Αγόρασαν ένα παλιό εξοχικό και το ανακαίνισαν μόνοι τους -Ξόδεψαν μόλις 12.000 λίρες και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό [εικόνες]

Αγόρασαν ένα παλιό εξοχικό και το ανακαίνισαν μόνοι τους -Ξόδεψαν μόλις 12.000 λίρες και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό [εικόνες]
Advertisement

Ένα ζευγάρι αγόρασε ένα ακατοίκητο εξοχικό σπίτι και αποκάλυψε πώς κατάφερε να το μετατρέψει σε ένα μοντέρνο, ζεστό μέρος ξοδεύοντας 12.000 λίρες και κάνοντας όλη την ανακαίνιση μόνο του.

Η 27χρονη Χέδερ Ρίτσις και ο σύντροφός της, ο 29χρονος Σαμ Χιμσμπέργκεν, αγόρασαν το πρώτο τους σπίτι στο Εβενσχάμ έναντι 185.000 λιρών το 2018. Το σπίτι δεν ήταν σε βιώσιμη κατάσταση, καθώς δεν είχε ούτε αποχέτευση, ούτε κεντρική θέρμανση ούτε καν μία τουαλέτα που να λειτουργεί.

Advertisement
Το παλιό εξοχικό πριν και μετά τις εργασίες ανακαίνισης

Λίγες ημέρες αφότου το ζευγάρι πήρε στα χέρια του τα κλειδιά του νέου του σπιτιού, ο freelancer εικονογράφος Χέδερ και ο σύντροφός της, άρχισαν να εργάζονται στην ανακαίνιση του.

Παρόλο που ήθελαν να κάνουν όλη τη δουλειά μόνοι τους, το ζευγάρι πήρε συμβουλές από τον πατέρα της Χέδερ ο οποίος είναι ξυλουργός αλλά και έναν ηλεκτρολόγο φίλο τους που τους βοήθησε να περάσουν καλώδια σε όλο το σπίτι.

Ξήλωσαν όλο το σπίτι – Οι εργασίες που έκαναν

Όπως είπε η Χέδερ: «Αποφασίσαμε να ξηλώσουμε όλο το σπίτι και να ζήσουμε με τους γονείς μου μέχρι να προχωρήσει η ανακαίνιση και να μετακομίσουμε σε αυτό».

Advertisement

Η Χέδερ και ο Σαμ ξεκίνησαν τις εργασίες μονώνοντας τους εξωτερικούς τοίχους προτού τους σοβατίσουν. Στη συνέχεια εγκατέστησαν ένα νέο σύστημα αποχέτευσης, σκάβοντας τα πάντα μόνοι τους για να μειώσουν το κόστος.

Για το σαλόνι, το ζευγάρι αφαίρεσε το παλιό τζάκι της δεκαετίας του 1970 και εγκατέστησε έναν ξυλόφουρνο διατηρώντας τα αρχικά vintage τούβλα. Η Χέδερ, επίσης, έβαλε διπλά τζάμια στα παράθυρα για περισσότερη ζεστασιά και μόνωση.

Το πριν και το μετά στην ανακαίνιση του σαλονιού

Το ζευγάρι επίσης, γκρέμισε τον τοίχο της κουζίνας για να δημιουργήσει μια τραπεζαρία ενιαίας διαρρύθμισης και αντικατέστησε την παλιά στέγη του σπιτιού. Έβαψαν τα ντουλάπια της κουζίνας και τους πάγκους εργασίας με χρώματα από την προηγούμενη ανακαίνιση του σπιτιού των γονιών της για εξοικονόμηση χρημάτων.

Advertisement
Στάδια ανακαίνισης της κουζίνας και το αποτέλεσμα

Στη συνέχεια, έβαλαν πλακάκια δαπέδου τα οποία αγόρασαν από το marketplace του Facebook καθώς και έναν καινούριο νεροχύτη, ο οποίος ήταν δώρο Χριστουγέννων. Στο μπάνιο τοποθέτησαν επίσης νέα πλακάκια καθώς και επένδυση ενώ μπανιέρα θα αντικαταστήσουν στο μέλλον.

Μια άλλη άποψη της ανακαινισμένης κουζίνας

Επόμενη εργασία ήταν η μόνωση των τοίχων των υπνοδωματίων στον επάνω όροφο και ακολούθησε το βάψιμό τους. Η Χέδερ αφαίρεσε επίσης ένα παλιό τζάκι από ένα από τα υπνοδωμάτια και μετέτρεψε το χώρο σε δικό της στούντιο εργασίας.

Για τον κήπο, ο Χέδερ και ο Σμα αγόρασαν 17 τόνους χαλικιού και έφτιαξαν μόνοι τους έναν δρομάκο. Όπως είπε η 27χρονη: «Καταφέραμε να αγοράσουμε πολλά πράγματα από δεύτερο χέρι, όπως τα παλιά πλακάκια για τη βεράντα και τα τούβλα.

Advertisement

«Θεωρήσαμε πως τα κομμάτια που είχαν μια λεπτή πατίνα ταίριαζαν περισσότερο με το σπίτι. Για εμάς το πιο δύσκολο κομμάτι όλων ήταν να βρούμε τα χρήματα για την ανακαίνιση. Μάθαμε τόσα πολλά στην πορεία και πιστεύουμε ότι θα είχαμε αποφύγει κάποια δαπανηρά λάθη αν είχαμε προγραμματίσει τις εργασίες λίγο καλύτερα.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα είχαμε τοποθετήσει κεντρική θέρμανση προτού ασβεστώσουμε όλο το σπίτι, αλλά για εμάς αυτό δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο. Σωματικά, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το άνοιγμα μιας τρύπας τριών μέτρων για τον βόθρο και η λιγότερο αγαπημένη μας δουλειά ήταν το σοβάτισμα».

Ο κήπος πριν και μετά την ανακαίνιση

Κόστος ανακαίνισης: 12.000 λίρες

Το ζευγάρι χρειάστηκε δύο χρόνια για να ανακαινίσει το σπίτι του και ξόδεψε συνολικά κάτω από 12.000 λίρες. Όπως λέει η Χέδερ: «Είμαστε τόσο ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δικό μας αυτό το σπίτι.

Advertisement

Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά πράγματα που σχεδιάζουμε να κάνουμε, αλλά κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες του πώς ήταν το σπίτι, συνειδητοποιώ πόσα έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα κάνουμε οικονομίες για να πληρώσουμε για καινούρια ξύλινα παράθυρα που θα φτιάξει ο πατέρας μου και για τα οποία θα πληρώσουμε μόνο τα υλικά που κοστίζουν 2.500 λίρες. Στο μέλλον, σχεδιάζω επίσης να μετατρέψω τις εξωτερικές αποθήκες σε εργαστήριο».

Τι συμβουλές θα έδιναν σε όσους σκέφτονται να κάνουν ριζική ανακαίνιση του σπιτιού τους

Όσο για τις συμβουλές τους σε άλλους που σκέφτονται να κάνουν μια ριζική ανακαίνιση αλλά δεν το τολμούν, η Χέδερ είπε: «Προγραμματίστε τις δουλειές που θέλετε να κάνετε, βρείτε το κόστος και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τον προϋπολογισμό για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Advertisement

Εάν τώρα θα ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο για πρώτη φορά, ξεκινήστε από δωμάτια που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολύ, εξασκήστε τις δεξιότητές σας στο σοβάτισμα σε ένα ντουλάπι ή ένα δευτερεύων δωμάτιο, ώστε όταν κάνετε οποιαδήποτε εργασία σε ένα δωμάτιο που θα περνάτε πολλές ώρες, όπως η κουζίνα, να είναι πιο προσεγμένη η δουλειά.

Επίσης, επενδύστε σε σωστά εργαλεία. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο στην αρχή, αλλά θα κάνει το έργο σας πολύ πιο εύκολο και θα δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: