Αδίστακτη η Έφη Κακαράντζουλα: Ετοίμαζε δεύτερο χτύπημα με στόχο τον 40χρονο Νώντα, εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Αδίστακτη η Έφη Κακαράντζουλα: Ετοίμαζε δεύτερο χτύπημα με στόχο τον 40χρονο Νώντα, εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ.
Advertisement

Η Έφη Κακαράντζουλα, η γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου θα δρούσε αναλόγως και με το 40χρονο άνδρα.

Από την χθεσινή απολογία της 36χρονης Εφης Κακαράντζουλα προκύπτουν πλέον σαφείς ενδείξεις ότι πιθανόν η δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα, σχεδίαζε άμεσα νέα εγκληματική επίθεση με βασικό ίσως στόχο τον 40χρονο άντρα τον οποίον υποψιαζόταν ότι διατηρούσε δήθεν ερωτική σχέση με την άτυχη Ιωάννα Παλαιοσπύρου.

Advertisement

Η αναφορά της στο δικαστήριο ότι τον παρακολουθούσε στενά κι είχε βάλει GPS στο αυτοκίνητό του (σ.σ. όπως και στην Ιωάννα), αλλά και η προσπάθειά της να αποδώσει σε σχέδιο αυτοχειρίας, τις αναζητήσεις δηλητηρίων στο Διαδίκτυο αμέσως μετά την επίθεση στην Καλλιθέα, δείχνουν ότι το σχέδιό της πιθανότατα αφορούσε «δίδυμο» κτύπημα.

«Πρώτα είχε στοχεύσει την άτυχη Ιωάννα και φαίνεται ότι θα ακολουθούσε πιθανόν ο Νώντας που ήταν γι’ αυτήν το “μήλον της έριδος”, καθώς πίστευε ότι “κι εκείνος συμμετείχε στον εμπαιγμό της μαζί με την Ιωάννα”. Από την απολογία της εξάλλου δεν προέκυψε ότι είχε οποιασδήποτε προστριβή ή ζήλευε άλλο άτομο. Κι ίσως αυτή η δεύτερη εγκληματική επίθεση θα γινόταν σχετικά σύντομα, αν η 36χρονη δεν συλλαμβανόταν».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε μιλώντας στο «Βήμα» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την επίθεση με το βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην είσοδο ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα που. H Εφη Κακαράντζουλα στην απολογία της παρότι ζήτησε «συγγνώμη» από την Ιωάννα Παλαιοσπύρου, επέμεινε για την «ορθότητα» της επίθεσης σε βάρος της.

Advertisement

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εστίασε το ενδιαφέρον της στις αναφορές της για συνεχή εναλλάξ παρακολούθηση της 35χρονης Ιωάννας αλλά και του 40χρονου, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε η δράστις περιστασιακές σχέσεις.

Κρίσιμο ζήτημα θεωρούνται οι αναζητήσεις που έκανε η Εφη Κακαράντζουλα στο ίντερνετ ακόμη και λίγες ώρες μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, όπου φαίνεται να αναζητούσε εκτός των άλλων «δηλητήριο που πιάνει με ζάχαρη», «κρασί και δηλητήριο», «πώς μπορείς να προκαλέσεις έμφραγμα», «δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται στο αίμα», «όπλα – αγορές χωρίς άδεια».

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «αυτές οι αναζητήσεις δείχνουν προφανώς ότι δεν αφορούν σχέδιο αυτοκτονίας γιατί προφανώς τον υποτιθέμενο αυτόχειρα θα τον ένοιαζε να βάλει τέλος στην ζωή του και κανένα ενδιαφέρον δεν θα είχε αν… μετά θάνατο ανιχνευόταν δηλητήριο στο σώμα του.

Ούτε αν το όπλο που θα χρησιμοποιούσε, σε μια αυτοχειρία, ήταν λαθραίο ώστε να μην προσδιορισθεί η χρήση του, η προέλευση του.

Advertisement

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι αυτές οι αναζητήσεις σχετίζονταν με άλλη εγκληματική ενέργεια που ίσως να μην αφορούσε νέα επίθεση κατά της Ιωάννας που νοσηλευόταν και προφανώς δεν θα μπορούσε να της δώσει – για παράδειγμα – κρασί με δηλητήριο όπως έψαχνε στο Διαδίκτυο. Το είδος των αναζητήσεών της δείχνει ότι είχε δεύτερο στόχο, με άλλο δολοφονικό σχέδιο.

Κι επιπλέον δείχνει ότι με αυτόν τον «στόχο» είχε προσωπική επαφή και συναντήσεις εκ του σύνεγγυς ώστε να του βάλει δηλητήριο στο κρασί ή σε γλυκό, σε ένα κοινό γεύμα ή δείπνο. Με κύριο ενδιαφέρον ο θάνατός του να αποδοθεί σε παθολογικά αίτια και να μην συνδυαστεί ασφαλώς με την επίθεση στην Ιωάννα».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: