«Δεν παίρνω τίποτα πίσω» λέει ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα

«Δεν παίρνω τίποτα πίσω» λέει ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Advertisement

Ο «Τηλέμαχος» του YouTube, ο αντιεμβολιαστής αστυνομικός που σήμερα, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τέθηκε, σε διαθεσιμότητα, μιλάει στο protothema.gr, για την απόφαση της φυσικής ηγεσίας, τα εμβόλια, τη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Ο ειδικός φρουρός «Τηλέμαχος Μπόσιος» που το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος Βραχνής ξεκινώντας την κουβέντα αναφέρεται στη διαθεσιμότητα του υποστηρίζοντας πως «είμαι μια χαρά. Άλλωστε και στα βίντεο μου λέω ότι πρώτα πάει η ελευθερία, η ιδεολογία, η δημοκρατία και μετά πάει η δουλειά.

Advertisement

Και να χάσω μια δουλειά, θα βρω μια άλλη. Δεν είναι ότι δεν αγαπάω την Αστυνομία. Άλλωστε έδωσα 23.000 ευρώ για να φτιάξω το καλύτερο περιπολικό στην Ελλάδα. Οπότε δεν είναι ότι το έβλεπα τελείως βιοποριστικά ή ότι δεν αγαπάω την Αστυνομία αλλά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και δεν μετανιώνω για τίποτα από ο,τι έχω κάνει και από ότι έχω πει.

Είμαι ένας απλός αστυνομικός που δουλεύει στο Μενίδι. Και όταν δουλεύεις στο Μενίδι και δεν ζητάς να πας κάπου βυσματικά παρολο που μπορείς, τότε είσαι μάχιμος. Και συλλήψεις θα κάνεις πολλές και κλεμμένα αυτοκίνητα θα βρεις και θα κάνεις και πολλούς εχθρούς. Όμως όλα αυτά είναι επιλογές μου.

Είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Στη δουλειά μου δεν θέλω να με λυπούνται. Θέλω να είμαι υπερήφανος για αυτό που κάνω και να είμαι υπερήφανος για αυτά που λέω.

Advertisement

Και δεν παίρνω κάτι πίσω από αυτά που έχω πει και δεν πρόκειται να πάρω κάτι πίσω εκτός και αν μάθω κάποιες νέες πληροφορίες οι οποίες δεν υπήρχαν μέχρι τότε και βγάζουν καλύτερο λογικό συμπέρασμα».

Δεν παίρνετε κάτι πίσω;

Τίποτα δεν παίρνω πίσω.

«Τηλέμαχος» και αντιεμβολιαστική προπαγάνδα

Η συζήτηση στρέφεται στην αντιεμβολιαστική του προπαγάνδα με τον ίδιο να δηλώνει πως «δεν είμαι αντιεμβολιαστής. Είμαι εναντίον της υποχρεωτικότητας. Δεν με ενοχλούν τα εμβόλια. Ας έχουν μέσα και κροκόδειλους και γοργόνες. Δεν με ενδιαφέρει.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην το επιβάλλουν. Η κοπέλα μου είναι νοσηλεύτρια στο Σωτηρία. Δεν έκανε το εμβόλιο και την πέταξαν έξω. Ήταν μέσα στις ΜΕΘ και έχει αντισώματα. Και την πέταξαν έξω. Αυτό με ενοχλεί».

Advertisement

Γιατί αρνείστε να το κάνετε;

Δεν το θεωρώ σκόπιμο. Αν ήταν πιο σοβαρή η πανδημία και αν είχε καλύτερες κριτικές από αυτά που άκουγα πολύ πιθανόν να το επέλεγα. Δηλαδή τα άλλα εμβόλια τα έχω κάνει.

Αυτό λέτε ότι σας ανησυχεί;

Το θεωρώ περιττό και αυτό που με ανησυχεί είναι ο κρατισμός. Η επιβολή. Αυτό το «δεν θα πας στο χωριό σου, δεν θα πας στο σινεμά, δεν θα πας στο γήπεδο». Όχι ότι πήγαινα στο γήπεδο αλλά το αναφέρω.

Πληρώνετε πρόστιμα 300 ευρώ είπατε;

Για τη μη διενέργεια του rapid test.

Advertisement

Πόσο καιρό δραστηριοποιείστε στο YouTube;

Περίπου δύο χρόνια. Και το ξεκίνησα διαφορετικά. Ως μια σύνδεση Αστυνομίας – πολιτών. Το ονόμασα «Εξουσία Πολίτη» για να μπορεί να παίρνει βήμα ο πολίτης και εγώ να βρισκω τρόπους να τον βοηθάω. Αλλά περάσαμε στο θέμα του κορωνοιου και έτσι τα περισσότερα βίντεο έχουν σχέση με αυτό.

Κάνατε αναφορές και στα ΜΑΤ

Ναι και για τα ΜΑΤ γιατί μας χόρτασαν δακρυγόνα. Τον Ιούλιο, βρισκόμουν στη διαδήλωση κατά της υποχρεωτικότητας και μια κοπέλα που ήταν μαζί μου «έφαγε» μια κρότου- λάμψης στο πόδι. Μια κοπέλα 50 κιλά.

Δεν ήταν ο χούλιγκαν του γηπέδου να της ρίξεις αδιακρίτως. Εντάξει κάτσε ρε συνάδελφε. Κάπου όπα! Συμμετείχα ως πολίτης. Και δεν είναι κάτι κρυφό. Το ανήρτησα και στο προφίλ μου γιατί πέραν της ιδιότητας του αστυνομικού είμαι και πολίτης.

Advertisement

Αστυνομία

Μιλώντας για την πορεία του στην Αστυνομία αναφέρει πως «από το 2009 είμαι στην Αστυνομία και στο Μενίδι είμαι από το 2012. Είναι μια δύσκολή περιοχή. Τραυματίστηκα τον Οκτώβριο του 2019, όταν πήγαμε να σταματήσουμε ένα γλέντι που πυροβολούσαν στον αέρα με κίνδυνο από τους πυροβολισμούς να χαθεί ζωή όπως έγινε με το παιδάκι τον Μάριο.

Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα και χτυπησα στο κεφάλι και το χέρι. Το έβαλα σε γύψο. Η υπηρεσία στο φύλλο της δυσμενούς μεταθέσεως με αναφέρει ως μάχιμο».

Πολύ ψύχραιμος ακούγεστε

Θα σας ξαναπώ ότι προέχουν η ιδεολογία, η ελευθερία και η δημοκρατία και μετά η δουλειά… Εγώ μπήκα 28 ετών στην Αστυνομία. Είχα κάνει και άλλες δουλειές. Και ξέρω ότι μπορώ να βρω δουλειά

Advertisement

Τι δουλειές;

Διάφορες από οικοδομή μέχρι δουλειά σε club, σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μέχρι και σε σχολή χορού.

Με ποια ιδιότητα στη σχολή χορού;

Ως βοηθός δασκάλου.

Έχετε κάνει χορό;

Χορούς. Πιο πολύ λάτιν και ευρωπαϊκούς χορούς.

Τι άλλο κάνετε;

Γράφω βιβλία. Και έχω πάρει πρώτο βραβείο στην κατηγορία νουβελέτα επιστημονικής φαντασίας.

Πως τιτλοφορείται;

Γυνοειδές. Πως λέμε ανδροειδές. Αυτό είναι το αντίστοιχο γυνοειδές. Είναι μια γυναίκα η οποία είναι μεταξύ ανθρώπου και cyborg η οποία μεταβαίνει σε έναν πλανήτη δυστοπικό για να βρει κάποιον άνθρωπο ο οποίος σχετίζεται με εκείνη.

Advertisement

Και από έναν πλανήτη όπου όλα δουλεύουν ρολόι σε έναν πλανήτη όπου επικρατεί ο νόμος του ισχυρότερου παθαίνει πολιτισμικό σοκ. Και με τη χρήση των δυνάμεων του cyborg προσπαθεί να αντεπεξέλθει.

Η συνέχεια

Αναφερόμενος στην ΕΔΕ λέει ότι «θα έχουμε αυτές τις ΕΔΕ, οι οποίες θα εξελιχθούν και θα δω τι θα κάνω με την υπεράσπιση μου. Τι συμβουλές θα μου δώσουν οι δικηγόροι μου και στο τέλος τι θα επιλέξω εγώ.

Οι δικηγόροι μου, με συμβουλεύουν και μου λένε θα κάνεις αυτό, θα κάνεις εκείνο και στο τέλος αποφασίζω εγώ. Η τελική απόφαση είναι δική μου. Δεν είμαι άνθρωπος που νουθετείται. Ακούω τις συμβουλές αλλά δεν νουθετούμαι».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: