Γιατί στην Βρετανία καταγράφονται πλέον ελάχιστοι θάνατοι παρά την «έκρηξη» στα κρούσματα κορωνοϊού

Γιατί στην Βρετανία καταγράφονται πλέον ελάχιστοι θάνατοι παρά την «έκρηξη» στα κρούσματα κορωνοϊού
Advertisement

«Τα εμβόλια δουλεύουν και μας προστατεύουν» τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Παραθέτοντας τα στοιχεία από τις χώρες που κατέγραψαν χθες τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει ότι στη Μεγάλη Βρετανία, που η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ραγδαία, ο αριθμός των μολύνσεων άγγιξε τους 22.866. Ωστόσο, μόλις 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ 297 νοσούν σοβαρά.

Advertisement

Αντίθετα, στη Ρωσία με 21.650 κρούσματα, οι θάνατοι άγγιξαν τους 611 και στην Αργεντινή, με 18.389 κρούσματα, πέθαναν 574 άτομα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δύο χώρες έχουν πολύ υψηλότερα περιστατικά σοβαρά νοσούντων.

Αναλυτικά ο κ. Μόσιαλος αναφέρει στην ανάρτησή του:

Στον επισυναπτόμενο πίνακα βλέπουμε τις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων που δηλώθηκαν εχτές.

Στη Μεγάλη Βρετανία είχαμε 22,866 νέα κρούσματα αλλά μόνο 3 θανάτους. Στη Ρωσία είχαν 21,650 αλλά δυστυχώς 611 θανάτους και στην Αργεντινή 18,389 νέα κρούσματα και δυστυχώς 574 θανάτους.

Advertisement

Η Μεγάλη Βρετανία είναι επίσης η χώρα με τον μικρότερο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων (297 συνολικά μέχρι στιγμής). Στην Αργεντινή έχουν 6,636 σοβαρές περιπτώσεις ενώ στη Ρωσία 2,300.

Τα εμβόλια δουλεύουν και μας προστατεύουν.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: