Αλέξης Κούγιας: Ο άγνωστος 1ος γάμος, το επεισοδιακό διαζύγιο με τη Βατίδου και το Ποδόσφαιρο

Αλέξης Κούγιας: Ο άγνωστος 1ος γάμος, το επεισοδιακό διαζύγιο με τη Βατίδου και το Ποδόσφαιρο
Advertisement

Ο Αλέξης Κούγιας γεννήθηκε στην Πετρούπολη στις 24 Ιανουαρίου 1951.Γεννημένος πριν από 70 χρόνια, ο ποινικολόγος μεγάλωσε σε ένα μικρό ενοικιαζόμενο σπίτι στην Πετρούπολη, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Δημήτρη.

Ο πατέρας του ο Χρήστος, αγροτικής καταγωγής από το Βέλο Κορινθίας, ανάπηρος στο ένα του πόδι από νεαρός χωροφύλακας σε μια μάχη στη Φθιώτιδα κατά τον Εμφύλιο με τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού, διατηρούσε χρωματοπωλείο.

Advertisement

Η μητέρα του η Καλλιόπη, απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ», κρατούσε, σύμφωνα με τα ήθη της εποχής, το νοικοκυριό.

Είναι δικηγόρος-ποινικολόγος, ποδοσφαιρικός παράγοντας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ. Σαράντα πέντε χρόνια σταδιοδρομίας στο δικαστικό κουρμπέτι με 22.000 δίκες, από τις οποίες οι μισές περίπου για κακουργήματα, στις αποσκευές του, γνωρίζει άριστα πώς να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Η πρώτη σύζυγος Τίλντα (Μαρινέλλα) Εβραϊκής καταγωγής σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό της, δυόμισι μήνες μετά τον γάμο τους το 1982. Απαρηγόρητος ο 32χρονος τότε δικηγόρος, έχασε 12 κιλά σε έναν μήνα, από τη στενοχώρια για την αδικοχαμένη σύντροφο της ζωής του. ενώ άρχισε να εργάζεται αδιάλειπτα για να ξεχάσει τον πόνο του.

Advertisement

Από τον γάμο του με το μοντέλο Εύη Βατίδου έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Χρήστο Κούγια και την Μάιρα Κούγια. Το ζευγάρι έμενε μαζί στο ιδιόκτητο νεοκλασικό σπίτι του Αλέξη Κούγια στο Παλαιό Φάληρο, έως ότου αποφάσισε να παντρευτεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2001, στα 50ά γενέθλια του ποινικολόγου, στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, στο Κολωνάκι.

Η ξεχωριστή γαμήλια τελετή με τους περίπου 500 προσκεκλημένους έγινε θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως άρμοζε σε έναν περιζήτητο γαμπρό που εγκατέλειπε την εργένική ζωή.

Μετά από επτά χρόνια κοινής και, υποτίθεται, αρμονικής διαβίωσης δίχως σκιές, αμφότεροι οι σύζυγοι διαπίστωσαν ασυμβατότητα χαρακτήρων, η οποία έλαβε εκρηκτικές διστάσεις.

Advertisement

Ο ίδιος έχει πει για την πρώην σύζυγό του: «Η πιο σημαντική γυναίκα στη ζωή μου είναι η μητέρα των παιδιών μου. Ύστερα, η σχέση παιδιών και μητέρας είναι αήττητη.Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κλονίσει αυτή τη σχέση, πλανάται. Ας είναι ο υπεροχότερος άνθρωπος του κόσμου. Τρίτον, οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχω δικαίωμα να σκέφτονται πρώτα τους εαυτούς τους και δεύτερα τα παιδιά τους.

Τέταρτον, αλίμονο σε αυτόν που φέρνει παιδιά στον κόσμο και σκέφτεται να κάνει ύστερα παιδιά και με άλλους ανθρώπους – ειδικά όταν στην ηλικία των παιδιών μας, που είναι 8 και 11 ετών.

Πέμπτον, ειδικά για εμένα, όταν χωρίσεις μια γυναίκα είτε είναι φίλη σου είτε μάνα των παιδιών σου και πάει με άλλον άντρα, δεν ξαναπάς μαζί της. Δεν ξαναγίνεται η σχέση όπως ήταν πριν. Δεν θα μπορούσα να είμαι μαζί με την Εύη ξανά. Κατηγορηματικά όχι! Μπορώ, όμως, να είμαι ο καλύτερος φίλος ή ο καλύτερος πατέρας».

Advertisement

Μάλιστα, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Εγώ δεν είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί ούτε κοιμάμαι με τα παιδιά μου, ούτε ξυπνάω μαζί τους. Τι μπορώ να κάνω; Μπορώ, όμως, να είμαι η ασπίδα για τα παιδιά μου».

Ο έγκριτος δικηγόρος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’όπου και αποφοίτησε. Για πρώτη φορά απασχόλησε τη δημοσιότητα το 1976, ως συνήγορος του Βαγγέλη Ρωχάμη.

Επίσης έχει ασκήσει ποινική δικηγορία σε γνωστές υποθέσεις μεταξύ των οποίων η δίκη των Σατανιστών, και της 17 Νοέμβρη κ.ά. Το Δεκέμβριο του 2008 ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού που πυροβόλησε θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Έχει διαγραφεί μία φορά από το πρωτοβάθμιο συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο

Αρχικά έπαιξε ποδόσφαιρο, σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, τόσο στον Άρη Πετρούπολης σε μικρή ηλικία, όσο και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Παρότι δηλώνει φίλος του Παναθηναϊκού, διετέλεσε πρόεδρος στην ΑΕΚ, υπήρξε μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα, της Παναχαϊκής και τώρα της Λάρισας, ενώ κατά καιρούς ανέλαβε πρόεδρος στις ομάδες της Κορίνθου, του Άρη Πετρούπολης, της Βέροιας, της Λαμίας, του Ιωνικού Νικαίας, του Αιγάλεω, καθώς και αντιπρόεδρος στην ΕΠΑΕ, ως εκπρόσωπος του Ηρακλή.

Advertisement

Επίσης έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ηρακλή στην ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ. Στα τέλη του 2008 ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Παναχαϊκής 2005 και το Μάιο του 2009 εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της από τον Κώστα Μακρή.

Ως αθλητικός παράγοντας έχει πρωτοστατήσει σε πολλά επεισόδια, στα οποία, μεταξύ άλλων, έχει ξυλοκοπήσει διαιτητή αγώνα και προπονητή αντίπαλης ομάδας.

Στις 19 Ιανουαρίου 2011, η εμφάνιση του Αλέξη Κούγια έξω από το γήπεδο Παναχαϊκής στην Αγυιά δημιούργησε ένταση όταν οπαδοί της ομάδας από την Πάτρα καταφέρθηκαν εναντίον του. Τέλος, το Το 2011 ήταν από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Έχω αγοράσει 28 ακίνητα και δεν χρειάζομαι πάνω από 100€ την ημέρα

Στο πλαίσιο της συνέντευξής, του στην εκπομπή«Καρντάσιανς» ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τα οικονομικά του, σημειώνοντας ότι το μόνο του μέλημα όλα τα χρόνια της ζωής του ήταν να βγάλει χρήματα και να αγοράσει ακίνητα, ενώ παραδέχτηκε ότι έχει καταφέρει να κάνει περιουσία και να αγοράσει 28 ακίνητα.  Ωστόσο, σημείωσε ότι «προσωπικά δεν χρειάζομαι περισσότερα από 100€ τη μέρα».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: