«Φρούριο» η ΔΕΘ: «Αίαντες», drones, 5.500 αστυνομικοί και φραγμοί -Τι ώρα ξεκινούν οι συγκεντρώσεις [εικόνες]

«Φρούριο» η ΔΕΘ: «Αίαντες», drones, 5.500 αστυνομικοί και φραγμοί -Τι ώρα ξεκινούν οι συγκεντρώσεις [εικόνες]
Advertisement

«Φρούριο» θυμίζει τις τελευταίες ώρες η Θεσσαλονίκη, λόγω των συγκεντρώσεων αντιεμβολιαστών και -σε άλλο σημείο- συνδικάτων και αριστερών οργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέτρα της ΔΕΘ έχουν «επιστρατευθεί» περί τους 5.500 αστυνομικοί, ενώ γύρω από το «Βελλίδειο» θα στηθούν φραγμοί με κλούβες και Αίαντες -τις γνωστές «αύρες» ρίψης νερού- καθώς και από άλλες στατικές και μηχανοκίνητες δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ κ.ά).

Την ίδια στιγμή, ελικόπτερα, drones και «παρατηρητές» αστυνομικοί σε ταράτσες κτιρίων θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου να κατευθύνονται οι επίγειες αστυνομικές δυνάμεις.

ΔΕΘ: Τι ώρα ξεκινούν οι συγκεντρώσεις

Οι Αρχές, φέτος, έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στα -δεκάδες, όπως προκύπτει- καλέσματα αντιεμβολιαστών, με τον βασικό κορμό τους να καλεί σε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, στις 19:00.

Λίγη ώρα νωρίτερα, από τις 17:00 έως τις 18:00, θα ξεκινήσουν οι προσυγκεντρώσεις των αριστερών οργανώσεων και συνδικάτων, σε διαφορετικές τοποθεσίες (Καμάρα, Συντριβάνι, Άγαλμα Βενιζέλου κ.λπ).

Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, υπάλληλοι του δήμου έχουν ήδη απομακρύνουν από τους δρόμους που θα περάσουν οι πορείες κάδους απορριμμάτων και υλικά οικοδομών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «πολεμοφόδια» επιθέσεων εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών θα περιπολούν και θα ελέγχουν ύποπτα σημεία και οχήματα, ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί το ΑΠΘ και καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα ενισχύουν ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Κρατική Ασφάλεια και γι’ αυτόν τον λόγο δεν αποκλείεται να γίνουν προληπτικές έρευνες ή και προσαγωγές.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: