Το καράβι του θανάτου: Το μυστήριο με το κατάστρωμα που γέμισε πτώματα και παραμένει ανεξιχνίαστο έως σήμερα

Το καράβι του θανάτου: Το μυστήριο με το κατάστρωμα που γέμισε πτώματα και παραμένει ανεξιχνίαστο έως σήμερα
Advertisement

Τον Ιούνιο του 1947, το καράβι «SS Ourang Medan» έπλεε στα στενά μεταξύ Σουμάτρας και Μαλαισίας. Στα ίδια νερά, υπήρχαν δεκάδες άλλα πλοία και όλα έλαβαν το ίδιο μήνυμα: «Πεθαίνω». Μετά υπήρχε νεκρική σιγή.

Μια σειρά από σήματα SOS έκανε την κατάσταση ακόμη πιο ανατριχιαστική. «Όλοι οι αξιωματικοί, περιλαμβανομένου του καπετάνιου, είναι νεκροί και βρίσκονται στο κατάστρωμα και τη γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό».

Advertisement

Το αμερικανικό εμπορικό «Silver Star» ήταν το πρώτο πλοίο που έφτασε στη θαλάσσια περιοχή και βρήκε το ολλανδικό πλοίο «SS Ourang Medan». Το πλήρωμα του εμπορικού διαπίστωσε πως το καράβι ήταν άθικτο και αποφάσισε να ανέβει για να το ερευνήσει.

Υπήρχε θάνατος παντού

Εντόπισαν τα πτώματα των ναυτικών στο κατάστρωμα και στη γέφυρα του πλοίου. Όλα, είχαν στόμα και μάτια ορθάνοιχτα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σημάδια τραυματισμού ή κάποιας άλλης εξόφθαλμης φονικής αιτίας. Τα σώματά τους ήταν μάλιστα σε στάσεις με τα χέρια προτεταμένα, σαν να είχαν αντικρίσει τον ανείπωτο τρόμο.

Πριν προλάβουν να εξετάσουν τα πτώματα, το πλοίο τυλίχθηκε μυστηριωδώς στις φλόγες κι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν. Η συγκεκριμένη θαλάσια περιοχή είναι διαβόητη για τους κινδύνους που κρύβει.

Κανείς δεν πίστεψε ότι το εμπορικό εξαφανίστηκε χωρίς τη βοήθεια κάποιας απόκοσμης αιτίας. Επίσημη αναφορά που βγήκε τον Μάιο του 1952, ανέφερε ότι «τα παγωμένα πρόσωπα των πτωμάτων ήταν στραμμένα προς τον ήλιο με ορθάνοιχτα μάτια να καρφώνουν το κενό.

Advertisement

Ακόμα και ο σκύλος του καραβιού βρέθηκε νεκρός με παρόμοια έκφραση. Όσο για τον ασυρματιστή με το μυστηριώδες SOS, βρέθηκε επίσης νεκρός με τα δάχτυλα προσαρμοσμένα στον ασύρματο.

Κανένα πτώμα δεν έφερε σημάδια τραυματισμού ή πάλης». Όσο για τη βύθιση του «SS Ourang Medan», η έκθεση αναφέρει: «Το πλοίο εξερράγη με τέτοια δύναμη που σηκώθηκε ολόκληρο έξω από το νερό πριν βυθιστεί γρήγορα».

Το μυστήριο που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Η αλήθεια σχετικά με το πλοίο του θανάτου παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξιχνίαστη. Η πρώτη απόπειρα αποκάλυψης της μοίρας του «Ourang Medan» ήθελε να είναι έργο πειρατών. Το συγκεκριμένο σενάριο όμως, δεν εξηγούσε τις απόκοσμες γκριμάτσες φρίκης των ναυτικών.

Advertisement

Η θεωρία πως ένα σύννεφο μεθανίου ή άλλων τοξικών νεφών περικύκλωσε το πλοίο θα μπορούσε να εξηγήσει τους μαζικούς θανάτους. Παρόλα αυτά, η ιστορία κλιμακώθηκε σε συνωμοσιολογικό πάρτι με εχθρικούς εξωγήινους και εξοργισμένα φαντάσματα να κάνουν την εμφάνισή τους στις συζητήσεις.

Υπήρχαν κάποιοι, που άρχισαν να αμφιβάλουν ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη του ολλανδικού πλοίου, αφού η ιστορία είχε μεγάλα κενά και η αξιοπιστία της αμφισβητήθηκε από σκεπτικιστικούς κύκλους.

Τι συνέβη όμως στο Ολλανδικό πλοίο που τόσες δεκαετίες έρευνας δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν;

Η έρευνα για τα μητρώα του πλοίου στο νηολόγιο του Άμστερνταμ απλά αναθέρμανε το όλο μυστήριο, αφού δεν υπήρχε καμία αναφορά για το πλοίο. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και στα νηολόγια Ινδονησίας και Μαλαισίας. Δεν υπήρχε κάποιο ίχνος του πλοίου με το όνομα «Ourang Medan».

Advertisement

Οι ερευνητές προσπάθησαν να μάθουν τι είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες τόσο του αμερικανικού «The Silver Star», που φέρονται να αποβιβάστηκαν στο κατάστρωμα του μοιραίου ολλανδικού, όσο και του δεύτερου αμερικανικού εμπορικού «City of Baltimore» που έπλεε εκεί κοντά και έλαβε και εκείνο το SOS που εξέπεμπε το «Ourang Medan».

Οι απόπειρες όμως των ερευνητών, εδώ και μισό αιώνα πλέον, να αποκτήσουν πρόσβαση στα ημερολόγια των πλοίων συνάντησαν την παγερή σιγή των ιθυνόντων, παρά τον μύθο που περιέβαλε πια το «SS Ourang Medan».

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Ομάδα ερευνητών που παρακολούθησε την υπόθεση για 45 χρόνια ισχυρίστηκε ότι το πλήρωμα του μοιραίου καραβιού ενδέχεται να έπεσε θύμα πειραμάτων βιολογικού πολέμου: κάποιο φονικό αέριο απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα και εξόντωσε τους ναυτικούς, απαγορευμένο φυσικά από τη Σύμβαση της Γενεύης, γι’ αυτό και κάποιοι παρακρατικοί έσπευσαν να το εξαφανίσουν από προσώπου γης. Αυτή παραμένει μια καλή υπόθεση και σίγουρα πολύ καλύτερη από εξωγήινους και πνεύματα του άλλου κόσμου!

Advertisement

Σε κρατική συγκάλυψη έχουν καταλήξει μάλιστα μερικές ακόμα θεωρίες για το «Ourang Medan», που τώρα το θέλουν να μεταφέρει στα αμπάρια του επικίνδυνους βιολογικούς παράγοντες ή τοξικά αέρια.

Μέχρι και η διαβόητη Μονάδα 731 του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Στρατού έχει μπλεχτεί στην υπόθεση, καθώς ήταν περιβόητη για τα αντιδεοντολογικά και φρικιαστικά εν πολλοίς πειράματα πάνω σε ζωντανούς ανθρώπους. Πώς έφτασε βέβαια το αέριο της Μονάδας 731 μέχρι τα νότια στενά της Θάλασσας της Κίνας παραμένει μυστήριο.

Όπως και με τόσα ακόμα μυστήρια του κόσμου μας, είναι πολύ πιθανό η αλήθεια για τον χαμό των ναυτικών να παραμείνει για πάντα στον πάτο της θάλασσας.

Advertisement

Αν και το γεγονός παραμένει ότι τα περισσότερα σενάρια δεν λαμβάνουν υπόψη το πολύ απλό αλλά και απτό γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ απόδειξη ή έστω ένδειξη για την ύπαρξη του «Ourang Medan»!

Ούτε καταγραφές σε νηολόγια, ούτε τιμολόγια από τα φορτία του, ούτε ασφαλιστικά ντοκουμέντα, ούτε μητρώα για τον ανεφοδιασμό του, ούτε καν αποδείξεις για την κατασκευή του σε κάποιο ναυπηγείο του πλανήτη! Οι περισσότερες πηγές δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν αν το πλοίο ήταν ολλανδικό ή ινδονησιακό.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: