Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Έρχεται θερμή εισβολή από την Αφρική που θα εκτινάξει τις θερμοκρασίες»

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Έρχεται θερμή εισβολή από την Αφρική που θα εκτινάξει τις θερμοκρασίες»
Advertisement

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε προβλέψεις για την απότομη άνοδο στις θερμοκρασίες αυτήν την εβδομάδα.

Συνεχίζεται και σήμερα αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο η άνοδος στις θερμοκρασίες με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι. Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Advertisement

Με άκρως καλοκαιρινό καιρό θα κυλήσει η σημερινή μέρα (Παρασκευή 17/9) αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα φαινόμενα που επικρατούν στην Ευρώπη «σπρώχνουν» προς την Ελλάδα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που θα έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο στις θερμοκρασίες.

Σήμερα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου ενώ τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να σκαρφαλώσει μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου καθώς ο άνεμος θα γυρίσει σε νοτιοδυτικός και θα λειτουργήσει σαν λίβας!

Advertisement

Μοναδική «παραφωνία» στο ηλιόλουστο σκηνικό θα είναι κάποιες τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, που χρειάζονται την απαιτούμενη προσοχή εξαιτίας των κεραυνών.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Δεν είναι τόσο συνηθισμένο για την εποχή. Και από τα μέσα της άλλης εβδομάδας μπορεί να σχηματιστούν οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά μέσα στη Μεσόγειο που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και τη χώρα μας.

Αυτό θα συμβεί καθώς η θερμοκρασία της θάλασσας είναι ακόμη υψηλή και θα ανέβει και άλλο μετά την θερμή εισβολή. Θέλει προσοχή» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: