Πιο απλό από ότι νομίζεις: Οι δισεκατομμυριούχοι έχουν ένα «μυστικό» που τους οδηγεί στα πλούτη

Advertisement

Οι εκατομμυριούχοι, όπως και οι δισεκατομμυριούχοι είναι σίγουρα πλουσιότεροι από το μέσο άνθρωπο, ωστόσο αποτελούν δύο διαφορετικές κατηγορίες ατόμων.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του «The Billion DollarSecret: 20 Principles of Billionaire Wealth and Success», Ραφαέλ Μπάτζιαγκ, η διαφορά μεταξύ συνίσταται στην απάντηση σε μία πολύ απλή ερώτηση: «Απολαμβάνετε περισσότερο να βγάζετε χρήματα ή να τα ξοδεύετε;».

Advertisement

Ο Ραφαέλ Μπάτζιαγκ, που είναι επιχειρηματίας και ειδικός στην ψυχολογία του επιχειρείν, πέρασε πέντε χρόνια κάνοντας προσωπικές συνεντεύξεις με 21 αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες (δηλαδή με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια) σε ολόκληρο τον κόσμο και διεξάγοντας έρευνες για τη ζωή τους και τις εταιρείες τους.

Και έγραψε στο βιβλίο του ότι «η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων οικονομικά ανθρώπων (εκατομμυριούχων) και των υπερβολικά επιτυχημένων οικονομικά ανθρώπων (δισεκατομμυριούχων) είναι ότι οι δεύτεροι απολαμβάνουν πάρα πολύ τη διαδικασία του να βγάζουν χρήματα και όχι να τα ξοδεύουν».

Για παράδειγμα, ο δισεκατομμυριούχος, Μιχαήλ Σολοβώφ – ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Πολωνία – και ο Λίριο Παρισότο – ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Νότια Αμερική – είπαν και οι δύο ότι η οικονομική τους επιτυχία οφείλεται στην πρακτική της αποταμίευσης.

Advertisement

«Θέλετε να γίνεται πλούσιοι; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το κάνετε: Να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα από αυτά που βγάζετε. Αν μειώσετε τα έξοδά σας και αποταμιεύετε, τότε θα γίνετε πλούσιος», απάντησε στον Μπάτζιαγκ ο δισεκατομμυριούχος, Φρανκ Χάζενφρατζ.

Η τσιγκουνιά δημιουργεί πλούτο, υποστηρίζει ο συγγραφέας, τονίζοντας ότι οι αποταμιεύσεις δημιουργούν πλούτο, μέσω των επενδύσεων ή ακόμα και των επιτοκίων σε μία τράπεζα.

Η τσιγκουνιά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του πλούτου, υποστηρίζει ο Μπάτζιαγκ εξηγώντας ότι «όταν ξοδεύετε περισσότερα από αυτά που βγάζετε, όταν ξοδεύετε αντί να βάζετε χρήματα στην άκρη για τη σύνταξη και τα γεράματά σας, όταν ξοδεύετε εν αναμονή εσόδων, τότε ουσιαστικά γίνεστε σκλάβος του μισθού, ακόμη και αν ο μισθός σας είναι πολύ υψηλός».

Advertisement

Δείτε για παράδειγμα τον μεγαλοεπενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Μένει ακόμα στο σπίτι στην Όμαχα της Νεμπράσκα που αγόρασε το 1958 για 276.700 δολάρια (σημερινά λεφτά) χωρίς ποτέ να μετακομίσει σε μία έπαυλη.

Πληρώνει 18 δολάρια για κούρεμα και 3,17 δολάρια κάθε μέρα για πρωινό στα McDonald’s, την ώρα που η περιουσία του αγγίζει τα 84,6 δισ. δολάρια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: