Εισαγγελική έρευνα για αντιεμβολιαστές: Σαρώνει τα social media η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο μικροσκόπιο ιστοσελίδες και ομάδες στα social media

Εισαγγελική έρευνα για αντιεμβολιαστές: Σαρώνει τα social media η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Advertisement

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για στοχευμένη έρευνα σχετικά με απάτες, ψευδείς ειδήσεις, πρόκληση πολιτών σε τέλεση αδικημάτων κ.α, από αντιεμβολιαστές και επιτήδειους «αρνητές», που δραστηριοποιούνται μέσω Διαδικτύου.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε περαιτέρω διερεύνηση ιστοσελίδων και ομάδων με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο, μετά τη διαβίβαση του φακέλου, από τη ΔΗΕ, με στοιχεία των τελευταίων ημερών.

Advertisement

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε στείλει στοιχεία για περίπου δέκα ιστοσελίδες στην Εισαγγελία, στις οποίες προωθούνταν αντιεμβολιαστικές απόψεις και οι διαχειριστές προέτρεπαν τους πολίτες να μην εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊό, προβάλλοντας ακόμα και έκνομες ενέργειες.

Στόχος είναι να αποκαλυφθούν ποιοι διαχειρίζονται τις επίμαχες σελίδες που αναρτούν το επικίνδυνο περιεχόμενο.

Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Νικόλαου Στεφανάκου και σε στενή συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Εισαγγελίας Αθηνών για δικηγόρους και άλλους «επιχειρηματίες» που δραστηριοποιούνται πιθανότατα με το αζημίωτο στον χώρο του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Παράλληλα διεξάγονται έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή και νόσησης, κατόπιν της σχετικής παραγγελίας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: