Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι Έλληνες influencers: Φύλλο και φτερό οι αναρτήσεις τους

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι Έλληνες influencers: Φύλλο και φτερό οι αναρτήσεις τους
Advertisement

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι θα πέσουν οι influencers των social media καθώς έχει ξεσπάσει σάλος με τα υπέρογκα ποσά.

Μοντέλα, ηθοποιοί, παρουσιαστές και αθλητές που διαφημίζουν προϊόντα μέσα από Stories και αναρτήσεις αναμένεται να ελεγχθούν από τo Σ∆ΟΕ.

Advertisement

Στο σχέδιο προβλέπεται αρχικά η κοστολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ στη συνέχεια θα ζητούνται τα στοιχεία από τις εταιρείες και θα υπάρχει διασταύρωση των ποσών με τα εισοδήματα της τελευταίας πενταετίας.

Tην αρχή της μπίζνας πάντως την έκαναν οι Kardashians, οι οποίες με την επιρροή τους έχουν δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων δολαρίων, με κοριτσάκια να υιοθετούν τις συνήθειές τους, το στυλ τους, ακόμα και την εμφάνισή τους.

Οι influencers, άνδρες και γυναίκες, θεωρούνται πια κινητήρια δύναμη στα social media, με τις διαφημιστικές εταιρείες να πληρώνουν αδρά, προκειμένου να πλασάρουν κάποια από τα προϊόντα τους.

Advertisement

Ποιοι υποστηρίζουν τον έλεγχο και τι πιστεύουν για το νέο αυτό επάγγελμα; Πρόσωπα γνωστά, με ενεργό Ιnstagram, που πολλές φορές προβάλλουν κάποιο προϊόν, μιλούν στο «Secret» και στις Σάσα Σταμάτη και Σπυριδούλα Τριάντου.

«Πλέον, η διαφήμιση προϊόντων μέσα από τα social media είναι σημείο των καιρών… Είναι κι αυτό μια δουλειά, η οποία σίγουρα θα πρέπει να γίνεται υπό σωστές προϋποθέσεις. Από τη στιγμή που κάθε influencer κόβει αποδείξεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Θεωρώ σωστό και απαραίτητο τον έλεγχο αυτόν αρχικά γιατί είναι άδικο για αυτούς που δουλεύουν νόμιμα. Τα ποσά που ακούγονται είναι υπέρογκα και, όταν δουλεύεις σε τέτοια κλίμακα, σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος», δηλώνει στο «Secret» η γυμνάστρια Σοφία Παθέκα.

Advertisement

«Τα ποσά κυμαίνονται από 200 ευρώ και φτάνουν τα 5.000 με 6.000 ευρώ για ένα post. Το βίντεο είναι το πιο δυνατό στα social media και μπορεί να φτάσει τα 8.000 με 9.000 ευρώ», δηλώνει ιδιοκτήτης διαφημιστικής.

Τα ποσά που παίζουν στην αγορά του influencing είναι στα 1.200 ευρώ για νέους influencers με πάνω από 30.000 ακόλουθους, στα 2.500 ευρώ για τους micro-influencers, που οι ακόλουθοι τους κυμαίνονται μετά 100 και 300 χιλιάδων, ενώ για τους mega influencers (500.000-1 εκατ. ακόλουθους) τα ποσά που παίρνουν μπορεί να φτάνουν και τα 15.000 ευρώ το μήνα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: