Καπραβέλος: Θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα σε νοσοκομεία και ΜΕΘ -Με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής

Advertisement

«Από 20 Σεπτεμβρίου ως τα τέλη του Νοεμβρίου θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Ευρώπη, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες θα είναι βαρύτατοι με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας», αποκάλυψε σήμερα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στη χώρα μας παρατηρείται μη συμμόρφωση με τις υγειονομικές υποδείξεις από το 1/3 το συμπολιτών μας και τόνισε πως, αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά. Θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Επίσης, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και εργάζεται, πραγματοποιήθηκε αύξηση στην διαθεσιμότητα κλινών covid και πλέον το 70% των κλινών του νοσοκομείου έχει δοθεί σε covid περιστατικά. «Aυτό έγινε σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων», πρόσθεσε.

Advertisement

Καπραβέλος για υποχρεωτικότητα εμβολισμού

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς ανέφερε πως αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα της πολιτείας να ελέγξει την πανδημία, ενώ για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε πως «δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας». «Αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και πλέον το επιβάλλει και ο νόμος», σημείωσε.

Τέλος με αφορμή την πλήρη έγκριση που έλαβε από το FDA το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε πως ούτως ή αλλως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: