Το καλύτερο αφεντικό του κόσμου: Δίνει μπόνους 20.000 σε κάθε υπάλληλο και τους αφήνει να μένουν στα εξοχικά του

Advertisement

Ο Julian Richer είναι πιθανώς το καλύτερο αφεντικό μιας και έχει αφήσει την επιχείρηση στα “χέρια” των εργαζομένων της.

O Julian Richer έχει αφήσει τους υπαλλήλους του να «τρέχουν» την επιχείρησή του, τους μοιράζει μπόνους και τους αφήνει να μένουν στα εξοχικά του.

Advertisement

Αν υπήρχε μία λίστα με τα ιδανικά αφεντικά όλου του κόσμου, τότε ο Julian Richer θα ήταν δεδομένα σε μία από τις πρώτες θέσεις, με όλα αυτά που προσφέρει στους εργαζόμενούς του.

Το 62χρονο αφεντικό- επιχειρηματίας, από όταν ήταν ακόμα μαθητής είχε αρχίσει να πουλάει και να αγοράζει ξεχωριστά κομμάτια από hi-fi, ενώ το 1978 όταν ήταν 19 ετών, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο London Bridge Walk.

Έκτοτε η Richer Sounds άρχισε να μεγαλώνει και να φτάσει στο σημείο να είναι ένας από τους πιο δυνατούς «παίκτες» στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας. Η περιουσία του Julian Richer, το 2019, υπολογίστηκε κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Εκείνη την χρονιά μάλιστα, αποφάσισε να προβεί σε μία πρωτοποριακή κίνηση. Το αφεντικό πούλησε το 60% των μετοχών του στο σωματείο εργαζομένων της εταιρίας, κρατώντας αυτός την θέση του managing director.

Μάλιστα στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, αποφάσισε κάθε υπάλληλος να πάρει περίπου 1.200 ευρώ για κάθε χρόνο που δουλεύει στην εταιρία, ως bonus.

Κάτι που όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην Μεγάλη Βρετανία είχε ως αποτέλεσμα, να υπάρχουν εργαζόμενοι που πήραν ακόμα και 20.000 ευρώ. Μάλιστα, ο μέσος όρος του δώρου ήταν περίπου 9.000 ευρώ.

Advertisement

Ωστόσο, οι προσφορές του δεν περιορίζονται εκεί.

Επιτρέπει ακόμη στους συνεργάτες του (γιατί πλέον δεν είναι υπάλληλοί του) να χρησιμοποιούν τα εξοχικά που έχει στο Άμστερνταμ, το Παρίσι, την Βαρκελώνη, το Δουβλίνο, την Βενετία, αλλά και αυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: