Ανασκεύασε ο πρόεδρος της Γορτυνίας για το «πολιτικό μέσο»: «Έγινε λάθος, πάνω στην αναμπουμπούλα δεν ξέρεις τι λες»

Ανασκεύασε ο πρόεδρος της Γορτυνίας για το «πολιτικό μέσο»: «Έγινε λάθος, πάνω στην αναμπουμπούλα δεν ξέρεις τι λες»
Advertisement

Είτε κάτι φοβήθηκε (;), είτε πραγματικά μπερδεύτηκε και πάνω στην αναμπουμπούλα του όπως είπε και ο ίδιος) έκανε λάθος, η ουσία είναι πως ο πρόεδρος της Γορτυνίας- ο οποίος είπε δημόσια πως ο ταξίαρχος της Τρίπολης του ζήτησε αν έχει πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό- ανασκεύασε τα όσα είπε.

«Δικό μου το λάθος»

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης, είπε…

«Έχει καεί και το δικό μου σπίτι. Δεν έχω καταγγείλει κανέναν, ούτε άτομο ούτε υπηρεσία. Απλώς την ημέρα που καιγόμουν δεν παρουσιάστηκε κανένας υπεύθυνος ούτε κανένα κανάλι. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού όλοι μικροί και μεγάλοι», δήλωσε.

Advertisement

Ερωτηθείς για το εάν έχει δεχτεί τηλεφωνήματα και πιέσεις μετά από αυτή του την δήλωση, είπε: «Κανένας δεν με έχει πάρει τηλέφωνο να με απειλήσει. Έχει γίνει λάθος τοποθέτηση ονόματος. Έγινε λάθος το νούμερο. Νόμιζα, πως ήταν το άτομο που είπα. Εγώ την πυροσβεστική ήθελα να πάρω, όχι την αστυνομία. Έγινε λάθος, δεν έγινε επί σκοπού τίποτα.

Πάνω στα νεύρα σου εκείνη την ώρα και την αναμπουμπούλα δεν ξέρεις τι ακριβώς λες. Με ρώτησαν, αν υπάρχει πολιτικό μέσα. Το όνομα ήταν λάθος. Δέχτηκα εκατό τηλέφωνα. Νόμιζα, πως το όνομα αυτό ήταν της πυροσβεστικής. Δικό μου λάθος».

Δικηγόρος Ταξίαρχου: «Αβάσιμες δηλώσεις»

Το όλο θέμα πάντως προκάλεσε τριγμούς, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να ανοίξει έρευνα και ο ταξίαρχος να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Όπως είπε ο δικηγόρος κιόλας του αξιωματικού, ουδέποτε οι δυο τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά.

Advertisement

Ο δικηγόρος του αξιωματικού της αστυνομίας, αναφέρει:

«Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας, αναφέρει ότι, για τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος στην πυρκαγιά, ρωτήθηκε από τον εντολέα μου σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία «εάν υπάρχει πολιτικό μέσο».

Ξεκαθαρίζεται, λοιπόν, ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική συνομιλία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα μου και του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας.

Άλλωστε, δεν είναι της δικαιοδοσίας του εντολέα μου να αποστέλλει πυροσβεστικά οχήματα για κατάσβεση, έργο που ανήκει στην Πυροσβεστική.

Advertisement

Είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, που έχει βυθίσει στην θλίψη την Ελλάδα, ωστόσο ουδείς μπορεί με αναληθείς και αβάσιμες δηλώσεις να καταστρέφει μια προσφορά τριάντα ετών στο κοινωνικό σύνολο.

Η συγκεκριμένη δήλωση ρητώς έχει ανακληθεί ως προς το πρόσωπο του εντολέα μου με χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και θα ζητηθεί να ανακληθεί και ενώπιον της Υπηρεσίας του, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα και δημοσίως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, άλλως, ο εντολέας μου θα αναγκασθεί προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για παροχή προστασίας».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: