην παραλία.

Advertisement

Θα πλησιάσει την ανυποψίαστη κοπέλα, ρίχνοντας την ατάκα κόλαφο «από πότε οι γοργόνες βγαίνουν στη στεριά» λέγοντας συγχρόνως ότι κι ο ίδιος έχει σφιχτό δέρμα γιατί είναι χειμερινός κολυμβητής.

Κουβαλά έξτρα λάδια κι αντηλιακά just in case και κάνει απλωτές στη θάλασσα, γιατί νομίζει πως έχει κοινό.

Ο «σκουπιδοπαρασκευαστής»

Από τους πλέον ενοχλητικούς τύπους, είναι εκείνος που θα παρατήσει πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια και σακούλες, μετά την επίσκεψή του σε κάθε παραλία, γεμίζοντας παράλληλα την άμμο με δεκάδες μισοσβησμένες γόπες.

Advertisement

Αγνοεί επιδεικτικά τις παρατηρήσεις των γύρω του, οι οποίοι του υποδεικνύουν πού μπορεί να βρει κάδους, γεμίζοντας με σκουπίδια τον χώρο.

Ο ορισμός του μη σου τύχει δίπλα σου, γιατί ο τσακωμός είναι μονόδρομος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: