Φίδια κολοβά: Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αυτούς τους 5 τύπους ανθρώπων!

Πώς θα διακρίνεις κάποιον που αξίζει την εμπιστοσύνη σου από έναν αναξιόπιστο

Φίδια κολοβά: Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αυτούς τους 5 τύπους ανθρώπων!
Advertisement

Η εμπιστοσύνη είναι όπως ένα γυαλί. Αν το σπάσεις μια φορά, ανεξάρτητα πόσο σκληρά θα προσπαθήσεις να συναρμολογήσεις ξανά τα κομμάτια, οι ρωγμές θα είναι πάντα εκεί για να θυμίζουν το λάθος σου.

Το ίδιο ισχύει και για την εμπιστοσύνη. Χρειάζεται ένα μόνο δευτερόλεπτο για να χαθεί, και ίσως μια ολόκληρη ζωή για να την ανακτήσεις, αν τα καταφέρεις ποτέ.

Advertisement

Είναι δύσκολο να πεις ότι κάποιος θα σε υποστηρίζει εφ’ όρου ζωής, γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν. Στην πραγματικότητα, όμως όλοι είμαστε αρκετά ευφυείς, ώστε να διακρίνουμε ένα άτομο που αξίζει την εμπιστοσύνη μας από ένα άλλο που δεν θα πρέπει πάντα να το πιστεύουμε.

Πρέπει να είσαι προσεκτικός/ή όταν αντιμετωπίζεις αναξιόπιστους ανθρώπους, επειδή είναι πολύ καλοί στο να κρύβουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Ευτυχώς υπάρχουν σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις αν κάποιος αξίζει ή όχι την εμπιστοσύνη σου.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικούς τύπους ανθρώπων που καλό θα είναι να μην εμπιστεύεσαι πάντοτε ό,τι λένε ή κάνουν.

Advertisement

1. Είναι επικίνδυνα γοητευτικοί!

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη γοητεία τους για να θυματοποιήσουν τους άλλους. Συνήθως σου είναι πολύ συμπαθείς, μπορεί ακόμα και να σε «λούζουν» με δώρα και γλυκόλογα.

Για  να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ της αληθινής γοητείας και της ψεύτικης, αναζήτησε αυτές τις ενδείξεις:

Οι πραγματικά γοητευτικοί άνθρωποι θα «ανοιχτούν» και θα σου εκφράσουν τον εαυτό τους, ακόμα και τις ανησυχίες τους, θα σου πουν που πήγαν, τι έκαναν ή τι σκέφτηκαν. Οι ψευτο-γοητευτικοί, από την άλλη, δείχνουν μια γοητεία πολύ καλή για να είναι αληθινή, χωρίς να φανερώνουν έστω και ελάχιστα πράγματα για τον εαυτό τους.

Advertisement

2. Δεν έχουν ενσυναίσθηση

Τα άτομα που μπορεί να προδώσουν την εμπιστοσύνη σου διακρίνονται συχνά και από έλλειψη ενσυναίσθησης. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θέλουν να δουν τον εαυτό τους στη θέση των άλλων. Αν το έκαναν, θα ήξεραν πώς νιώθεις όταν σε προδίδουν.

Αλλά, στο μέτρο του δυνατού, θα αποφύγουν αυτό το σενάριο και θα εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα μπορούν να στοχοποιήσουν άλλους ως θύματα. Όταν συναντάς αυτό το είδος, πρόσεχε τον εαυτό σου. Μπορεί να είσαι το επόμενο θύμα.

3. Δεν μπορούν να κρατήσουν μυστικό!

Όταν κάποιος, ακόμα και το ταίρι σου, μεταφέρει συνέχεια τα μυστικά των άλλων, σχολιάζοντας την παραμικρή λεπτομέρεια ή εξέλιξη στη ζωή τους, είναι ολοφάνερο ότι θα κάνει το ίδιο και με εσένα.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που μοιράζεσαι με ένα τέτοιο άτομο μυστικά ή ενδιαφέροντα πράγματα που σε αφορούν, θα τα μάθει σίγουρα όλος ο κόσμος! Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να δουν τη σημαντικότητα ενός μυστικού, από τη στιγμή που μπορούν να πάρουν κάτι αποκαλύπτοντάς το σε άλλους.

4. Είναι νάρκισσοι!

Οι άνθρωποι με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά βλέπουν τον εαυτό τους ως το κέντρο του Σύμπαντος. Θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι πολύ σημαντικοί και θα σε εμπνεύσουν στο να ανοιχτείς σε αυτούς και να γίνεις μέρος του στενού τους κύκλου.

Ωστόσο, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Θα κατασκευάσουν ιστορίες για να σε κατηγορήσουν και θα βρουν εξηγήσεις για το πώς τους έκανες να ενεργήσουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Advertisement

Θα παίξουν ακόμα και το θύμα. Προσοχή σε αυτόν τον τύπο ανθρώπων, γιατί τίποτα δεν είναι σημαντικό για αυτούς εκτός από το «εγώ» τους.

5. Αποφεύγουν να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση!

Ένας λόγος που δεν μπορείς να βασιστείς σε αναποφάσιστους ανθρώπους είναι επειδή δεν ξέρεις αν θα σε υποστηρίξουν πραγματικά ή όχι. Από την άλλη πλευρά, οι ευμετάβλητοι άνθρωποι έχουν και ασταθή διάθεση.

Είναι σαν ένα εκκρεμές που ταλαντεύεται μπρος-πίσω. Σήμερα θα σου πουν «ναι», αλλά την επόμενη θα αλλάξουν γνώμη και θα πουν «όχι». Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από αυτούς, γιατί μπορεί απλώς να εξαφανιστούν, ακόμα κι αν έχουν δεσμευτεί μαζί σου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: