Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Πού θα ρίξει καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Πού θα ρίξει καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες
Advertisement

Εκτακτο δελτίο επιδεινωσης καιρού εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.

Advertisement

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

«Επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες», σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Επίσης, για την αλλαγή του καιρού έκανε ανάρτηση στο Facebook και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας για «επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες».

Όπως αναφέρει στο post του στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Σύμφωνα με ό,τι εξηγεί, «ήδη συμπαγή νεφικά συστήματα αρχίζουν να απασχολούν τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.

Advertisement

Έτσι λοιπόν, τις αμέσως επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο οι οποίες προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία καθώς και τη δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο».

Μάλιστα, τα φαινόμενα «πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς ενώ υδροστρόβιλοι και ανεμοστρόβιλοι δεν θα πρέπει να αποκλειστούν». Πάντως, από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας και μετά αναμένεται εκτόνωση της όλης κατάστασης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: