«Μακάρι να μη το κέρδιζα ποτέ»: Το φριχτό τέλος της νικήτριας του Τζακ Ποτ που πέθανε μόνη και δυστυχισμένη

«Μακάρι να μη το κέρδιζα ποτέ»: Το φριχτό τέλος της νικήτριας του Τζακ Ποτ που πέθανε μόνη και δυστυχισμένη
Advertisement

Μάργκαρετ Λάφρεϊ: Από άνεργη κέρδισε στο Τζακ Ποτ 27 εκατ. ευρώ και έζησε μια κόλαση.

Η ιστορία της 48χρονης Μάργκαρετ Λάφρεϊ στη Βόρεια Ιρλανδία, αποδεικνύει ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

Η απίστευτη ιστορία της

Η Μάργκαρετ ζούσε με επιδόματα της Πρόνοιας στη Βόρεια Ιρλανδία και ήταν άνεργη. Το εισόδημά της δεν ξεπερνούσε τις 58 λίρες την εβδομάδα.

Advertisement

Ένα απόγευμα που επέστρεφε στο σπίτι της, είδε πως είχε μια λίρα στο πορτοφόλι της και αποφάσισε να αγοράσει ένα δελτίο Euromillions. Το δελτίο αυτό κέρδισε ένα τεράστιο τζακ ποτ 27 εκατομμυρίων λιρών κι εκείνη από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε πολυεκατομμυριούχος!

Όταν κέρδισε είχε πει  στο BBC: «Τα χρήματα αυτά είναι στο όνομά μου αλλά δεν είναι δικά μου, δε μου ανήκουν. Θα τα μοιράσω.  Δεν έχει νόημα να έχω 27 εκατομμύρια λίρες και να είμαι μόνη.

Αυτό δεν μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη, αυτό που μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη  είναι η ευτυχία όλων των άλλων και μέχρι στιγμής όλοι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι».

Advertisement

Τότε, η  Μάργκαρετ ξεκίνησε να μοιράζει τα χρήματα που κέρδισε στην οικογένειά της και σε φίλους και είχε κάνει πολλές αγαθοεργίες στην πόλη της καθώς και διάφορα έργα, από τα οποία θα μπορούσε πολύς κόσμος να επωφεληθεί. Μετά από έναν χρόνο, είχε καταφέρει να μοιράσει ήδη τα μισά, κρατώντας μόνο 1.000.000 λίρες για την ίδια.

«Ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα. Γι ‘αυτό τα χαρίζω – δεν μπορώ να χάσω αυτό που δεν είχα ποτέ. Πέρασα το μισό της ενήλικης ζωής μου άνεργη και το άλλο μισό με τον κατώτατο μισθό, οπότε γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα», είχε δηλώσει.

Κέρδισε το τζακ ποτ και έζησε μια κόλαση

Η Μάργκαρετ είχε δηλώσει ότι η μεγάλη νίκη δεν της έφερε «τίποτα άλλο παρά θλίψη».  Το 2013, μετά το τυχερό τζακ ποτ, κλείστηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα για τέσσερις μήνες.

Advertisement

Μετά την απόλυσή της, προσέλαβε έναν δικηγόρο για να αμφισβητήσει την απόφαση να την θέσουν υπό ψυχιατρικό περιορισμό.

Είχε πει σε μια τοπική εφημερίδα: «Διαφωνώ απόλυτα με αυτό που συνέβη, αλλά κανείς δεν με ακούει .Φαίνεται ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να καθίσω εδώ και να περιμένω μέχρι να  δικασθεί η έφεσή μου».

Το 215 καταδικάστηκε για επίθεση σε οδηγό ταξί. Η ίδια παραδέχθηκε ότι προκάλεσε φθορές στα τζάμια του αυτοκινήτου και το σύστημα πλοήγησης.

Είχε στείλει μάλιστα και επιστολή στο BBC στην οποία έγραφε: «Έχοντας υπομείνει 40 χρόνια μιας δυστυχισμένης ζωής πριν από τη νίκη μου, θα ήθελα να εκθέσω σε όλους τις ακραίες δυσκολίες και τις απίστευτες συνθήκες που εμφανίσθηκαν στο δρόμο μου.

Advertisement

Μέχρι τώρα, ήμουν πολύ απρόθυμη στο να  μιλήσω για όλα όσα μου συνέβησαν πριν και μετά, αλλά θα ήθελα να αποκαλυφθεί η αληθινή ιστορία της ζωής μου και αυτά που μου έχουν συμβεί τώρα, αν αυτό είναι δυνατό», είχε πει.

Τελικά η Μάργκαρετ πέθανε στα μόλις 56 της χρόνια, πιθανότατα από παθολογικά αίτια, μόνη στο σπίτι της, με μόνη συντροφιά της τα δυο σκυλιά της και αφού είχε δωρίσει τα περισσότερα από τα λεφτά που είχε κερδίσει σε αγαθοεργίες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: