Βίνα Ασίκη: Το κορίτσι-θαύμα, οι επιτυχίες στα 80s, η εξαφάνιση στο απόγειο της δόξας και τα δυσβάσταχτα χρέη

Βίνα Ασίκη: Το κορίτσι-θαύμα, οι επιτυχίες στα 80s, η εξαφάνιση στο απόγειο της δόξας και τα δυσβάσταχτα χρέη
Advertisement

Η Βίνα Ασίκη ξεκίνησε ως παιδί-θαύμα από το Εθνικό Θέατρο, όπου η μητέρα της εργαζόταν ως ταξιθέτρια.

Στα 17 της -και συγχρόνως με το σχολείο έδωσε εξετάσεις στην Επιτροπή Εξαιρετικών Ταλέντων, μπαίνοντας στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ενώ παράλληλα έκανε για πολλά χρόνια μαθήματα χορού. Μάλιστα, εξαιτίας του χορού ήξερε να πλασάρει σωστά το σώμα της στον φακό που τη… λάτρευε, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια στο παρελθόν.

Σε ηλικία μόλις πέντε ετών έκανε το ντεμπούτο της στο σανίδι πλάι σε δύο ιερά τέρατα της υποκριτικής, την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Αυτό ήταν μόνον η αρχή, αφού τα επόμενα χρόνια συμμετείχε ως παιδί σε πολλές παραστάσεις του Εθνικού, ενώ βρέθηκε και στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, παίζοντας σε αρχαία τραγωδία δίπλα στη σπουδαία Άννα Συνοδινού.

Advertisement

Τα βήματα της Βίνας ακολούθησε και η αδερφή της Νατάσα, σύζυγος του Αντώνη Αντωνίου. Στα έξι της η ηθοποιός ήταν πρωταγωνίστρια στο παιδικό θέατρο του Γιάννη Φύριου, όπου έπαιξε κάθε Κυριακή.

Η Βίνα Ασίκη ήταν το απόλυτο sex symbol κυρίως της δεκαετίας του 80, αλλά και το 90 και αφίσες της κοσμούσαν τα περισσότερα εφηβικά δωμάτια.

Συμμετείχε σε 27 κινηματογραφικές ταινίες και 30 βιντεοταινίες, αλλά στην πορεία άλλαξε προσανατολισμό και ασχολήθηκε με το χοροθέατρο.

Τη δεκαετία του ’80 η ηθοποιός έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες με παρτενέρ μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου, όπως ο Θανάσης Βέγγος και η Ρένα Βλαχοπούλου, οι οποίοι της είχαν μεγάλη αδυναμία, ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Στάθης Ψάλτης και ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Μάλιστα, η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη σε θεατρική συνεργασία τους -η Βίνα ήταν αντικαταστάτρια του δεύτερου γυναικείου ρόλου στο μιούζικαλ «Βίκτορ – Βικτόρια»- την είχε χαρακτηρίσει γνήσιο και πηγαίο ταλέντο. Στο βιογραφικό της βρίσκει κανείς 27 κινηματογραφικές ταινίες και 30 βιντεοταινίες.

Advertisement

Η βιντεοκασέτα την τυποποίησε σε αυτό που χρειαζόταν περισσότερο, μια καυτή «βιτρίνα» για να καλύπτονται οι σεναριακές αδυναμίες και οι τσαπατσουλοδουλειές, και η ίδια το γνώριζε αυτό, εκμεταλλευόμενη ένα σύστημα που την εκμεταλλευόταν κι αυτό.

Η Ασίκη έπαιξε σε απερίγραπτες κωμωδίες με το τσουβάλι, μιας και οι σκηνοθέτες την έβρισκαν ακαταμάχητη για τον θηλυκό τρόπο που ερμήνευε τους πιπεράτους ρόλους της.

«Οι σκηνοθέτες με προτιμούσαν επειδή μπορούσα να παίζω κωμικά τις ερωτικές σκηνές»

«Για μένα οι σκηνές αυτές ήταν ξεφτίλα. Δεν με ενδιέφερε να πουλάω τον κ@λο μου, κι ας ήταν ωραίος. Τι τα θες; Μου έλεγαν ‘εμείς είμαστε σοβαροί σκηνοθέτες, τι νομίζεις ότι γυρίζουμε, τσόvτα;’ και ότι η κάμερα θα ήταν μακριά. Άμα είσαι μ@λ@κ@ς, μικρός και ματαιόδοξος, την πατάς».

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι οι σκηνοθέτες φρόντιζαν να προβάλλουν τη σέξι εικόνα της, εντούτοις το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου προκλητικό. Έτσι, όταν της έγινε πρόταση να παίξει σε ερωτική ταινία εκείνη αρνήθηκε, παρότι είχαν ρίξει στα πόδια της πάνω από 1.000.000 δραχμές, για να την πείσουν.

Η Βίνα Ασίκη ψημένη άλλωστε από τη ζωή και δεν είχε πρόβλημα να δείχνει λίγο μπούτι στη μαγνητοταινία. Στα 16 της όργωνε βλέπεις τα νυχτερινά κέντρα και ήξερε τον κόσμο της showbiz απέξω και ανακατωτά.

Το έλεγε και η ίδια καλύτερα, πώς ήξερε δηλαδή να προβάλει σωστά το καλλίγραμμο σώμα της στον φακό, μια ευγενική χορηγία του χορού με τον οποίο ασχολήθηκε για χρόνια, καθηλώνοντας το κοινό της περιόδου.

Advertisement

Τα δυσβάσταχτα χρέη την έκαναν να πουλήσει το σπίτι της

Η γνωστή ηθοποιός και sex symbol, Βίνα Ασίκη, τα τελευταία 15 χρόνια έχει εγκαταλείψει για τα καλά τα φώτα της δημοσιότητας και την υποκριτική της καριέρα και έχει αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στο να μυεί στη θεατρική τέχνη παιδάκια από τεσσάρων ετών στο Χοροθέατρο Άμυνα του Δήμου Νέων Λιοσίων.

Παράλληλα, περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας με τον άνδρα της, το χορογράφο Ορέστη Δημητρίου.

Η ζωή, ωστόσο, δεν ήταν πάντα ρόδινη γι΄ αυτήν. Πριν από λίγα χρόνια αντιμετώπισε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, καθώς ο Δήμος Λιοσίων της χρωστούσε πάρα πολλά χρήματα, και αναγκάστηκε να πουλήσει ακόμη το 150 τετραγωνικών σπίτι της προκειμένου να ανταπεξέλθει στα χρέη που είχαν δημιουργηθεί.

Advertisement

Η Βίνα Ασίκη υπήρξε ευσεβής πόθος πολλών αρσενικών, εκείνη είχε βρει την αγάπη στο πρόσωπο του χορευτή και χορογράφου Ορέστη Δημητρίου, με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή της για περισσότερο από 30 χρόνια. Κι ενώ βρισκόταν στο πικ της καριέρας της, αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα και να υπηρετήσει την υποκριτική με άλλον τρόπο.

Η οικογενειακή ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιου τους Αλέξανδρου, στον οποίο έχουν μεγάλη αδυναμία, γι’ αυτό και έχουν σταθεί στο πλευρό του σε κάθε απόφασή του. Σε αντίθεση με άλλα παιδιά ηθοποιών εκείνος δεν επέλεξε την υποκριτική και αποφεύγει τα φλας και τη δημοσιότητα.

Παρά το γεγονός πως στα νιάτα της είχε… στοιχειώσει τις φαντασιώσεις των ανδρών, η Βίνα δεν αποδεχόταν και τόσο εύκολα το ρόλο της «γυναικάρας», ενώ δεν έδειξε να μετανιώνει καθόλου για την επιλογή της να τα παρατήσει όλα πάνω που βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της:

Advertisement

«Το μέσα μου δεν είχε καμία σχέση με το έξω μου. Να φανταστείς ότι άρχισα μεγάλη τις σχέσεις. Άρχισα 18 χρονών και γνώρισα τον άντρα μου στα 25. Αν δεν είχα παντρευτεί, θα ήμουν πολύ μεγάλη σταρ τώρα, θιασάρχης, και θα είχα κάνει πολλά λεφτά. Αλλά θα ήμουν δυστυχισμένη. Όπως οι πολύ ωραίες όλων των εποχών που βλέπω», είχε τονίσει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή της.

«Δεν ήμουν πολύ ωραία γυναίκα. Μια κλασική Eλληνίδα, με τα μπουτάκια της, τα παχάκια της. Αλλά είχα τσαχπινιά και ήξερα να πουλάω τον εαυτό μου στο φακό», είπε κάνοντας τον απολογισμό γιατί την έβρισκε τόσο ακαταμάχητη το ανδρικό κοινό. Πριν αποφασίσει να τα βροντήξει όλα κάτω και να παντρευτεί τον άντρα της ζωής της!

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: