Λάμπης Λιβιεράτος: Η αυτοκτονία του αδερφού του, ο χωρισμός με την Εύη Αδάμ, το ψυχιατρείο και η νέα σύντροφος

Λάμπης Λιβιεράτος: Η αυτοκτονία του αδερφού του, ο χωρισμός με την Εύη Αδάμ, το ψυχιατρείο και η νέα σύντροφος
Advertisement

Ο Λάμπης Λιβιεράτος γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1966 και ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Aποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη το 1987.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το χειμώνα του 1988 στην παράσταση ‘Ξενοδοχείο ο παράδεισος’ με τους: Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Φέρτη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Advertisement

Το 1990 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο θέατρο και την τηλεόραση. Το χειμώνα του 1992 κάνει τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο χώρο του τραγουδιού στο πλευρό του Γιώργου Μαρίνου στη ΜΕΔΟΥΣΑ.

Το 1993 εμφανίζεται στο ΖΟΟΜ δίπλα στην Άννα Βίσση και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου συμμετέχει στις συναυλίες της στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η πρώτη δισκογραφική παρουσία του είναι η συμμετοχή του στο δίσκο του Θάνου Καλλίρη με το τραγούδι ‘Ο νέος είναι ωραίος, μα ο παλιός είναι αλλιώς’. Επίσης συμμετέχει στο δίσκο του Αλέξη Παπαδημητρίου ‘Ο κύκλος του έρωτα’ με ένα τραγούδι.

Advertisement

Αναφερόμενος στην Άννα Βίσση, ο τραγουδιστής είχε πει το 2017: «Η Άννα είναι από τις καλύτερες σχέσεις που είχα στη ζωή μου και την αγαπάω πραγματικά.. Μπορεί να μην κάνουμε παρέα καθημερινά, να μην μιλάμε, να μην βρισκόμαστε καθημερινά ή συχνά, όποτε όμως βρεθούμε υπάρχει αυτή η αγάπη.

Σε γάμο αν θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί, ίσως, ίσως και να μην μπορούσε, ήταν και λίγο περίεργη αυτή η σχέση. Αλλά ήταν από τις καλύτερες σχέσεις. Ήταν σχέση αγάπης, αλληλοεκτίμησης, υπήρχε συνεννόηση, αλλά βέβαια και εκεί ήρθαν οι τριβές, οι κόντρες κάποια στιγμή και για αυτό και χάλασε και το γλυκό».

«Θα ήθελα να έχω μια καλύτερη σχέση με τη μητέρα των παιδιών μου»

Ο Λάμπης Λιβιεράτος είχε πει σχετικά  με την Εύη Αδάμ: «Δεν μιλάμε και δεν χρειάζεται με την πρώην σύζυγό μου. Κάποια στιγμή, όταν δεν συνεννοείται με έναν άνθρωπο καλό είναι να μην το κουράζεις περισσότερο.

Advertisement

Θα ήθελα να έχω μια καλύτερη σχέση με τη μητέρα των παιδιών μου, δεν γίνεται αυτό, δεν πειράζει. Τα παιδιά μου το έχουν κατανοήσει όλο αυτό, έχουμε πολύ καλή σχέση κι εκείνη με τα παιδιά μου κι εγώ με τα παιδιά μου, οπότε αυτό είναι που μετράει σε αυτή την περίπτωση τελικά» .

Για τη γνωριμία του και τον γάμο του με την Εύη Αδάμ, είχε αναφέρει το 20017: «Η Εύη μου άρεσε κυρίως εμφανισιακά. Μετά που την γνώρισα είχε πλάκα, γελάγαμε, περνάγαμε καλά. Ήταν να βρεθούμε για ένα βιντεοκλίπ και γνωριστήκαμε. Δεν το κάναμε τελικά τότε. Μετά της είχα πει να βγούμε να πιούμε ένα ποτό.

Είδα ότι δεν πολυταιριάζουμε κάποια στιγμή, αλλά μετά που ξαναβρεθήκαμε ψήθηκα λίγο και προχώρησε όλο το θέμα. Τελικά μάλλον δεν ταιριάζαμε, αλλά ταιριάξαμε για να βγάλουμε δύο υπέροχα παιδιά κι αυτό φτάνει για εμένα. Δεν μετάνιωσα για το γάμο μου με την Εύη γιατί έγιναν αυτά τα δύο πλάσματα. Ήταν το ωραιότερο λάθος της ζωής μου».

Το 2012 ήταν μία σειρά από λανθασμένες κινήσεις που οδήγησαν τον Λάμπη στην οικονομική και ψυχολογική καταστροφή.

Το πρώτο λάθος του ήταν η καφετέρια Lavmi στην Αγία Παρασκευή, την οποία άνοιξε με δύο συνεταίρους, αλλά το εγχείρημα αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι νόμιζε, εξανεμίζοντας τις οικονομίες του και βάζοντας σε κίνδυνο την οικογενειακή του περιουσία.

Advertisement

Το γεγονός αυτό, ήταν η αιτία για ομηρικούς καυγάδες που οδήγησαν στο διαζύγιό του με την Εύη Αδάμ, η οποία τον κατηγορούσε ως ανεύθυνο, ενώ ο μόνος λόγος που έμεναν κάτω από την ίδια στέγη ήταν οι δυο τους κόρες. Ωστόσο η Εύη μετά το διαζύγιο προχώρησε στη ζωή της, γεγονός που ο Λάμπης δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει.

Η αυτοκτονία του αδελφού του Ανδρέα, ο οποίος υπέφερε από κατάθλιψη, ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον γνωστό τραγουδιστή ο οποίος άρχισε πλέον να φοβάται να μείνει μόνος του και φιλοξενούνταν σε σπίτια φίλων.

Εκείνοι του συνέστησαν να δει έναν ψυχολόγο και αυτός με τη σειρά του του πρότεινε να κόψει κάθε επαφή με την Εύη Αδάμ για να ηρεμήσει και να νοσηλευτεί για λίγο στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία» όπως και έκανε για ένα μήνα.

Advertisement

Σε συνέντευξή του το 2012 , ο τραγουδιστής είχε εξηγήσει την απόφασή του αυτή έχοντας πει: «Ζήτησα μία ιατρική βοήθεια όπως χιλιάδες κόσμος, Μπήκα στην ψυχιατρική κλινική με συμβουλή του γιατρού μου και με δική μου πρωτοβουλία. (…)

Στο νοσοκομείο είδα ανθρώπους με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από μένα, γι’ αυτό δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τα δικά μου θέματα που είναι γνωστά. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα είμαι μία χαρά, το παλεύω, αλήθεια. (…) θα τα καταφέρω και θα σταθώ πάλι στα πόδια μου».

Έβγαλα χρήματα και ξόδεψα και έχασα

Πρέπει να υπάρχει κάποιο χρήμα να είσαι αξιοπρεπής και να κάνεις κάποια πράγματα στη ζωή σου. Άμα δεν είναι και πάρα πολύ δεν πειράζει. Πρώτα από όλα είναι η υγεία μας. Μόνο αν περάσεις ένα πρόβλημα υγείας μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η υγεία. Εγώ πέρασα κάτι με την υγεία μου το οποίο το ξεπέρασα και δόξα τω Θεώ τώρα μια χαρά.

Advertisement

Μπορεί ένας γονιός να γίνει εύκολα κολλητός φίλος με τα παιδιά του

Ο Λάμπης Λιβιεράτος είχε πει σχετικά: “Έχω ακούσει κάποιους να λένε ότι δεν είναι καλό να είναι φίλοι οι γονείς με τα παιδιά τους. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχω ακούσει στη ζωή μου.

Όποιος το λέει δεν γνωρίζει καθόλου την ψυχολογία των παιδιών, είναι μεγάλη βλακεία. Τι σημαίνει «δεν είσαι φίλος με το παιδί σου»; Τι είσαι, εχθρός; Είναι δυνατόν το παιδί σου να σε φοβάται; Αυτά που βλέπουμε και ακούμε καμιά φορά, που συμβαίνουν εγκληματικά πράγματα, που τα παιδιά δεν τα έχουν πει ποτέ στους γονείς τους, το τι συμβαίνει στη ζωή τους, ώστε να λάβουν κι εκείνοι κάποια μέτρα και να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά μπορεί να φοβόντουσαν να μιλήσουν στους γονείς τους, γιατί δεν τους ένιωθαν φίλους τους. Το παιδί δεν πρέπει να νιώθει ότι αν σου πει κάτι, θα το «σκοτώσεις». Θα πρέπει να το πει, να το μοιραστεί, ό,τι κι αν είναι αυτό και να είναι έτοιμοι εκεί, ο πατέρας και η μάνα, για να βοηθήσουν.

Advertisement

Θεωρώ ότι με τις κόρες μου συζητάμε τα περισσότερα. Αν θέλουν να μου κρύψουν κάτι… τι να κάνουμε; Όμως, έχουν έρθει και μου έχουν πει πάρα πολλές φορές μυστικά τους και πολλά πράγματα από τη ζωή τους. Μου αρέσει να είμαι δίπλα τους και να τις συμβουλεύω.

Αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα να συμβούν στη ζωή. Αν δεν είμαι εγώ εκεί δίπλα, να συμβουλεύσω τα παιδιά μου, ποιος θα το κάνει αυτό;

Ο κολλητός ή η κολλητή; Ο μόνος άνθρωπος που βλέπει με ανιδιοτέλεια κάποιον είναι ο γονιός το παιδί του. Άρα, αν δεν δεις σαν φίλος το παιδί σου, αν δεν κάτσεις φιλικά δίπλα του, όπως θα του μίλαγε ο κολλητός του, που ακόμα και ο κολλητός καμιά φορά έχει υστεροβουλία. Δεν έχεις ακούσει που έρχονται και λένε: «Με πρόδωσε ο κολλητός μου»;

Advertisement

Ο νέος έρωτας με την κούκλα μουσικό σύντροφό του

Η κοπέλα του Λάμπη Λιβιεράτου είναι μουσικός και τραγουδάει. Η σχέση τους ξεκίνησε επαγγελματικά… δηλαδή συνεργαζόντουσαν, αναπτύχθηκε μία τρυφερή φιλία και σιγά σιγά ήρθαν πιο κοντά. Μάλιστα αυτό το  καλοκαίρι έκανε διακοπές στη Μύκονο με τις κόρες του και ήταν μαζί του και η Αλεξάνδρα, η κοπέλα του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: