Θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό: 10 θαύματα της Φύσης που κάποια στιγμή πρέπει να επισκεφτείς

Θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό: 10 θαύματα της Φύσης που κάποια στιγμή πρέπει να επισκεφτείς
Advertisement

Γιγαντιαίοι καταρράκτες, ατέλειωτα φαράγγια, παραδεισένια δάση και όλα όσα θαύματα η Φύση έφτιαξε για τους κατοίκους αυτού του πλανήτη.

Μπορεί ο άνθρωπος να κατάφερε να φτιάξει κατά καιρούς εντυπωσιακά κτίσματα, όμως αν κάποιος κερδίζει τη μάχη του εντυπωσιασμού πάνω στον πλανήτη αυτή είναι η μητέρα Φύση με τα θαυμαστά της έργα.

Advertisement

Δείτε παρακάτω δέκα τέτοια θαύματα που κάποια στιγμή πρέπει να επισκεφτείτε.

Αμαζόνιος

Ένα από τα εντυπωσιακότερα ποτάμια της Γης, ο Αμαζόνιος διατρέχει περί τα 7 χιλιάδες χιλιόμετρα και έχει το μεγαλύτερο σύστημα αποστράγγισης του πλανήτη. Το δάσος του, απλώνεται σε 9 διαφορετικές χώρες και αποτελεί περίπου το 40% της έκτασης της Βραζιλίας.

Τζετζού, Βόρεια Κορέα

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ηφαιστιογενές νησί που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από εκρήξεις και περιλαμβάνει στο έδαφός του περισσότερους από 365 μικρούς κρατήρες, οι οποίοι λέγεται πως αντιπροσωπεύουν τις ημέρες του χρόνου.

Advertisement

Κόλπος Χα Λονγκ, Βιετνάμ

Το «Εθνικό Στολίδι» του Βιετνάμ αποτελείται από χιλιάδες ασβεστολιθικούς σχηματισμούς ηλικίας 500 εκατομμυρίων χρόνων και νησίδες σε διάφορα μεγέθη, οι οποίες δημιουργούν σκηνικό Παραδείσου.

Καταρράκτες Ιγκουάζου, σύνορα Βραζιλίας – Αργεντινής

Έναν εντυπωσιακό δίκτυο από 275 διαφορετικούς καταρράκτες που εκτείνονται σε τρία χιλιόμετρα και αποτελούν την μεγαλύτερη «ομάδα» καταρρακτών του κόσμου. Ένα σπάνιο φυσικό θέαμα, περιβαλλόμενο από οργιώδη βλάστηση.

Καταρράκτες Βικτωρίας, σύνορα Ζάμπια και Ζιμπάμπουε

Διπλάσιοι σε πλάτος και βάθος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, οι καταρράκτες της Βικτώρια θεωρούνται ως οι μεγαλύτεροι στον κόσμο. Η ορμή του νερού που σκάει μάλιστα είναι τόσο μεγάλη, που ακούγεται σε απόσταση 38 χιλιομέτρων.

Advertisement

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία

Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο βρίσκεται στη Θάλασσα των Κοραλλίων και αποτελείται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, ενώ  εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων.

Γκραντ Κάνυον, Αριζόνα – ΗΠΑ

Το μακρύ φαράγγι που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο, έχει μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα.

Advertisement

Βόρειο Σέλας

Μακράν ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά φαινόμενα, το πολυφωτογραφημένο Βόρειο Σέλας συμβαίνει στα πιο ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας, σε πολικές περιοχές και δημιουργείται από τη σύγκρουση ηλιακών ανέμων στην μαγνητόσφαιρα της Γης.

Έβερεστ, Ασία

Γνωστό τυροπιτάδικο αλλά και η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων, η οποία υψώνεται 8.848 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κυριολεκτικά, μια κορυφαία εμπειρία.

Advertisement

Ηφαίστειο Παρικουτίν, Μεξικό

Ένα από τα «νεώτερα» ηφαίστεια στον κόσμο, το Παρικουτίν έθαψε δύο χωριά σε στάχτες όταν εξερράγη πρώτη φορά το 1943.

Το ίδιο έτος, ψήλωσε κατά 500 μέτρα ενώ έφτασε στο ανώτερο ύψος του το 1952 – 2.279 χιλιόμετρα.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: