Η χαρά των boomers (και βάλε): Οι ABBA επιστρέφουν μετά από σχεδόν 40 χρόνια – Άνοιξαν λογαριασμό στο TikTok

Η χαρά των boomers (και βάλε): Οι ABBA επιστρέφουν μετά από σχεδόν 40 χρόνια – Άνοιξαν λογαριασμό στο TikTok
Advertisement

Οι ABBA επιστρέφουν μετά από σχεδόν 40 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, ανοίγοντας λογαριασμό στο Tik Tok. Έχουν ήδη ανεβάσει δύο βίντεο.

Το πρώτο είναι μία εκδοχή του διάσημου «Dancing Queen», του 1976 σε πιάνο ενώ το δεύτερο είναι ένα βίντεο δευτερολέπτων με την ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου του 2021.

Advertisement

Πρόκειται για το ABBA Voyage, μια μυστηριώδη επικείμενη ανακοίνωση που η μπάντα είχε αποκαλύψει προηγουμένως ότι θα κάνει στις 2 Σεπτεμβρίου.

«Σας ευχαριστούμε που περιμένετε, το ταξίδι αρχίζει», αναφέρει σε σχόλιο.

Παρόλο που τα αστέρια της ποπ κυριαρχούν στα chart με τις ντίσκο επιτυχίες τους από τότε που κέρδισαν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1974, το TikTok – μαζί με την επιτυχία του Broadway Mamma Mia! και τις μετέπειτα κινηματογραφικές παραγωγές – ο λογαριασμός τους στο TikTok βοήθησε να δοθεί νέα πνοή στα τραγούδια τους και κάπως έτσι οι ABBA άρχισαν να γίνονται ακόμη πιο δημοφιλείς και στη νέα γενιά.

Advertisement

Τραγούδια όπως το «Slipping Through My Fingers», «Chiquitita» και ένα remix του «Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)» έχουν γίνει δημοφιλή στην εφαρμογή.

Το «Dancing Queen» δε, ήταν πρόσφατα το θέμα μιας πρόκλησης που ζητούσε από τους χρήστες να τραγουδήσουν τη μουσική του τραγουδιού με μία μόνο ανάσα.

Οι θαυμαστές περίμεναν με ανυπομονησία νέα μουσική από τους Agnetha Fältskog, 71 ετών σήμερα, Björn Ulvaeus, 76, Benny Andersson, 74, και Anni-Frid Lyngstad, 75 ήδη από τον Οκτώβριο του 2016, όταν ανακοίνωσαν ότι θα επανενωθούν για μια ζωντανή «ψυχαγωγική εμπειρία», με παραγωγό τον Simon Fuller.

Advertisement

Παρόλο που αυτό έχει καθυστερήσει πολύ, ο Ulvaeus είπε στους The Times τον Απρίλιο ότι οι ABBA ηχογράφησαν πέντε νέα τραγούδια ενώ σχεδιάζουν και μια «περιοδεία avatar» για το 2022.

Τα τραγούδια αυτά είναι το πρώτο νέο υλικό που κυκλοφορεί η σουηδική μπάντα σε διάστημα σχεδόν 40 ετών.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: