Πρώην αεροσυνοδός περιγράφει την Ολυμπιακή Αεροπορία στα χρόνια του Αριστοτέλη Ωνάση: To ειδικό μενού, τα χρυσά μαχαιροπίρουνα [βίντεο]

Πρώην αεροσυνοδός περιγράφει την Ολυμπιακή Αεροπορία στα χρόνια του Αριστοτέλη Ωνάση: To ειδικό μενού, τα χρυσά μαχαιροπίρουνα [βίντεο]
Advertisement

Ηταν το 1956 όταν ιδρύθηκε η Ολυμπιακή Αεροπορία από τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος εξαγόρασε τη χρεοκοπημένη ΤΑΕ (Τεχνικές Αεροπορικές Εκμεταλλεύσεις).

Εκτοτε ακολούθησε μια χρυσή εποχή, με το φαγητό να σερβίρεται σε επίχρυσα σερβίτσια, τις αεροσυνοδούς και τους πιλότους να φορούν στολές υψηλής ραπτικής και γενικότερα η πορεία της εταιρείας να είναι συνεχώς ανοδική.

Για εκείνα τα χρόνια μίλησε στο «Happy Day» η πρώην αεροσυνοδός, Γιοχάνα Καλαφούτη, η οποία περιέγραψε το μενού, αλλά και πώς ήταν ο ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Τζάκι Κένεντι.

Advertisement

«Ήταν η χρυσή εποχή των αερομεταφορών στην Ελλάδα, γιατί είχαμε την τύχη να έχουμε ως ιδρυτή της Ολυμπιακής τον μεγάλο Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος ήταν ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Άνοιξε την Ολυμπιακή το 1957, εγώ προσλήφθηκα τη δεκαετία του ’70, στην αρχή, φορώντας αυτή την ωραία στολή του Τσεκλένη.

»Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήθελε μια άριστη πρώτη θέση, είχαμε χρυσά μαχαιροπίρουνα, είχαμε κρύσταλλα, πορσελάνες… Είχαμε ειδικά μενού, έβγαινε το πρώτο πιάτο, τον καλωσορίζαμε με σαμπάνια, είχαμε τα ορεκτικά, που ήταν αστακός, αυγοτάραχο», είπε αρχικά η Γιοχάνα Καλαφούτη.

«Λέγαμε στον Αριστοτέλη Ωνάση »τι να σας φέρουμε;» και έλεγε »ασχοληθείτε με τους άλλους επιβάτες, αν θέλω κάτι θα σας πω». Οι μεγάλοι άνθρωποι είναι πάντα πάρα πολύ απλοί. Η Τζάκι Κένεντι, από την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο μέχρι να βγει, δεν έτρωγε, δεν έπινε. Επινε έναν καφέ, έβαζε τη μάσκα της και κοιμόταν», πρόσθεσε η Γιοχάνα Καλαφούτη.

Advertisement

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Μέσα στο ιστορικό Boeing 747 που είχε στην ιδιοκτησία του, στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: