98 μέτρα, έξι όροφοι και κανονικό γήπεδο padel: Μια ματιά στο εξωφρενικά πολυτελές megayacht του ιδιοκτήτη της Τότεναμ

Advertisement

Αυτό το καλοκαίρι, τα μεγάλα γιοτ δεν έλειψαν από τις ιταλικές ακτές. Μετά τη Σαρδηνία όπου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, το Azimut Grande του Ronaldo και το Solaris του Roman Abramovich, στις ακτές της Πούλια έκανε την εμφάνισή του το γιοτ ενός άλλου δισεκατομμυριούχου: το Aviva του Joe Lewis, προέδρου της Τότεναμ.

Με 98 μέτρα μήκος, το Aviva συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο και είναι πραγματικά ένα πλωτό παλάτι: Στους έξι συνολικά ορόφους του μπορεί να φιλοξενήσει έως 16 άτομα (συν 25 άτομα πλήρωμα) σε οκτώ τεράστιες και εντυπωσιακές καμπίνες, ξεκινώντας από τη σουίτα του ιδιοκτήτη, που περιλαμβάνει επίσης spa και ένα ολόκληρο δωμάτιο-ντουλάπα.

Advertisement

Στο σκάφος υπάρχουν αρκετά σαλόνια και τραπεζαρίες, όλα περιτριγυρισμένα από βιτρό και με πολυτελή φινιρίσματα και αξεσουάρ, όπως δερμάτινες λεπτομέρειες, μάρμαρο και έργα τέχνης.

Μεταξύ των πολλών χώρων για χαλάρωση στο Aviva υπάρχει ένα μπαρ και μια αίθουσα κινηματογράφου, ενώ στο κεντρικό κατάστρωμα βρίσκεται μια τεράστια οθόνη για να μπορούν οι καλεσμένοι να απολαμβάνουν ταινίες κάτω από τα αστέρια, στην ανοιχτή θάλασσα.

Στο μπροστινό κατάστρωμα, από την άλλη πλευρά, υπάρχει υδρομασάζ – ιδανικό μετά τις βουτιές. Η πραγματική έκπληξη, ωστόσο, είναι ένα πραγματικό γήπεδο padel (που αν χρειαστεί μετατρέπεται σε γυμναστήριο ή γήπεδο ποδοσφαίρου), ένα άθλημα με το οποίο ο 84χρονος Lewis φαίνεται να αγαπάει με πάθος.

Advertisement

Ένα γιοτ αριστούργημα σχεδιασμού και μηχανικής

Το γιοτ ήταν έτοιμο μέσα σε τρία χρόνια -χρόνο ρεκόρ καθώς για τέτοιου τύπου σκάφη απαιτούνται τουλάχιστον πέντε- στο Lemwerder από το γερμανικό ναυπηγείο Abeking & Rasmussen.

Το Aviva σχεδιάστηκε από το βρετανικό στούντιο Reymond Langton και -εκτός από τον υπέροχο σχεδιασμό- είναι ένα αριστούργημα της μηχανικής.

Το megayacht του προέδρου της Tότεναμ ταξιδεύει με ταχύτητα 11 μίλια την ώρα χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλεκτροκινητήρες του, είναι τοξωτό στην μπροστινή μεριά – κάτι που το καθιστά ανθεκτικό ακόμη και σε μεγάλα κύματα, αφού διαθέτει ένα σύστημα ελέγχου το οποίο το καθιστά ιδιαίτερα σταθερό.

Όσο για την τιμή του; Ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: