5 σημάδια ότι είσαι εξυπνότερος από τον μέσο άνθρωπο -Τι αναφέρει ένας ειδικός συναισθηματικής νοημοσύνης

5 σημάδια ότι είσαι εξυπνότερος από τον μέσο άνθρωπο -Τι αναφέρει ένας ειδικός συναισθηματικής νοημοσύνης
Advertisement

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε απορήσει για το ποιο μπορεί να είναι το ύψος του IQ μας και κατά πόσο αυτό είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο σε σχέση με των άλλων ανθρώπων.

Πολλές βέβαια φορές ορίζουμε το IQ λανθασμένα ως την γνώση πολλών πληροφοριών, ως την επαγγελματική επιτυχία, ως την καλή μνήμη κ.ο.κ..

Ωστόσο, το IQ στην πραγματικότητα είναι η ταχύτητα με την οποία μπορούμε να απορροφήσουμε και να επεξεργαστούμε πληροφορίες.

Advertisement

Επίσης, ένα λάθος που συχνά κάνουμε είναι η προσπάθεια να ανεβάσουμε το IQ μας, ακόμα κι όταν έχουμε περάσει μία συγκεκριμένη ηλικία.

Δυστυχώς, όμως, έρευνες έχουν δείξει ότι το οι σχετικές με το IQ ικανότητες σταματάνε να βελτιώνονται στην ηλικία των 18 ετών, οπότε αν είσαι 20, 30, 40, 50 ή 60, λυπάμαι αλλά ό,τι και να κάνεις δεν θα γίνεις περισσότερο ευφυής.

Το ότι δεν μπορούμε, βέβαια, να το βελτιώσουμε δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς συνεχίζουμε να θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι.

Advertisement

Φυσικά, μπορούμε πάντα να κάνουμε το επίσημο τεστ, αλλά στην περίπτωση που δεν θέλουμε να πληρώσουμε το αντίτιμο – με κίνδυνο να μην μας αρέσει και το αποτέλεσμα -, ο ειδικός συναισθηματικής νοημοσύνης Travis Bradberry μας αναφέρει πέντε στοιχεία, που αν τα έχουμε οι έρευνες έχουν δείξει ότι πιθανότατα είμαστε εξυπνότεροι από τον μέσο άνθρωπο:

1. Είσαι αγχώδης – όσο μεγαλύτερα είναι, μάλιστα, τα συμπτώματα του άγχους σου, τόσο υψηλότερο IQ φαίνεται να έχεις.

2. Έμαθες ανάγνωση σε μικρότερη ηλικία από τους συνομηλίκους σου – όχι διότι ως εξυπνότερος έμαθες να διαβάζεις νωρίτερα, αλλά γιατί το γεγονός ότι ξεκίνησες να διαβάζεις νωρίς σε έκανε εξυπνότερο.

Advertisement

3. Είσαι αριστερόχειρας – όλο και περισσότερες έρευνες διαπιστώνουν τη συσχέτιση αυτή, αλλά χωρίς να έχουν βρει ακόμα την αιτία της.

4. Έκανες μαθήματα μουσικής ως παιδί – έρευνες έχουν δείξει ότι το 90% των παιδιών που έχουν κάνει μαθήματα μουσικής παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα IQ, σε σχέση με τα υπόλοιπα.

5. Έχεις χιούμορ – πριν το μετρήσεις στα συν σου, σιγουρέψου ότι, εκτός από τον εαυτό σου, σε θεωρούν και οι υπόλοιποι άνθρωποι αστείο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: