Η «κραυγή» της Ιωάννας: «Αυτή παίζει θέατρο, θέλει να με αποτελειώσει όταν βγει από τη φυλακή»

Η «κραυγή» της Ιωάννας: «Αυτή παίζει θέατρο, θέλει να με αποτελειώσει όταν βγει από τη φυλακή»
Advertisement

Σε απόσταση… αναπνοής βρέθηκαν σε διακοπή της δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι η Ιωάννα και η κατηγορούμενη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που κατέθεσε σήμερα συγκλονίζοντας με τα όσα είπε, κοιτώντας κατάματα την 36χρονη της είπε: «Δε θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις; Ξέρω δε τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει…».

Advertisement

Και συνέχισε: «Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις να παίζεις. Κοριτσάκι μου, όπως μου έλεγες… Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί».

Ο αδελφός της Ιωάννας τότε άρχισε να φωνάζει: «φίδι, τολμάς και την κοιτάς;».

Η κατηγορούμενη παρέμεινε ατάραχη και στη συνέχεια οι αστυνομικοί την οδήγησαν σε άλλη αίθουσα του δικαστηρίου μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Advertisement

Η δίκη, τελικά, διακόπηκε για τις 5 Οκτωβρίου.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οταν βγει στόχος της θα είναι να με αποτελειώσει

Αμέσως μετά την έξοδό της από το δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρθηκε στα υπονοούμενα που άφησε η κατηγορουμένη για την επίθεση με το βιτριόλι.

«Θέλω να πω για αυτό πληροφορήθηκα ότι δήθεν εγώ γνωρίζω το λόγο που μου επιτέθηκε ότι επειδή εκείνη τη στιγμή δεν είχα επαφή ακουστική και μου είχε κλείσει την επαφή ο αστυνομικός. Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου και του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης.

Άλλωστε δεν η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν τη κοινή γνώμη. Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δε υπάρχει ίχνος μεταμέλειας», τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Advertisement

«Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει.», πρόσθεσε.

Συγκλόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου περιγράφοντας την επίθεση

Το πρωί της Τετάρτης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσήλθε στο δικαστήριο και για πρώτη φορά βρέθηκε στον ίδιο χώρο με την δράστιδα της επίθεσης εις βάρος της, Εφης Κακαράντζουλα. Η δράστις προσήλθε εν κρυπτώ, από την πίσω πόρτα.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα τα βλέμματα τους διασταυρώθηκαν. Τότε, η Ιωάννα είπε: «Τι κοιτάς;»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε με την κατάθεσή της, περιγράφοντας τα όσα βίωσε το πρωινό του Μάϊου του 2020, όταν και η Εφη Κακαράντζουλα της επιτέθηκε με το βιτριόλι. «Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, πανικοβλήθηκαν.

Advertisement

Τους έλεγα »δώστε μου λίγο νερό, πεθαίνω, βοήθεια», φώναζα. Πήγα στον νιπτήρα, έριχνα νερό. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στον νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω… Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπαν να βγάλω τα ρούχα μου, γιατί έλιωναν πάνω μου.

Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνον εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα »Θεέ μου, βοήθησέ με, γιατί μόνον εσύ μπορείς»», είπε μεταξύ άλλων.

Αμέσως μετά την κατάθεση, ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση, με τον αδελφό της Ιωάννας να εκνευρίζεται και να ακολουθεί μια νέα πρόκληση από την κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα, η οποία εμφανίστηκε αμετανόητη.

Advertisement

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…

Αδελφός θύματος: Μην ξανακοιτάξεις από εδώ!

Κατηγορούμενη: Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ, Ιωάννα, γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

Λίγο πριν διακόψει το δικαστήριο για μισή ώρα, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, ζήτησε το λόγο και απευθύνθηκε προς την έδρα, εκφράζοντας ουσιαστικά τα παράπονά του, λέγοντας:

«Πληροφορήθηκα ότι η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο για να απευθυνθεί στο δικαστήριό σας και είπε προς το θύμα ότι γνωρίζει το λόγο της επίθεσης. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταστρέψει μια ανθρώπινη ζωή και να λέει τέτοια πράγματα και να μην την επαναφέρετε στη θέση της. Και να μην τη ρωτήσετε τι εννοεί».

Advertisement

Μάλιστα, η κατηγορούμενη, την οποία όσοι είδαν σήμερα μέσα στη δικαστική αίθουσα περιγράφουν ως απαθή, ψυχρή και αδιάφορη και σίγουρα από τα λεγόμενά της προκλητική και αμετανόητη, αντέδρασε στα λεγόμενα του κ. Λύτρα, λέγοντας «σας παρακαλώ πολύ».

Ενταση στο δικαστήριο

Νωρίτερα, υπήρξε ένταση στο δικαστήριο, με τους συγγενείς της Ιωάννας να ξεσπούν κατά της δράστιδος.

Πολιτική αγωγή: Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι; Σας ζήτησε συγγνώμη;

Ιωάννα: Όχι. Δεν έχει πει τίποτα. Μόνο με κοίταξε στα μάτια, όπως εκείνη την ημέρα, ψυχρή και απαθής.

Advertisement

Σε αυτό το σημείο η κατηγορούμενη ακούστηκε να λέει χαμηλόφωνα «κύριε πρόεδρε» και τότε ο αδελφός της Ιωάννας και η μητέρα της άρχισαν να φωνάζουν:

Αδελφός Ιωάννας: Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι, ε φίδι, μιλάς. Γ@@@ το @@@!
Μητέρα Ιωάννας: Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας, μας διέλυσες…

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: