Βασιλακόπουλος: «Να κάνουν παρέλαση μόνο οι εμβολιασμένοι»

Βασιλακόπουλος: «Να κάνουν παρέλαση μόνο οι εμβολιασμένοι»
Advertisement

Για τους εμβολιασμένους, την τρίτη δόση και τις παρελάσεις μίλησε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος συγκρίνοντας τις παρελάσεις με τις διαδηλώσεις ως εκδηλώσεις που αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα, δήλωσε ότι σημασία έχει ποιος διοργανώνει κάτι.

«Η παρέλαση είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Οποιοδήποτε γεγονός έχει συγχρωτισμό ενέχει κίνδυνο. Έχουν τον ίδιο κίνδυνο με τις διαδηλώσεις. Οι παρελάσεις, όμως, διοργανώνονται από το κράτος», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Advertisement

Σύμφωνα με την προσωπική του άποψη, η παρέλαση πρέπει να γίνει μόνο με εμβολιασμένους στο κοινό και οι μαθητές να παρελάσουν με μάσκες.

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, ο καθηγητής τόνισε πως πρέπει να τους δοθούν κίνητρα, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν τις ίδιες προσβάσεις με τους ανεμβολίαστους.

«Γιατί στην ταβέρνα ένας-δύο μουσικοί δε μπορούν να παίξουν μουσική, ενώ ένας μεγάλος καλλιτέχνης να κάνει συναυλία και να χορεύουν όλοι όρθιοι», είπε και συμπλήρωσε πως «όταν πάμε στην λογική των οριζόντιων μέτρων, αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί λέει ‘γιατί να εμβολιαστώ’».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: