10 βλαβερές συνήθειες που ίσως έχεις όταν είσαι στο μπάνιο (και δεν τις συνειδητοποιείς)

10 βλαβερές συνήθειες που ίσως έχεις όταν είσαι στο μπάνιο (και δεν τις συνειδητοποιείς)
Advertisement

Οι στιγμές που περνάμε στο μπάνιο είναι για κάποιους ιερές. Εάν ανήκεις στην πλειοψηφία, λίγα μόνο πράγματα είναι καλύτερα από ένα καυτό μπάνιο που διαρκεί πολύ ώρα ή από το κάλεσμα της φύσης.

Αλλά επειδή μάλλον δεν έχεις αλλάξει τις συνήθειές σου στο μπάνιο από τότε που ήσουν μικρός, πιθανότατα δεν θα ξέρεις ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που τα κάνει λάθος.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Ranker, αυτές είναι οι πιο κακές συνήθειες που ο περισσότερες κόσμος κάνει όσο βρίσκεται στο μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού.

Advertisement

1. Αργείς πολύ να βάλεις την κρέμα δέρματος

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η καλύτερη στιγμή για να βάλεις την λοσιόν σου είναι αμέσως μετά το μπάνιο, όπου το δέρμα σου είναι ακόμη ενυδατωμένο.

2. Μάλλον δεν πλένεις τα πόδια σου όταν κάνεις μπάνιο – Πρέπει όμως!

Φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι δεν πλένουν τα πόδια τους κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Ναι, όταν κάνεις μπάνιο τα πόδια σου βρέχονται και σαπουνισμένο νερό πέφτει πάνω τους (η δικαιολογία των περισσοτέρων). Αλλά για να τα καθαρίσεις, πρέπει να τα τρίψεις κιόλας.Το νερό με το σαπούνι δεν αρκούν.

3. Χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα πολλές φορές

Εάν περιμένεις μέχρι η πετσέτα σου να μυρίσει για να την αλλάξεις, μάλλον είναι πολύ αργά. Τα βακτήρια κάνουν πάρτι στην υγρή σου πετσέτα και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείς αυτήν την πετσέτα τα βακτήρια επιστρέφουν στο σώμα σου..

Advertisement

4. Κάνεις μπάνιο για πολλή ώρα και με καυτό νερό

Σίγουρα είναι η αγαπημένη συνήθεια πολλών και η αίσθηση είναι υπέροχη. Δυστυχώς, όμως, αυτή η απολαυστική συνήθεια μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σου τα έλαια και να το κάνει ξερό και να ξεφλουδίζει.

Για να αποζημιωθεί, το σώμα σου ενδέχεται να παράξει περισσότερα έλαια και να το δέρμα σου να γίνει λιπαρό.

5. Γρατζουνάς το τριχωτό της κεφαλής σου με τα νύχια σου

Άμα έχεις φαγούρα νιώθεις ότι είναι η καλύτερη ενέργεια που μπορείς να κάνεις και πράγματι νιώθεις ωραία, αλλά στην ουσία κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι καλύτερο να το σαπουνίσεις και να χρησιμοποιήσεις ένα καλό σαμπουάν.

Advertisement

6. Μπορεί να μην σκουπίζεσαι σωστά (όταν η φύση σε καλεί)

Εάν είσαι άνθρωπος, κανονικά πας στην τουαλέτα περίπου μια φορά την ημέρα. Μερικές συμβουλές για καλύτερο καθάρισμα:

1) Σκουπίζουμε από μπροστά προς τα πίσω. Είναι πιο αποτελεσματικό.

2)Μην είσαι όρθιος όταν το κάνεις. Τα ανοιχτά πόδια βοηθάνε περισσότερο.

3)Συνέχισε να σκουπίζεσαι μέχρι να μην φαίνεται τίποτα.

7. Μην χρησιμοποιείς σφουγγάρι

Τα σφουγγάρια μπάνιου είναι ο παράδεισος των βακτηρίων. Ισχύει ο,τι περίπου και με τις πετσέτες, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί τα σφουγγάρια έρχονται σε επαφή με το σώμα όταν είναι εντελώς βρώμικο. Επίσης, απομακρύνουν από το δέρμα τον προστατευτικό φλοιό.

8. Αφήνεις την οδοντόβουρτσα σου πολύ κοντά στην τουαλέτα

Κάθε φορά που πατάς το καζανάκι διάφορα σωματίδια από την τουαλέτα διασκορπίζονται σε ακτίνα έως και σχεδόν 2 μέτρων. Οπότε φαντάζεσαι το μπορεί αν συμβεί…

Advertisement

9. Βουρτσίζεις τα δόντια σου πολύ δυνατά

Εάν βουρτσίζεις τα δόντια σου με την ίδια δύναμη που βουρτσίζεις το αυτοκίνητό σου, σταμάτα το! Βουρτσίζοντας τα δόντια σου τόσο δυνατά μπορεί να προκαλέσει ζημιά αφαιρώντας το σμάλτο και προκαλώντας συρρίκνωση στα ούλα.

10. Το παρακάνεις όταν πλένεις την ευαίσθητη περιοχή

Η ευαίσθητη περιοχή τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών πρέπει να καθαρίζεται όπως και το υπόλοιπο σώμα. Αλλά επειδή είναι ευαίσθητα τα σημεία αυτά (και συνήθως έχουν μηχανισμούς αυτοκαθαρισμού) καλύτερα να χρησιμοποιείς το χέρι σου και όχι κάποιο σφουγγάρι ή ο,τι άλλο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: