Ντίνα Τριάντη: Η κόρη στα 18, το τέλος της καριέρας της και η αφαίρεση της ελιάς για να μην την αναγνωρίζουν

Ντίνα Τριάντη: Η κόρη στα 18, το τέλος της καριέρας της και η αφαίρεση της ελιάς για να μην την αναγνωρίζουν
Advertisement

Η Ντίνα Τριάντη γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1936 στην Νέα Ιωνία, από πρόσφυγες γονείς, τον Γιάννη και την Ροδάνθη Μαξούρη, που έδιναν αγώνα για την επιβίωση, στα δίσεκτα μεταπολεμικά μας χρόνια.

Φτωχά και ανήλιαγα τα παιδικά χρόνια της αγαπημένης μας ηθοποιού, μα με άσβεστο το όνειρο και τη δίψα για δημιουργία, κάτι που χαρακτήριζε όλους τους ευγενείς και καλόκαρδους Έλληνες της Μικρασίας. Μετά τις βασικές γυμνασιακές της σπουδές, βγήκε στην βιοπάλη για να βοηθήσει την οικογένειά της.

Advertisement

Η Ντίνα Τριάντη είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Λίτσα, στην ταινία “Της κακομοίρας”, του 1963. Ωστόσο, η πρώτη της κινηματογραφική συμμετοχή, πιστώνεται στην ταινία “Τα μαναβάκια”, του 1957.

Περί το 1958 έκανε και το ντεμπούτο της στο θέατρο. Μεταξύ του 1958 και του 1970 είχε την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας της, συμμετέχοντας σε αρκετές ταινίες.Τη δεκαετία του 1990, συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Συνολικά συμμετείχε σε 68 ταινίες.

Ο εφηβικός έρωτας με τον ηθοποιό Αίαντα Τριάντη, θα της αλλάξει την μοίρα και τη ζωή της. Ήδη στα 18 της χρόνια θα βρεθεί παντρεμένη με ένα παιδί, την κόρη της Γκέλλυ. Αλλά τυχαία δίπλα στον Αίαντα θα έλθει και η περιπέτεια με την τέχνη.

Advertisement

Αυτός φοιτούσε στην Δραματική Σχολή Μηχαηλίδη και έπαιζε στο αρχαίο δράμα. Και κάποια στιγμή είπε ο Μινωτής στην Ντίνα, πως ζητούσε κοπέλες. Ήταν η ευκαιρία της ζωής της, εκμεταλλεύθηκε την πρόταση και μπήκε στο παιχνίδι.

Λίγο αργότερα καθώς ο Νίκος Κούνδουρος, γύριζε το «Ποτάμι» αναζητούσε μια κοπέλα με το αισθητικό προφίλ της Ντίνας και τελικά θα επιλέξει αυτήν. Έτσι θα ξεκινήσει η μακρά κινηματογραφική της πορεία, με μια πολύ πλούσια σχετικά συγκομιδή, για μια δεκαετία.

Η Ντίνα Τριάντη θα χωρίσει με τον  σύζυγό της Άιαντα  και το 1967, θα γνωρίσει τον σπουδαίο μας ηθοποιό Λάκη Κομνηνό.

Advertisement

Θα ερωτευτούν παράφορα, ξαναπαντρεύεται και κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της. Το 1971 θα αποκτήσουν το πρώτο τους αγόρι τον Γιώργο και λίγα χρόνια αργότερα θα αποκτήσουν και το δεύτερο αγόρι τους, τον Γιάννη.

Όμως οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, θα απομακρύνουν σταδιακά την πανέμορφη ηθοποιό, από την μεγάλη μας οθόνη.

Θα περιοριστεί και με τον Λάκη Κομνηνό σε περιοδείες μόνο, στην ομογένεια της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, στην επαρχία, αλλά και στα ελληνικά νησιά και προϊόντος του χρόνου θα έλθει η πλήρης έξοδός της, από τα καλλιτεχνικά μας δρώμενα.

Advertisement

Μικρή εξαίρεση στην δύση της καριέρας, της λίγες τηλεοπτικές και θεατρικές συμμετοχές, όπως στο «Μίνι σούπερ μάρκετ ονείρων» του Π. Λαοκράτη στην ΕΤ1, η «Γόβα στιλέτο» στον Antenna και κάποια θεατρικά, για να σφραγίσουν την ωραία καλλιτεχνική της πορεία. Πριν λίγα χρόνια η Ντίνα Τριάντη χώρισε κι με τον δεύτερο σύζυγό της Λάκη Κομνηνό.

Εκείνη η όμορφη μαύρη ελιά που «κατοικούσε» χαμηλά και λοξά στο πιγούνι αφαιρέθηκε το 1998. Ήθελε, το ομολογεί, «να σταματήσουν να με αναγνωρίζουν οι άνθρωποι στον δρόμο».

Λάθος κίνηση στο σκάκι: όλοι συνεχίζουν να βλέπουν την Τριάντη! Και να τη ρωτούν από πάνω πού πήγε κι η ελιά.

Δεν έχει τι να τους απαντήσει ­ γιατί έλαμπε και γιατί σταμάτησε να λάμπει, γιατί χάθηκε… «Μα αυτή δεν είναι η Τριάντη;», ρωτούσαν έκπληκτοι οι θαμώνες στο μπαρ όπου δούλευε, στο Κολωνάκι.

Advertisement

Και στην ταβέρνα όπου εργάστηκε ως σερβιτόρα, στην Ηλιούπολη, όλοι οι πελάτες την αναγνώριζαν.

Αλλά και στην μπουτίκ στην Αργυρούπολη οι κυρίες που αγόραζαν ρούχα ήξεραν πως τον ρόλο της πωλήτριας τον είχε η Τριάντη…

Μεγάλο πρόβλημα «να είσαι αυτό που δεν θέλεις να είσαι» σε στιγμές που η ζωή ορίζει αλλιώς και σε βγάζει στον δρόμο ­ να πάρεις μέρος στο δύσκολο παιχνίδι της επιβίωσης και όχι στο γύρισμα μιας ταινίας…

Διαβάστε ακόμα:

―> Πώς ο Ντίνος Ηλιόπουλος πτώχευσε και αδέκαρος αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Αμερική. Πλήρωνε τους ηθοποιούς και γυρνούσε σπίτι με τα πόδια

―> Ο 1ος σε συμμετοχές: Ο ηθοποιός που έπαιξε σε πάνω από 200 ελληνικές ταινίες κι όμως κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του

―> «Στάσου, μύγδαλα»: Το ψέμα της θρυλικής σκηνής του Βόγλη που 9/10 πιστεύουν ακόμα

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: