«Η Ιωάννα με περιέπαιζε πίσω απ’ την πλάτη μου, αυτός ήταν ο λόγος που της έριξα βιτριόλι, ζητώ συγγνώμη»

«Η Ιωάννα με περιέπαιζε πίσω απ’ την πλάτη μου, αυτός ήταν ο λόγος που της έριξα βιτριόλι, ζητώ συγγνώμη»
Advertisement

Ατάραχη, ψυχρή και συνειδητοποιημένη. Αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια της απολογίας της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, η γυναίκα που επιτέθηκε το Μάιο του 2020, με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλάζοντας με τον πλέον βίαιο τρόπο τη ζωή της.

Από την απολογία της κατηγορουμένης και κυρίως από τις ερωτήσεις που δέχθηκε από την έδρα, προέκυψαν όμως και νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η ίδια πραγματοποίησε το αποτρόπαιο έγκλημά της.

Advertisement

Η 36χρονη είχε τοποθετήσει gps στο αυτοκίνητο τόσο του 40χρονου Νώντα όσο και του θύματος, αλλά όπως είπε σήμερα στη δίκη, παρακολουθούσε μόνο τον έναν και όχι παράλληλα και τους δυο γιατί ήταν «διπλός κόπος».

Υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Τοποθέτησα το gps στο αυτοκίνητο του 40χρονου. Και μου έδινε στίγμα, τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα GPS. Δεν παρακολουθούσα και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή ήταν τον Νώντα το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε».

Η Έφη Κακαράντζουλα υποστήριξε ότι ήθελε να πονέσει την Ιωάννα και όχι να τη σκοτώσει. Μάλιστα, κλείνοντας την απολογία της, διαβεβαίωσε την κοπέλα, που την παρακολουθούσε κρατώντας σημειώσεις, ότι δεν πρόκειται να της επιτεθεί ξανά. Ζήτησε, δε, εκ νέου συγγνώμη όχι μόνο από το θύμα της αλλά και από την οικογένειά της. «Σε πιστέψαμε, φίδι», ακούστηκε να λέει στο ακροατήριο ο αδελφός της Ιωάννας.

Advertisement

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η απαθής στάση της κατηγορούμενης όταν ο πρόεδρος της έδρας της έδειξε φωτογραφίες της Ιωάννας για να δει την κατάσταση της υγείας της κοπέλας, αμέσως την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της αλλά και μετά τις πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Μάλιστα, τη στιγμή εκείνη η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου δεν άντεξε ξέσπασε σε λυγμούς αλλά να παρακολουθεί τη διαδικασία. Αντίθετα, η κατηγορούμενη δεν κλονίστηκε.

Πρόεδρος: Γιατί το κάνατε;

Κατηγορουμένη: Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…

Κατά την απολογία της η 36χρονη, απέδωσε την επίθεσή της στην εμμονή της με τον 40χρονο Νώντα, ο οποίος όπως ανέφερε της δημιουργούσε ανασφάλεια καθώς δεν της απαντούσε ποτέ στις ερωτήσεις της για το «τι συμβαίνει με το θύμα».

Advertisement

Μόνο που, όπως προέκυψε από την κατάθεση του άνδρα αυτού στη δίκη αλλά και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με το θύμα, οι δυο τους δεν είχαν συναντηθεί ποτέ από κοντά, μόνο είχαν ανταλλάξει κάποια μηνύματα στο Facebook με την Ιωάννα να καταθέτει ότι τον είχε διαγράψει.

«Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου» είπε η κατηγορούμενη για τον 40χρονο, αναφέροντας πως «αργότερα» άρχισε να τους παρακολουθεί.

«Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί», είπε για την Ιωάννα η κατηγορούμενη.

Advertisement

Ζήτησε και τα ρέστα από την Ιωάννα…

Ωστόσο, η κατηγορούμενη δεν δίστασε να στρέψει τα πυρά της στην Ιωάννα για την οποία, είπε: «Έφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη. Για κανέναν λόγο. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στην προμήθεια του καυστικού υγρού, η 36χρονη υποστήριξε ότι το προμηθεύτηκε από ένα Πακιστανό στο κέντρο της Αθήνας, αφού πρώτα είχε δει στην τηλεόραση ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε επιθέσεις με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών.

Από το ντοκιμαντέρ αυτό, όπως είπε η δράστιδα, πήρε και την ιδέα να επιτεθεί με το καυστικό υγρό στην Ιωάννα! «Ήθελα να πονέσει και εκείνη, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου» είπε η κατηγορούμενη για να σημειώσει ότι «εκ του αποτελέσματος δεν άξιζε τίποτα».

Advertisement

Λίγο αργότερα, πάντως, η 36χρονη χαρακτήρισε «έντιμη» την στάση της Ιωάννας ως προς τη διαγραφή του Νώντα από το Facebook. Επανέλαβε, όμως, πως ο 40χρονος της δημιουργούσε ανασφάλεια με τη σιωπή του. «Όταν ρώτησα το Νώντα μου άφηνε υπονοούμενα. Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ερωτήσεις της έδρας

Πρόεδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Advertisement

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα, για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο

Εισαγγελέας. Γιατί δεν της το ρίξατε τα πόδια.

Advertisement

Κατηγορούμενη: Δεν σημάδεψα τα πόδια. Πήγα να το ρίξω στην αριστερή πλευρά. Αλλά εκείνη όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου γύρισε.

Εισαγγελέας: Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;

Κατηγορούμενη. Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου.

Εισαγγελέας: Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου;

Κατηγορούμενη:  Ναι. Στο ότι με περί έπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη. Για κανέναν λόγο.

Εισαγγελέας: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην Ιωάννα το υγρό;

Κατηγορούμενη: Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν.

Advertisement

Στη συνέχεια, η 36χρονη δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για το γεγονός ότι παρακολουθούσε την Ιωάννα μήνες πριν την επίθεσή της.

Εισαγγελέας: Τι ώρες την παρακολουθούσατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενη: Αργά το απόγευμα κατά τις έξι με οκτώ. Είχα πάει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Εισαγγελέας: Γιατί θέλατε να την παρακολουθήσετε στο σπίτι της;

Κατηγορούμενη: Για να δω αν είναι μαζί της ο Νώντας. Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής. Τον Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του Νώντα στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως.

Εισαγγελέας: Αυτό ήταν το γεγονός που σας έκανε να πάτε την απόφαση για εκδίκηση;

Κατηγορουμένη: Ναι.

Advertisement

Εισαγγελέας: Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο με μαχαίρι;

Κατηγορούμενη: Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.

Εισαγγελέας: Όταν πηγαίνατε στο σπίτι της Ιωάννας παίρνατε μέτρα προφύλαξης;

Κατηγορούμενη: Ήταν χειμώνας φορούσα μπουφάν και κασκόλ.

Εισαγγελέας: Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του βιτριολιού;

Κατηγορούμενη: Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του, αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

Εισαγγελέας: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Είδα μόνο ένα «Χ», αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ.

Εισαγγελέας: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Advertisement

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Τι ποσότητα ήταν;

Κατηγορούμενη: Σίγουρα ήταν ένα λίτρο. Αυτό δεν μπορούσα να το κουβαλήσω. ( Να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγορούμενη στην απολογία της υποστήριξε ότι η ποσότητα που αγόρασε δεν ήταν ένα λίτρο, όπως κατέθεσαν μάρτυρες. Υποστήριξε πως πήρε το υγρό, το μετάγγισε σε ένα μεταλλικό ποτήρι. «Δεν ήταν ένα λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε», είπε χαρακτηριστικά).

Εισαγγελέας: Πότε έγινε η μετάγγιση;

Κατηγορούμενη: Πιο πριν, σε ένα μεταλλικό δοχείο γιατί δεν μπορούσα να μεταφέρω το βιτριόλι όλο. Ήταν βαρύ σαν αντικείμενο.

Εισαγγελέας: Αν μπορούσατε να το μεταφέρετε θα το παίρνατε μαζί σας;

Κατηγορούμενη: Δεν σκόπευα να το ρίξω όλο. Ένα ποτήρι. Ήταν σαν ένας μεταλλικός θερμός με ένα καπάκι.

Advertisement

Εισαγγελέας: Τι σας απέτρεψε να το ρίξετε την πρώτη φορά;

Ο εισαγγελέας επέμενε στις ερωτήσεις του προς την 36χρονη και εστίασε στη συνέχεια στην απόπειρα που είχε κάνει στις 19 Μαΐου για να επιτεθεί τότε στην Ιωάννα.

Εισαγγελέας: Όταν πήγατε στις 19 Μάιου το πρωί ήταν αποφασισμένο να πάτε να ρίξετε;

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Γιατί βάλατε περούκα, γυαλιά και μακριά μανίκια;

Κατηγορούμενη: Έβαλα αυτά για να μην με αναγνωρίσει.

Εισαγγελέας: Γιατί βάλατε γάντια και μακρυμάνικα ρούχα;

Κατηγορούμενη: Φορούσα μια ανοιξιάτικη καπαρντίνα.

Εισαγγελέας: Προσπαθούσατε να μην αναγνωριστείτε;

Κατηγορούμενη: Ναι και να μην αφήσω αποτυπώματα.

Εισαγγελέας: Πότε έγινε η μετάγγιση;

Advertisement

Κατηγορούμενη: Πιο πριν σε ένα μεταλλικό δοχείο γιατί δεν μπορούσα να μεταφέρω το βιτριόλι όλο. Ήταν βαρύ σαν αντικείμενο.

Εισαγγελέας: Αν μπορούσατε να το μεταφέρετε θα το παίρνατε μαζί σας;

Κατηγορούμενη: Δεν σκόπευα να το ρίξω όλο. Ένα ποτήρι. Ήταν σαν ένα μεταλλικό θερμός με ένα καπάκι.

Εισαγγελέας: Τι σας απέτρεψε να το ρίξετε την πρώτη φορά;

Κατηγορούμενη: Φοβήθηκα …. Κάτι με σταμάτησε. Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο. Όταν έφυγα όμως πάλι το μετάνιωσα που δεν το έκανα.

Εισαγγελέας: Ποια ήταν η γνώμη σας για την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Τη συμπαθούσα

Εισαγγελέας: Κάποια στιγμή εσείς αποκτάτε ένα δεσμό με τον κύριο που κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Πως και πότε αντιληφθήκατε ότι ο εν λόγω κύριος ζητούσε και κάτι άλλο – εκτός από εσάς – και αυτό το κάτι άλλο ο ίδιος το αρνείται. Και αυτό το κάτι άλλο όπως είπατε ήθελε να το βρει στην Ιωάννα;

Advertisement

Κατηγορούμενη: Το facebook δείχνει ποιος φίλος αποδέχεται το αίτημα κάποιου άλλου, βλέπω την αποδοχή ότι ο τάδε και ο τάδε είναι πλέον φίλοι. Αυτό έγινε το Νοέμβριο του 2018

Εισαγγελέας: Αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη σας;

Κατηγορουμένη: Ναι.

Εισαγγελέας: Είχε γνώση όταν αποδέχθηκε τον 40χρονο;

Κατηγορουμένη: Όχι

Εισαγγελέας: Τότε γιατί λέτε ότι δεν έπρεπε να τον αποδεχθεί;

Κατηγορουμένη: Όχι, εγώ μιλάω για μετά

Εισαγγελέας: Εκανε για σας κάτι ανήθικο η Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Όχι δεν το θεώρησα ανήθικο. Μετά εγώ επικοινώνησα με την Ιωάννα και της είπα να τον διαγράψει. Αυτή επέμενε ότι δεν μου έχει κάνει και κάτι για να τον διαγράψω.

Εισαγγελέας: Τον διέγραψε.

Advertisement

Κατηγορούμενη: Ναι.

Εισαγγελέας: Αυτή η στάση της ήταν έντιμη;

Κατηγορούμενη: Βεβαίως.

Εισαγγελέας: Τον ίδιο τον ρωτήσατε;

Κατηγορούμενη: Ναι αλλά το απέφυγε αλλά δεν ήθελε να το σχολιάσει καθόλου και απέφυγε τη συζήτηση. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί καχυποψία και αμφιβολία.

Εισαγγελέας: Πριν την Ιωάννα ο ίδιος σας είχε δώσει άλλη αφορμή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;

Κατηγορούμενη: Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα….

Εισαγγελέας: Σας είπε όμως ότι δεν έχει κάτι με αυτόν και τον διαγράφω. Γιατί συνεχίσατε;

Advertisement

Κατηγορούμενη: Γιατί όταν ρώτησα το Νώντα μου άφηνε υπονοούμενα. Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε.

Τι είπε για τις παρακολουθήσεις

Εισαγγελέας: Μετά άρχισε η παρακολούθηση;

Κατηγορούμενη: Αρχικά πήρα ένα gps έψαχνα στο Ίντερνετ, ότι υπάρχει αυτή συσκευή και ότι υπάρχει ένας συγχρονισμός με μια κάρτα σύνδεσης. Τοποθέτησα το gps στο αυτοκίνητο του 40χρονου. Και μου έδινε στίγμα τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα gps.

Εισαγγελέας: Και στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχατε τοποθετήσει;

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Πως ξέρατε το αμάξι;

Advertisement

Κατηγορούμενη: Μια ημέρα που πήγα να την παρακολουθήσω την είδα να βγαίνει. Το gps είναι με μαγνήτη κολλάει κάπου που να έχει σίδερο.

Εισαγγελέας: Δηλαδή κάποια περίοδο παρακολουθούσατε και τους δυο; Βλέπατε και τα στίγματα και των δυο.

Κατηγορούμενη: Όχι και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή ήταν τον Νώντα το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε.

Εισαγγελέας: Από το καλοκαίρι αρχίζετε να τρέφετε αισθήματα μίσους στην Ιωάννα; Αισθανθήκατε ότι σας πρόδωσε;

Κατηγορούμενη: Ναι.

Εισαγγελέας: Τη δυνατότητα να μιλήσετε με τη ξαδέλφη της Ιωάννας που ήταν φίλη σας να σκεφτείτε να μιλήσετε για τα προσωπικά σας; Να της πείτε αυτό και αυτό συμβαίνει;

Κατηγορούμενη: Δεν τη σκέφτηκα. Η Ιωάννα ήταν ξαδέλφη της, δεν ήθελα να τη βάλω σε μια διαδικασία να την πάρει τηλέφωνο δεν την έβλεπα πολύ. Παρατήρησα στο facebook ότι η Ιωάννα έγινε ξανά φίλη με το Νώντα.

Εισαγγελέας: Δεν το διέγραψε εκ νέου;

Advertisement

Κατηγορούμενη: Όχι, τον ρώταγα γιατί ενοχλείς την Ιωάννα κλπ. Δεν αποσαφήνισε ήταν μάλιστα και επιθετικός και μου έλεγε τι είναι αυτά που λες.

Εισαγγελέας: Θέλετε λοιπόν να την εκδικηθείτε; Τι μορφή είχε αυτή η εκδίκηση στο μυαλό σας. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή;

Κατηγορούμενη: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή. Έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης έλεγα, «τι να κάνω;». Είδα στη τηλεόραση ένα ντοκιμαντέρ για κάποια επίθεση με βιτριόλι…

Εισαγγελέας: Τι έπαθε αυτή η γυναίκα που είδατε στο ντοκιμαντέρ;

Κατηγορούμενη: Δεν το είδα ολόκληρο την εκπομπή είδα ότι είχε καεί ένα μέρος.

Εισαγγελέας: Είχατε ακούσει μέχρι τότε τι προκαλεί το βιτριόλι;

Advertisement

Κατηγορούμενη: Ότι προκαλεί κάποια ζημιά, από το ντοκιμαντέρ αυτό που είδα πήρα την ιδέα.

Τέλος, η κατηγορούμενη ανέφερε για τα πρόσωπα για τα οποία αναφέρθηκε στη δίκη ότι μπορεί να την βοήθησαν στις παρακολουθήσεις που έκανε στην Ιωάννα αλλά και στην προμήθεια του βιτριολιού.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος παρέχει υπηρεσίες αισθητικής. Επειδή εκείνη την περίοδο κάναμε παρέα του ζήτησα να μου βρει μια συσκευή παρακολούθησης. Δεν με εξυπηρέτησε. Δεν απευθύνθηκα ποτέ σε αυτόν για να με προμηθεύσει βιτριόλι. Αυτό που ήθελα μόνο ήταν η συσκευή. Του είχα μιλήσει για την παρακολούθηση. Δεν ξέρω πως βρέθηκε η επαφή της στο Facebook του. Του ζήτησα να παρακολουθήσει πιο πολύ την Ιωάννα αλλά και τον Νώντα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: