7 τραγουδάρες που έχουμε ξεγοφιαστεί να χορεύουμε, αλλά οι ιστορίες τους είναι πολύ δυσάρεστες

Χόρευες κι εσύ με Britney Spears και "Macarena";

7 τραγουδάρες που έχουμε ξεγοφιαστεί να χορεύουμε, αλλά οι ιστορίες τους είναι πολύ δυσάρεστες
Advertisement

Μαζέψαμε κάποια από τα πολύ γνωστά τραγούδια εκεί έξω, που ενώ έχουμε ξεγοφιαστεί να χορεύουμε, έχουν μια λυπητερή ιστορία να τα συνοδεύουν!

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά

Bronski Beat – «Smalltown Boy»

Αγνή παρθένα eight-ίλα το «Smalltown Boy», δεν γινόταν να λείπει από 80s party που σέβεται τον εαυτό του. Με το εθιστικά χορευτικό σίνθι του, βγάζει από την ντουλάπα τον Τραβόλτα που πάντα έχεις πρόχειρο, πλάι στη ντισκόμπαλα!

Advertisement

Ωστόσο, στους στίχους του Jimmy Somerville ιθύνοντα νου, των Bronski Beat ξετυλίγεται η ιστορία ενός αγοριού, που όταν εξομολογήθηκε την έλξη του, σε ένα άλλο αγόρι, έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης!

Όταν η αστυνομία τον πήγε σπίτι του, οι γονείς του κατάλαβαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος κι ο πατέρας του, αντέδρασε άσχημα. Κάπως έτσι το «Smalltown Boy», βρέθηκε σε ένα τρένο προς το Λονδίνο και την ελευθέρια του!

«Pushed around and kicked around, always a lonely boy. You were the one that they’d talk about around town as they put you down»

Advertisement

Britney Spears – «Oops! I Did it Again!»

Πες την αλήθεια. Όχι, μην φοβάσαι, δεν πρόκειται να το μάθει κανείς! Εμείς δεν ρουφιανεύουμε, ούτε ξερνάμε μυστικά αναγνωστών. Αλλά, άνθρωπος που έζησε τα late 90s, early 00s, δεν παίζει να μην χόρεψε σαν βασιλιάς της πίστας το «Oops! I Did It Again» της Britney!

Ναι, το έκανες και μπράβο σου.Θα βαράγαμε παλαμάκια τώρα, αλλά το έχουμε ρίξει στον χορό. Δεν θα έπρεπε, όμως. Βλέπεις, η Britney, μην την βλέπεις γλυκούλα στο βίντεο κλιπ, λέει ξεκάθαρα πως παίζει με τις καρδιές των αντρώνε και της αρέσει αυτό.

Το κάνει συνέχεια και ουπς μόλις το ξανάκανε! Την επόμενη φορά, που θα κουνήσεις γοφό φίλε μου με Britney να το θυμάσαι αυτό!

«Oops, you think I’m in love
That I’m sent from above
I’m not that innocent»

Advertisement

Ceelo Green – «Fuck You»

Παραλία, καλοκαιράκι, ποτάρες, μπιτσόμπαρα! Αν πετύχεις και μερακλή DJ, τότε ο χορός ποτέ δεν σταματά! Εκεί λοιπόν, δεν γίνεται να μην έχεις χορέψεις εξ ακοής έστω, τον Ceelo Green τον φίλο μας να άδει «Fuck You», και να μην αφήνει γοφό ακούνητο και σαγιονάρα να μην σηκωθεί στον άερα!

Όπως μπορείς, βέβαια από τον τίτλο του τραγουδιού κάτι στραβά πρέπει να πήγε στην ιστορία του Ceelo. Έμπλεξε με gold-digger που προτιμούσε τα λεφτάκια , από την αγνή του καρδούλα και τη φωνάρα του!

Επομένως έχουμε ένα τιτανομέγιστο diss απέναντι σε εκείνον που του έκλεψε την αγαπημένη κι εκείνη που του έκλεψε την καρδιά! Αιώνιο kudos στους αδιανόητα υπέροχους στίχους «Yeah I’m sorry, I can’t afford a Ferrari, But that don’t mean I can’t get you there, I guess he’s an Xbox and I’m more Atari», που δεν άφησε πληγωμένη ψυχούλα ασπαρτάριστη.

Advertisement

Foster the People – «Pumped Up Kicks»

Σου έχει τύχει ποτέ τραγουδάκι που το ερωτεύεσαι στην πρώτη αυτιά και το κουνάς μέχρι τελικής πτώσεως; Ναι, είμαστε σίγουροι.

Σου έχει τύχει όμως περίπτωση να το σιχαθείς από τις εκατομμύρια φορές που θα το ακούσεις, σε μπαράκια, ρουχάδικα, κομμωτήρια, φούρνους, ραδιόφωνα, μέχρι και στον Facebook λογαριασμό της μάνας σου! Ε, το «Pumped Up Kicks» είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

Μέχρι εδώ, καλά θα πεις! Έλα όμως που το τραγουδάκι που λατρεύεις μιλάει για ένα ψυχικά διαταραγμένο τύπο που προειδοποιεί ότι θα πάρει το όπλο του και θα βγει παγανιά, θίγοντας το τεράστιο ζήτημα της οπλοκατοχής στην Αμερική. Για πες, θα το ξαναχορέψεις τώρα εσύ κι οι 600 τόσοι εκατομμύρια που έχετε τερματίσει το repeat στο YouTube;

«Yeah found a six shooter gun
In his dad’s closet hidden oh in a box of fun things, I don’t even know what
But he’s coming for you, yeah he’s coming for you»

Advertisement

Νew Order – «Blue Monday»

O ρυθμός του «Blue Monday» είναι χωρίς καμία αμφιβολία, ένα από τα μεγαλύτερα τοτέμ της ηλεκτρονικής μουσικής ever. Αν μετρήσεις ποτέ πόσα πόδια πάτησαν το dancefloor υπό τους ήχους του, πρώτον χάνεις το μέτρημα και δεύτερον ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ.

Το τραγούδι ωστόσο που σε προκαλεί όσο κανένα άλλο να χορέψεις, μόνο ευχάριστο δεν το λες. «How does it feel? To treat me like you do» έγραψε ο Bernard Sumner που εκείνη την περίοδο είχε εθιστεί στο LSD!

Όλο και περισσότεροι φανς λοιπόν απέδωσαν τους στίχους ως μια συμβολική αλληγορία για τη χρήση ναρκωτικών ή μιας σχέσης που δεν έληξε καλά! Κάποια χρόνια μετά η Blue Monday, είναι για πολλούς η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου!

Advertisement

Los Del Rio – «Macarena»

Πως να εξηγήσεις σε κάποιον τι σημαίνει το «Μακαρένα» για κάθε πάρτυ που έγινε ποτέ, ειδικά στην Ελλάδα; Είναι το αντίστοιχο του πιτόγυρου για κάθε Σαββατόβραδο!

Κι όμως πριν λίγα χρόνια, σοκαριστικές αποκαλύψεις ήρθαν στην επιφάνεια για το τραγούδι κόλαφο των Αποκριών κι άλλων χορευτικών και καλαμπουρτζίδικων εορτών! Που λες, το τραγούδι μια για την Μακαρένα, που απατούσε το αγόρι της που ειχε πάει φαντάρος με 2 φίλους του!

Τι σας κάναμε ρε ασέβαστοι και μας φερθήκατε με τέτοιο τρόπο; Γιατί μαυρίσατε τις παιδικές μας ψυχούλες;

Advertisement

Iggy Pop – «Lust for Life»

Πέρσι χωρίς φόβο και πάθος δεν ντραπήκε να γράψει ο υπογράφων το άρθρο, πως θέλει να γίνει ο σκύλος του μεγάλου Iggy! Λογικό κι αναμενόμενο μιας και με την πάρτη του, έχουμε καψουρευτεί, χαμουρευτεί και χορέψει μέχρι να τελειώσει ο κόσμος.

Άλλωστε, με τραγουδάρες σαν το «Lust For Life» πως να γίνει διαφορετικά; Θα σου πούμε τώρα ότι το τραγούδι το έγραψαν μαζί με τον Bowie με πηγή έμπνευσης τον Γουίλιαμ Μπάροουζ και τον τζάνκι χαρακτήρα του Johnny Yen, από τη νουβέλα του, «The Ticket that Exploded». Τι περίμενες, να μην στη φέρει ο Iggy;

«Here comes Johnny Yen again
With the liquor and drugs
And the flesh machine
He’s gonna do another striptease
Hey man where’d you get that lotion?»

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: