Πέθανε στα 38 του ο ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ -Γεννήθηκε στην Ουκρανία, είχε βγει στη σκηνή της Eurovision κι εντυπωσίασε τον Ομπάμα [εικόνες & βίντεο]

Πέθανε στα 38 του ο ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ -Γεννήθηκε στην Ουκρανία, είχε βγει στη σκηνή της Eurovision κι εντυπωσίασε τον Ομπάμα [εικόνες & βίντεο]
Advertisement

Ο ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ, που έβλεπε τον κόσμο από ύψος 2 μέτρων και 35 εκατοστών, πέθανε την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 38 ετών, στη Μινεσότα, ανακοίνωσε η μητέρα του μέσω του Facebook.

Ο Ιγκόρ Βοβκοβίνσκι, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής, πάλευε για πολλά χρόνια με την ασθένειά του: ένας όγκος του προκαλούσε υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης.

Advertisement

Για τον λόγο αυτό η οικογένειά του εγκαταστάθηκε, όταν ήταν ακόμη παιδί, το 1989, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, μια πόλη των ΗΠΑ φημισμένη για τις άριστες ιατρικές υπηρεσίες της. Ο θάνατός του αποδίδεται σε καρδιολογικά αίτια.

Ο μικρός Ιγκόρ ήταν ήδη «μεγάλος» για την ηλικία του και, παρά τις θεραπείες, συνέχισε να ψηλώνει. Στα 27 του το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον αναγνώρισε ως τον ψηλότερο άνδρα στις ΗΠΑ.

Βίντεο: Η εμφάνισή του στη Eurovision με την Ουκρανία

Στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2013 ο Ιγκόρ μετέφερε στα μπράτσα του στη σκηνή την εκπρόσωπο της Ουκρανίας.

Advertisement

Η χώρα που μετρά άλλωστε δύο νίκες στη Eurovision, διαγωνίστηκε το 2013 από τη Σουηδία με την Ζλάτα Ογκνέβιτς, η οποία με το κομμάτι Gravity κατέλαβε μόλις την 26η θέση.

Όταν ξεχώρισε ανάμεσα στο πλήθος σε συγκέντρωση του Ομπάμα

Ο πελώριος άνδρας ήταν όμως ήδη διάσημος από το 2009, όταν τον «εντόπισε» στο πλήθος ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια πολιτική συγκέντρωση.

Ο γίγαντας, που φορούσε ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ομπάμα στον κόσμο», είχε έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξει χειραψία με τον Δημοκρατικό πρόεδρο.

Advertisement

Τούρκος ο ψηλότερος άνδρας στον κόσμο

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο σήμερα είναι ο Τούρκος Σουλτάν Κεσέν, με ύψος 2,51 μέτρα.

Ο ψηλότερος άνθρωπος όλων των εποχών ήταν ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουόντλου, που έφτασε τα 2,72 μέτρα. Έπασχε και εκείνος από υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης και πέθανε το 1940, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: