Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απίστευτη ιστορία της 12χρονης που έγραψε ιστορία στο Τόκιο – Η νεότερη αθλήτρια του θεσμού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απίστευτη ιστορία της 12χρονης που έγραψε ιστορία στο Τόκιο – Η νεότερη αθλήτρια του θεσμού
Advertisement

Συγκινητική είναι η ιστορία μιας 12χρονης αθλήτριας του πινγκ πονγκ από τη Συρία, η οποία έγινε η νεότερη αθλήτρια που έχει συμμετάσχει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόκειται για τη Χεντ Ζάζα, η οποία αγωνίστηκε σήμερα στον προκριματικό γύρο ενάντια στη Γία Λιου, η οποία αγωνίζεται για την Αυστρία.

Η Λιου επικράτησε εύκολα σε 24 λεπτά με 4-0 σετ (11-4, 11-9, 11-3, 11-5), αποκλείοντας τη 12χρονη.

Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, ήταν σαφώς ικανοποιημένη από την απόδοσή της, καθώς είχε βιώσει μια εμπειρία ζωής.

«Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν ήδη επίτευγμα.  Δεν μου ζητήθηκε να κερδίσω, αλλά να παίξω καλά. Νομίζω ότι είχα καλή απόδοση και έμαθα από την ήττα» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να δείξουμε ότι παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του πολέμου, πρέπει να κάνουμε κάτι. Για μένα, έκανα κάτι. Ενα κορίτσι 12 ετών που έπαιζε με μια αθλήτρια 39 ετών και πήρε 21 πόντους, αυτό είναι ένα κατόρθωμα».

Advertisement

Πέρα από τη μικρότερη αθλήτρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, είναι και η μόνη γυναίκα στην αποστολή της χώρας της η οποία αποτελείται συνολικά από έξι άτομα.

Η απίστευτη ιστορία της

Η Χεντ ήταν μόλις πέντε ετών όταν έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια της ρακέτα του πινγκ πονγκ.

Έγινε διάσημη στα 11 της χρόνια, πέρυσι, όταν νίκησε την κατά πολύ μεγαλύτερή της και πιο έμπειρη Λιβανέζα αντίπαλό της στο πρωτάθλημα της Δυτικής Ασίας. Εκεί πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Advertisement

Ο προπονητής της Adham Jumaan είπε ότι ανακάλυψε την 12χρονη όταν ήταν μόλις πέντε ετών και ενώ μαινόταν ο πόλεμος στην Συρία. Έπαιζε πινγκ πονγκ με τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον Obeida, και ο ίδιος πρωταθλητής στο άθλημα, σε μια αίθουσα στη Χάμα.

«Με εντυπωσίασε η σωματική διάπλαση, τα γρήγορα αντανακλαστικά της και η διαίσθησή της», είπε. «Ήταν προικισμένη», πρόσθεσε.

Βλέποντας ότι ήταν έξυπνη, αποφασισμένη και φιλόδοξη, ξεκίνησε με καθημερινές προπονήσεις μαζί της στο ίδιο αθλητικό κέντρο.

Μόλις επτά μήνες αργότερα, η Hend τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα παίδων της Συρίας του 2015. Ήταν μόλις έξι ετών.

Advertisement

Από εκεί, και έπειτα ακολούθησαν μόνο επιτυχίες. Στην ηλικία των εννέα, είχε κερδίσει το εθνικό πρωτάθλημα για κάτω των 12 ετών, το πρωτάθλημα της Δυτικής Ασίας και το κύπελλο γυναικών στη Συρία.

Ο προπονητής της μίλησε και για τις δύσκολες συνθήκες στις προπονήσεις λόγω του πολέμου.

«Υπήρχαν διακοπές ρεύματος στην αθλητική αίθουσα. Μερικές φορές βρισκόμασταν μέσα για ώρες καθώς έξω υπήρχαν επιθέσεις με πυροβολισμούς» θυμάται.

«Και παλέψαμε για να πάρουμε βίζα ώστε να λάβουμε μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό» λέει.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: