«Όλα ξεκινούν από το πώς μεγαλώνουν οι μάνες τα αγόρια» -Καταπέλτης η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Advertisement

Σχεδόν δύο μήνες μετά τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, η μητέρα της «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε για την τραγική απώλεια της κόρης της αλλά και το κενό που άφησε ο θάνατός της στην οικογένεια.

«Μας ξερίζωσε ένα μέλος του σώματός μας. Είναι ασύλληπτο να σου παίρνουν το παιδί σου με αυτόν τον τρόπο», είπε.

Advertisement

«Η Γαρυφαλλιά θα ήθελαν να ήταν η κόρη τους, η αδερφή τους. Αυτό ήταν η Γαρυφαλλιά… Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα, η πρωτότοκη της οικογένειας, ο κρίκος όπως την αποκαλούσα πάντα. Με κόπο και πολύ διάβασμα σπούδασε για να πάρει το πτυχίο της και μετά το μεταπτυχιακό.

Είχε ξεκινήσει να εργάζεται. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινε διακοπές, μέχρι πέρυσι έκανε το μεταπτυχιακό. Έτυχε να πάει εκεί και δεν γύρισε ξανά», είπε η μητέρα στο STAR.

«Δεν προλάβαμε να της πούμε πράγματα, ότι την αγαπάμε, ότι είμαστε περήφανοι. Εκείνη δεν πρόλαβε να μας αποχαιρετίσει. Πολύ τραγικό», είπε η μητέρα και αποκάλυψε ότι η Γαρυφαλλιά δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο για τον κατηγορούμενο ως δολοφόνο της:

Advertisement

«δεν είχαμε αμφιβολίες, μία σχέση δοκίμαζε η κόρη μου, τι πιο φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία; Ήταν ένα παιδί συγκροτημένο, με άποψη και χαρακτήρα, έλεγε ότι έπρεπε να πει στη μητέρα της. Τι να την συμβουλέψεις; Να μην ερωτευτεί; Να μην ζήσει;».

«Η Γαρυφαλλιά έχει αφήσει τόσο αγάπη σε αυτή την οικογένεια. Ζούμε με την αγάπη της, την αύρα της. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε χωρίς τη Γαρυφαλλιά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ», είπε η μητέρα και ανέφερε πως «η Γαρυφαλλιά ήθελε να πάει σε πολλά μέρη, είχε πάρα πολλούς προορισμούς στο μυαλό της».

«Δε θα πω τίποτα που θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι (σ.σ. ο κατηγορούμενος). Ότι και να του είπε, ότι και να του έκανε, δεν νομίζω ότι πρέπει να δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους άλλοθι που κάνουν εγκλήματα. Αυτοί είναι γυναικοκτόνοι και πρέπει εμείς οι γυναίκες να προσέχουμε.

Advertisement

Αλλά θεωρώ πως και αυτό πάλι υποτιμά τις γυναίκες. Θεωρώ πως οι άνδρες πρέπει να σέβονται τις γυναίκες, να βγάζουν τα συναισθήματά τους, να τις αγαπούν, να μην τις υποτιμούν. Και αυτούς τους έχουν γεννήσει γυναίκες, έχουν αδερφές, συζύγους που θα γεννήσουν τα δικά τους παιδιά.

Μήπως να προσέξουν οι άνδρες λίγο παραπάνω; Να μην ερωτευτούμε; Να μην παντρευτούμε; Να μην κάνουμε οικογένεια;

Βλέπεις, τους παντρεύονται και τους βάζουν στα σπίτια τους και στο δίπλα δωμάτιο είναι τα μωρά και τις σκοτώνουν. Μία γυναίκα τους έχει κοιλοπονήσει και τους έχει φέρει στη ζωή. Δεν σέβονται ούτε καν τη μάνα τους, δεν μπορούν να σεβαστούν άλλη γυναίκα. Και για να το πάω και πιο βαθιά, από εκεί ξεκινάει, από τις μάνες, πώς μεγαλώνουν τα αγόρια τους», τόνισε.

Advertisement

«Πρέπει να γίνει αλλαγή στην κοινωνία, στον Ποινικό Κώδικα. Χάλασε η φάση σου και σκοτώνεις έναν άνθρωπο; Σε 10 χρόνια θα τον δω εγώ αυτόν τον άνθρωπο κάπου εδώ; Αγανακτώ», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την τελευταία ανάμνηση που έχει από τη Γαρυφαλλιά: «όταν την αποχαιρέτισα, ένα πλάσμα μέσα στο χαμόγελο. Είχε φτιάξει δύο κοτσιδούλες.

Ένα χαμογελαστό, χαρούμενο πλάσμα που ετοιμαζόταν να φύγει για διακοπές. Αυτό μου άφησε το παιδί μου. Νιώθω την αγάπη, τη μυρωδιά, το χαμόγελό της. Κανείς δολοφόνος δεν μπορεί να μου τα πάρει αυτά».

Advertisement

Για τη μητέρα της Δώρας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς είπε: «δεν θα πω συλλυπητήρια αλλά καλή δύναμη και της εύχομαι να βρει τη γαλήνη. Το έζησα ξανά μαζί της, όπως κάθε μάνα που έχει χάσει την κόρη της.

Δεν γίνεται οι μισές μανάδες να χάνουμε τις κόρες μας, να τις δολοφονούν και οι άλλες μισές να ζουν στη σκιά του γυναικοκτόνου. Είναι τραγικό, κάτι πρέπει να γίνει!».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: