Κορωνοϊός: Δικαστήριο δικαίωσε 12χρονο που ήθελε να εμβολιαστεί κόντρα στον «αρνητή» πατέρα του

Advertisement

Δικαστήριο δικαίωσε 12χρονο που ήθελε να εμβολιαστεί παρά τον «αρνητή» πατέρα του.

Ο 12χρονος ζήτησε να εμβολιαστεί για να μπορέσει να επισκεφτεί την ετοιμοθάνατη γιαγιά του.

Στην Ολλανδία, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μπορούν να επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν κατά της covid, αλλά χρειάζονται τη σχετική άδεια και από τους δύο γονείς.

Advertisement

Η δικαιοσύνη αποφάσισε για τον εμβολιασμό του παιδιού

Στην περίπτωση αυτή, οι γονείς του 12χρονου είναι διαζευγμένοι και μόνο η μητέρα του συμφώνησε, έτσι η ολλανδική δικαιοσύνη κρίθηκε να αποφασίσει ως προς το συμφέρον του παιδιού.

Στα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης, που παρουσίασε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, αναφερόταν ότι ο πατέρας του αγοριού ήταν επικριτικός τόσο για το εμβόλιο κατά της Covid όσο και για τα διαγνωστικά τεστ.

«Το αγόρι ήθελε να εμβολιαστεί επειδή δεν ήθελε να μολυνθεί και ήθελε να περιορίσει την πιθανότητα μόλυνσης άλλων. Επιπλέον, η γιαγιά του πάσχει από μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα και βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής της.

Advertisement

Ο ανήλικος θέλει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της, αλλά δεν είναι εμβολιασμένος και φοβάται ότι μπορεί να μολύνει τη γιαγιά του» ανέφεραν τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας του υποστήριξε ότι τα εμβόλια «ήταν ακόμη σε δοκιμαστική φάση» και είναι πιθανό να υπάρξουν «μεγάλοι κίνδυνοι για τα αναπαραγωγικά όργανα, μακροπρόθεσμα».

Ωστόσο, ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου του Γκρόνινγκεν, είπε ότι δεν φαίνεται να έχουν επιστημονική βάση αυτές οι ανησυχίες.

Παράλληλα, ο ίδιος διέταξε να χορηγηθεί το εμβόλιο στο 12χρονο αγόρι άμεσα.

Πηγη

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: