Είσαι γοργόνα, δράκος, ξωτικό ή μήπως… βρικόλακας; Το ζώδιό σου το μαρτυρά

Είσαι γοργόνα, δράκος, ξωτικό ή μήπως… βρικόλακας; Το ζώδιό σου το μαρτυρά
Advertisement

Ό,τι και να είσαι σίγουρα στο δικό σου ζώδιο αντιστοιχεί ένα μοναδικό πλάσμα της μυθολογίας. Τα ξέρεις όλα όσα θα σου αναφέρουμε παρακάτω, τα έχεις δει σε ταινίες και σε βιβλία και η ιστορία του καθενός σε έχει συνεπάρει.

Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο κάτω σε ποιο ζώδιο αντιστοιχεί το κάθε πλάσμα.

Advertisement

ΚΡΙΟΣ: Δράκος

Ο Δράκος είναι ίσως το πιο δημοφιλές μυθικό πλάσμα όλων των εποχών. Όπως ο δράκος, έτσι κι ο Κριός δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Θα κυνηγήσει αυτό που θέλει, με θάρρος και αποφασιστικότητα και είτε θα θριαμβεύσει είτε θα χαθεί στην πορεία. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο.

ΤΑΥΡΟΣ: Δρυάδες

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία οι Δρυάδες ήταν Νύμφες των δασών. Το όνομά τους προέρχεται από τη Δρυς. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν νύμφες των δέντρων, ειδικά των βελανιδιών, κάτω από τις οποίες ζούσαν και ήταν αθάνατες.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Νεράιδα

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μυθικά πλάσματα είναι οι Νεράιδες. Μικροκαμωμένες, χαριτωμένες ή όχι και τόσο κάποιες φορές, κουνούσαν τα φτερά τους με χάρη και ομορφιά. Αν και δεν μπορούσαν να πούνε ψέματα, ωστόσο ήταν πολύ πειστικές με τα λόγια τους.

Advertisement

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Λυκάνθρωπος

Και ποιος δεν ξέρει τον Λυκάνθρωπο. Το ευαίσθητο και κυκλοθυμικό εκείνο πλάσμα, που μεταμορφώνεται από άνθρωπο σε μοχθηρό λύκο κάθε φορά που έχει Πανσέληνο; Όπως ο Καρκίνος έτσι κι ο Λυκάνθρωπος, αντέχει αυτή τη μεταμόρφωση, εξ αιτίας του έντονου συναισθηματικού του φορτίου.

ΛΕΩΝ: Νεφιλείμ

Είναι οι απόγονοι των ανθρώπων και των αγγέλων. Σε κάποιες άλλες ιστορίες είναι γίγαντες, πολύ πιο ψηλοί, δυνατοί, αλλά και πιο… χαζοί σε σχέση με τους περισσότερους ανθρώπους.

Σε άλλες ιστορίες είναι πανέμορφα πλάσματα με φτερά γνωστά για τον παθιασμένο χαρακτήρα τους και την αδίστακτη συμπεριφορά τους. Δυνατά, γοητευτικά, ματαιόδοξα και εθισμένα στην πολυτέλεια.

Advertisement

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Μονόκερως

Οι Μονόκεροι είναι ένα από τα πιο περιζήτητα και αιθέρια μυθικά πλάσματα. Αρκετά έξυπνα, γνωρίζουν την πραγματική τους αξία, οπότε σπάνια αποκαλύπτονται.

Προσφέρουν αγάπη και φροντίδα μόνο σε αυτούς που τους κάνουν πραγματικά εντύπωση. Οι μονόκεροι είναι επίσης πολύ εργατικοί από τη φύση τους. Δεν κουράζονται ποτέ και κάνουν πάντα αυτό που είναι ηθικά σωστό.

ΖΥΓΟΣ: Συλφίδα

Οι Συλφίδες είναι αέρινα λιγερόκορμα πλάσματα. Ο όρος προέρχεται από τα έργα του 16ου αιώνα του Παράκελσου, που τις περιγράφει (sylphs) ως όντα του αέρα.

Advertisement

Είναι γνωστές ως προστάτιδες της ομορφιάς και θεωρούνται ότι προμοτάρουν την ματαιοδοξία. Προστατεύουν την εξωτερική εμφάνιση όλων όσων συμπαθούν. Είναι επίσης υπεύθυνες για την δημιουργία των σύννεφων στον ουρανό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Βρικόλακας

Ο Βρικόλακας είναι ίσως ο μεγαλύτερος… star των μυθικών πλασμάτων. Δεν χρειάζεται συστάσεις για το ποιος είναι και το τι κάνει. Και μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί συσχετίζεται με τον Σκορπιό. Κινείται στο σκοτάδι, είναι μοναχικός, είναι μυστηριώδης, αθάνατος και εκδικητικός.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Κένταυρος

Ο Κένταυρος άλλωστε είναι και το σύμβολο του Τοξότη. Μισός άνθρωπος, μισός άλογο και με ένα τόξο στο χέρι να στοχεύει. Είναι η προσωποποίηση της λογικής έναντι του ζωώδες ενστίκτου. Οι Κένταυροι ήταν άριστοι δάσκαλοι και φιλόσοφοι, ενώ παράλληλα κυβερνώνται κατά ένα μέρος και από την ζωώδη φύση τους.

Advertisement

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ξωτικό

Ακριβώς όπως ένα ξωτικό έτσι κι ο Αιγόκερως έχει αρκετές γνώσεις, θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του και δεν τα παρατάει, ακόμα κι όταν μια κατάσταση γίνεται αρκετά δύσκολη. Χάρη στο μυαλό και την εξυπνάδα του, όλα γίνονται πιο εύκολα. Παρ’ όλο όμως που έχει όλες αυτές τις ιδιότητες, προτιμά να παραμένει προσγειωμένος και σεμνός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Σειρήνα

Οι Σειρήνες ήταν θαλάσσιες νύμφες, συνοδοί της Περσεφόνη, που όταν την απήγαγε ο Άδης η μητέρα της, Δήμητρα, τους έδωσε σώμα πτηνών για να την βοηθήσουν στην αναζήτηση.

Όταν πλέον δεν κατάφεραν να την βρουν, εγκαταστάθηκαν σε ένα νησί από όπου με το πανέμορφο τραγούδι τους προσείλκυαν τους ναύτες των πλοίων που πλησίαζαν στην περιοχή τους και προκαλούσαν στην συνέχεια την καταστροφή τους.

Advertisement

Μια Σειρήνα μπορεί να πάρει τη μορφή ενός ανθρώπου μόνο όταν βρει πραγματικά έναν σύντροφο ζωής που θα την αγαπήσει όχι μόνο για την ομορφιά της, αλλά για αυτό που είναι. Μέχρι τότε, παραμένει μόνη, χωρίς καρδιά, πανέξυπνη και απίστευτα γοητευτική.

ΙΧΘΥΕΣ: Γοργόνα

Μισές γυναίκες και μισά ψάρια. Όλοι έχουν δει έστω και μια φορά στην ζωή τους  μια γοργόνα σε παραμύθι ή σε κάποια ιστορία. Γοργόνα ήταν και η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα πλάσματα αυτά έχουν υπέροχες φωνές, αλλά και μια… παρόρμηση να σκοτώνουν ανθρώπους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: