Ραγίζει καρδιές 92χρονη πυρόπληκτη: «Να φύγω όσο μπορώ πιο γρήγορα. Ούτε ο ιός, ούτε ο Άγιος Πέτρος με θέλει»

Advertisement

Για το σπίτι της που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη μιλά στην κάμερα του Mega μία 92χρονη γυναίκα.

Η ίδια αναφέρει και συγκλονίζει με τα λόγια της, πως το σπίτι που έζησε για 62 ολόκληρα χρόνια, δε υπάρχει πια. «Τώρα στα γεράματα, είμαι ξεσπιτωμένη», δηλώνει απεγνωσμένη.

Οι δηλώσεις της 92χρονης γυναίκας

«Δεν πρόλαβα. Ως που να δω τη φωτιά μου έλεγαν βγες έξω, ως που να βγω εγώ έξω δεν πρόλαβα ούτε την ταυτότητά μου να πάρω, τα φάρμακά μου, τα πράγματά μου καήκανε… δραματική η κατάσταση.

Advertisement

Δεν μπορείς να θυμηθείς τίποτα εκείνη την ώρα, τρέμεις. Εκείνη την ώρα δεν μπορείς να θυμηθείς τίποτα» λέει η ίδια. «Ήταν τυχερό μου τώρα στα γεράματα να είμαι ξεσπιτωμένη. Τι να κάνουμε» προσθέτει συντετριμμένη.

«Τα βράδια είναι το μαρτύριό μου. Τα θυμάσαι όλα… πώς τα κτίζαμε, πώς τα φτιάχναμε. 30 χρονών ήρθα εδώ και έγινα 92. Δεν πρόλαβα.

Ως που να δω τη φωτιά μου έλεγαν βγες έξω, ως που να βγω εγώ έξω δεν πρόλαβα ούτε την ταυτότητά μου να πάρω, τα φάρμακά μου, τα πράγματά μου καήκανε. Δραματική η κατάσταση.

Advertisement

Δεν μπορείς να θυμηθείς τίποτα εκείνη την ώρα, τρέμεις. Εκείνη την ώρα δεν μπορείς να θυμηθείς τίποτα» αναφέρει η κα Άννα.

Τα πρωινά πάει στο καμένο της σπίτι, καθώς δεν θέλει να αφήσει μόνες τις κοτούλες που σώθηκαν από τις φλόγες και τον σκύλο της. Τα βράδια μένει στην ανιψιά της αλλά, όπως λέει, δε θέλει να γίνεται βάρος.

«Σκέφτομαι να είμαι καλά να μην καταπέσω και ενοχλώ και τους άλλους. Να φύγω όσο μπορώ πιο γρήγορα… αλλά βλέπεις δεν έρχεται, δε θέλει, ούτε ο κορονοϊός με θέλει, ούτε ο Άγιος Πέτρος με θέλει» λέει στην κάμερα.

Advertisement

«Είναι οι κόποι μιας ζωής. Αυτή ήταν όλη της η περιουσία. Είναι μεγάλη γυναίκα. Στεναχωριέται πάρα πολύ. Μου λέει συνέχεια δεν θέλω να σας φορτώνομαι και κάθεται εδώ στον καύσωνα.

Της φέρνω νερό, φαγητό τα πάντα. Τα σπίτια δεν είναι ντουβάρια, είναι η ζωή του καθενός αλλά έχει μεγάλη σημασία το ότι δεν πέθαναν άνθρωποι», ανέφερε από την πλευρά της η ανιψιά της 92χρονης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: