Κακοκαιρία Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε Κηφισό και Παραλιακή -Κλειστό αύριο το Δημόσιο

Κακοκαιρία Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε Κηφισό και Παραλιακή -Κλειστό αύριο το Δημόσιο
Advertisement

Απαγόρευση κυκλοφορίας αποφασίστηκε στον Κηφισό από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωί, καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος επελαύνει στη χώρα.

Η επικίνδυνη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από τις 3 έως τις 6 το πρωί θα επηρεάσει Εύβοια και Χαλκιδική και από αύριο υπάρχει ενδεχόμενο να χτυπήσει νησιά του Αιγαίου και άλλες περιοχές.

Advertisement

Οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, όπως τις ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι οι εξής:

• Μία με 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και Παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.

• Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

• Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε αν επιδεινωθεί το φαινόμενο να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε.

Advertisement

• Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

• Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

• Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: